MXGP 2021 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ HONDA HRC MXGP

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Tim Geiser θα στοχεύσει να κατακτήσει τον πέμπτο του τίτλο τα τελευταία επτά χρόνια, όταν η σεζόν MXGP του 2021 ξεκινήσει τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Ο αναβάτης του Team HRC έχει κερδίσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα MXGP στη σειρά και είναι πεπεισμένος ότι το Honda CRF450RW είναι και πάλι το μηχάνημα για να τον ωθήσει στη δόξα, αφού υπέγραψε μια πολυετή επέκταση του συμβολαίου του στα τέλη του περασμένου έτους. Μαζί με τον Tim είναι ο Αυστραλός αναβάτης Mitch Evans, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο MXGP το 2020 και απέδειξε ότι ανήκει εκεί μετά από μια σειρά καλών επιδόσεων σαν rookie.

Επί του παρόντος, η σεζόν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην λοφώδη πίστα Orlyonok στη Ρωσία στις 12-13 Ιουνίου, δίνοντας στους αναβάτες μόλις δύο μήνες για να επιστρέψουν στην αγωνιστική τους φόρμα μετά από μια επιμήκη περίοδο προετοιμασίας. Όπως και πέρυσι, θα υπάρχει πρόγραμμα μιας ημέρας για την MXGP, με όλη τη δράση να γίνεται την Κυριακή, κάτι που οι δύο αναβάτες χρειάστηκαν χρόνο για να προσαρμοστούν, ωστόσο μόλις μπήκαν στο ρυθμό τους, ο Tim ήταν ιδιαίτερα σε θέση να προκριθεί με την πρώτη επιλογή στην μπάρα, οκτώ φορές το 2020.

Μετά την επιτυχή κυκλοφορία του νέου Honda CRF450RW πέρυσι, αυτή η σεζόν έχει να κάνει με τη βελτίωση και την τροποποίηση αναμένοντας μια δύσκολη χρονιά αγώνων. Το σαββατοκύριακο μετά τη Ρωσία, υπάρχουν προγραμματισμένοι έξι αγώνες σε έξι Σαββατοκύριακα σε πολλά εδάφη, οπότε ο Tim, ο Mitch και η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζουν. Ευτυχώς, η ομάδα HRC είναι καλά προετοιμασμένη μετά από μια σεζόν επανεκκινήσεων του 2020, αποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να βγει στην κορυφή και το 2021.

Tim Geiser #243
“Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να πάμε ξανά στους αγώνες και να ξεκινήσουμε τη σεζόν του 2021. Παρόλο που τελειώσαμε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, είχαμε ακόμα ένα μεγάλο διάλειμμα και νιώθω κατάλληλα, υγιής και έτοιμος για την πρώτη πτώση της μπάρας. Είχα μια καλή σεζόν προετοιμασίας, κατάφερα να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου και ανυπομονώ να αγωνιστώ. Μετά τη μεγάλη αλλαγή με το νέο Honda CRF450RW πέρυσι, φέτος βελτιώσαμε μερικά πράγματα και είμαι ενθουσιασμένος που πηγαίνω ακόμη καλύτερα, και επιδεικνύουμε τη δουλειά που όλοι έβαλαν στην ομάδα. Θα είναι δύσκολο να βελτιωθώ καθώς τις τελευταίες σεζόν έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά πάντα προσπαθώ να βελτιωθώ και να μετατρέψω τις αδυναμίες μου σε δυνατά σημεία. Πριν από τη Ρωσία, θα αυξήσω σταδιακά την προπόνηση μου, ώστε να είμαι έτοιμος για αυτόν τον αγώνα, αλλά γνωρίζω επίσης ότι θα είναι μια μεγάλη σεζόν και δεν θέλω να πιέσω πολύ νωρίς. Πραγματικά, θέλω απλώς να αγωνιστώ και να δω πάλι όλους τους θαυμαστές μου και να τους ευχαριστήσω προσωπικά για όλη την υποστήριξη που έλαβα. Μου λείπουν να υπογράφω αυτόγραφα και οι selfies και ελπίζω πραγματικά ότι θα μπορέσουν να με υποστηρίξουν, πίσω από τον φράχτη και αυτή τη σεζόν.”

Mitch Evans #43
Μετά την επανεγγραφή με την ομάδα HRC πέρυσι, ελπίζω πραγματικά να δείξω τις ικανότητές μου το 2021. Είχα μια δύσκολη ανάρρωση από τον τραυματισμό στον καρπό, αλλά ξέρω τι μπορώ να επιτύχω και νομίζω ότι έδειξα μια ματιά σε αυτό το 2020 , λοιπόν τώρα προσπαθώ απλώς να βρω τον εαυτό μου σε μια θέση όπου μπορώ να το κάνω με συνέπεια στην κατηγορία MXGP το 2021. Φυσικά, δεν θα είναι εύκολο καθώς η κατηγορία είναι γεμάτη με υπέροχους αναβάτες, αλλά ξέρω τι είμαι ικανός και ξέρω τι χρειάζεται για να κερδίσω έναν τίτλο καθώς είμαι μαζί με τον τρέχοντα παγκόσμιο πρωταθλητή κάτω από την ομάδα του HRC. Η Ρωσία απέχει λίγους μήνες και θα εκμεταλλευτώ αυτόν τον χρόνο όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται για να κερδίσω στον πρώτο αγώνα.”

Marcus Pereira de Freitas – Γενικός Διευθυντής HRC – MXGP
“Το προηγούμενο έτος ήταν προφανώς ήταν μια υπέροχη χρονιά για την ομάδα HRC καθώς ο Tim κέρδισε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του και τον δεύτερο διαδοχικό. Σίγουρα δεν ήταν μια εύκολη χρονιά, με το μεγάλο διάλειμμα και το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα μιας ημέρας και τις τριλογίες, αλλά ολόκληρη η ομάδα εργάστηκε σκληρά για να το κάνει αυτό και ελπίζω ότι μπορούμε να επαναλάβουμε το 2021. Ήδη εμείς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε κάποιες αλλαγές στο ημερολόγιο και ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλές αλλαγές καθώς είναι απογοητευτικό να μεταθέσουμε ξανά τον πρώτο αγώνα, όταν όλοι είναι τόσο ενθουσιασμένοι για να ξεκινήσουν. Ωστόσο, η ομάδα μας είναι εξαιρετικά επαγγελματική και τόσο ο Tim όσο και ο Mitch απέδειξαν ότι μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα πέρυσι, οπότε είμαστε σίγουροι ότι το 2021 θα είναι μια ακόμη καλή χρονιά για τη Honda.”

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...