AMA/FIM SX 2021 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ.MUSQUIN ΣΤΟ SALT LAKE CITY ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!

Το ΑΜΑ/FIM Supercross 2021 μεταφέρθηκε στο Salt Lake City για να πραγματοποιήσει τους δύο τελευταίους από τους 17 αγώνες του. Μετά από έναν επεισοδιακό Τελικό στην μεγάλη κατηγορία, ο Marvin Musquin κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο χρόνια αλλεπάλληλων τραυματισμών. Επιστροφή είχαμε στο πρωτάθλημα των 250 Ανατολής με τον Jo Simonda να κερδίζει τον πρώτο αγώνα της καριέρας του, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο.

Μετά από δύο χρόνια ατυχιών ο M.Musquin επιστρέφει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Κατηγορία 450
Οι διεκδικητές του φετινού τίτλου Cooper Webb και Κen Roczen έδωσαν ακόμα μια δυνατή παράσταση στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, αν και οι δυο τους δεν βρέθηκαν ποτέ κοντά στον Τελικό της κατηγορίας. Ο Roczen πήρε από την αρχή την πρωτοπορία του αγώνα και σχεδόν, για την μεγαλύτερη διάρκεια του, είχε τον Marvin Musquin σε απόσταση πίσω του. Ο Webb βρέθηκε στην αρχή να δίνει την μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου, με τους Jason Anderson και Malcolm Stewart αλλά μετά τα μισά του αγώνα, ανέβασε απόδοση και έπιασε τους πρωτοπόρους. Μπροστά ο Roczen υπό την πίεση του Musquin, έκανε ακόμα ένα λάθος που του στοίχισε την πρωτοπορία και αρκετές θέσεις, αφήνοντας τους αναβάτες της Red Bull KTM να παλεύουν για την πρώτη θέση. Ο Musquin κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον ομόσταυλο του, κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα, δείχνοντας ότι δεν υπάρχουν οδηγίες ομάδων στο supercross. O Webb πάλεψε για να έρθει κατά τρεις βαθμούς πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου αλλά ο Musquin αντιστεκόταν σθεναρά. Aρκέστηκε στην δεύτερη θέση και στους 22 βαθμούς πρωτοπορίας που πλέον απολαμβάνει, οδεύοντας στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. To πρώτο βάθρο της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε ο Malcolm Stewart και ίσως αν ήταν πιο επιθετικός με τον Webb, να είχε πάρει ακόμα και την νίκη! Δεν πίεσε όμως τα πράγματα καθώς δεν ήθελε να εμπλακεί αρνητικά στην υπόθεση τίτλος. Με επίθεση στους τελευταίους γύρους ο Dylan Ferrandis τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον Chase Sexton να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση μετά την καλή του εκκίνηση. Ο Roczen μετά την πτώση του, δεν μπόρεσε να βρει ξανά δυνατό ρυθμό ολισθαίνοντας στην έκτη θέση και είναι πλέον ο μοναδικός αναβάτης που μπορεί να στερήσει το πρωτάθλημα από τον Webb, καθώς o Eli Tomac με την δική του πτώση στον Τελικό, τερμάτισε στην δέκατη θέση μένοντας 50 βαθμούς μακρυά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ιάπωνας Jo Shimoda #30 έκανε τον αγώνα της ζωής του για την πρώτη νίκη της επαγγελματικής του καριέρας.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Το πρωτάθλημα της Ανατολής επέστρεψε για τον προτελευταίο του αγώνα στο Salt Lake City πριν τον κοινό, καθιερωμένο αγώνα shootout Ανατολής και Δύσης στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Με 28 βαθμούς πρωτοπορίας ο Colt Nichols ήθελε απλά να τερματίσει μπροστά από τον Jo Shimoda και ακριβώς πίσω από τον Jett Lawrence για να πάρει τον φετινό τίτλο. Όμως τα φετινά 250 σε Ανατολή και Δύση μας έχουν χαρίσει φέτος δυνατές συγκινήσεις και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αυτός ο αγώνας. O Jo Shimoda πήρε την εκκίνηση και πάλεψε για την πρωτοπορία του αγώνα με τον Michael Mossiman. Πιο πίσω οι Lawrence και Nichols δεν άργησαν να βρεθούν μπροστά, βάζοντας φωτιά στην μάχη του βάθρου. Αντέχοντας στην πίεση του Mossiman αλλά και του Lawrence που πέρασε στην δεύτερη θέση, ο Shimoda κατάφερε όχι μόνο να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του, αλλά να παραμείνει ζωντανός στην κατάκτηση του φετινού τίτλου καθώς αν τον περνούσε ο Lawrence, το πρωτάθλημα θα κλείδωνε στον Nichols που πήρε τελικά την τρίτη θέση στο Salt Lake City. O Mossiman μετά την έξοδο που είχε, έχασε την ευκαιρία για μια θέση στο βάθρο τερματίζοντας τέταρτος, με τον Thomas Do να πετυχαίνει τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του στην πέμπτη θέση μετά από πολύ καλή εκκίνηση. Τερματισμός καριέρας και για τον Joshua Varize στην έκτη θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...