MXGR 2021 – A.ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΚΑΙ Α.ΑΝΔΡΕΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ

Ο πρώτος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο πανδημικό 2021, πραγματοποιήθηκε στην Σκύδρα με τον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2021. Οργανωτές και θεατές έδειξαν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις που δημιουργεί η υγειονομική κρίση, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές οι μεν και το πάθος και την θέληση για διάκριση οι δε. Στην κορυφή του αγώνα, ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς με την πρώτη του νίκη στην πρώτη του συμμετοχή στην ΜΧ1 ενώ ο Ανδρέας Ανδρέου κατάφερε να κερδίσει έναν εντυπωσιακό αγώνα στην ΜΧ2.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε δυνατά στην Σκύδρα.

Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την κατάσταση του lockdown, ο Α.ΜΟ.Σ. Σκύδρας ανέλαβε το στοίχημα της διοργάνωσης του πρώτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2021, και πιστεύουμε ότι το κέρδισε. Ανακαινίζοντας την πίστα της Σκύδρας και κινητοποιώντας τους τοπικούς φορείς κατάφερε να είναι όλα έτοιμα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς και σύμφωνα με τους κανόνες της Γ.Γ.Α. Δυστυχώς δεν επιτρέπονταν θεατές για να απολαύσουν το δυνατό θέαμα που προσέφεραν όλες οι κατηγορίες και παρά του περιορισμούς και τις δυσκολίες οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100, δείχνοντας για άλλη μια φορά την δυναμική του motocross αθλήματος στην χώρα μας. Επίσης, διοργανωτές και συμμετέχοντες έπρεπε να ξεπεράσουν ακόμα μια δυσκολία αυτή τη φορά του καιρού που δημιούργησε λάσπη με τις βροχές της Παρασκευής και του Σαββάτου, φέρνοντας αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Η προετοιμασία της πίστας, μπορούσε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του Σαββάτου και πιστεύουμε ότι κακώς άλλαξε το πρόγραμμα ωστόσο αυτή η αλλαγή επηρέασε ελάχιστα τους αγώνες καθώς την Κυριακή, ο δυνατός ήλιος έφερε νέα δεδομένα.

Με διπλή νίκη ξεκίνησε την πρώτη του χρονιά στην ΜΧ1 ο Α.Γεωργαντάς.

Κατηγορία ΜΧ1
Η απουσία του περσινού πρωταθλητή Μανώλη Κρητικού αλλά και άλλων πρωταγωνιστών της κατηγορίας για διάφορους λόγους ήταν ένα γεγονός που προβλημάτισε, ωστόσο η άνοδος από την ΜΧ2 του Αλέξανδρου Γεωργαντά, του Παναγιώτη Παπίλα, του Δημήτρη Τουρατζίδη και του Γιώργου Αρβανίτη αντικατέστησαν την “αφρόκρεμα” της κατηγορίας με νέο αίμα και δυνατό θέαμα. Από το Σάββατο και τα δοκιμαστικά, όλα έδειχναν ότι οι δύο νεοφερμένοι αθλητές της κατηγορίας θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον για την πρώτη θέση, και έτσι έγινε στα δύο σκέλη του αγώνα. Φεύγοντας μπροστά από την εκκίνηση και στα δύο σκέλη ο Παπίλας προσπάθησε να απομακρυνθεί από τον Γεωργαντά που βρισκόταν συνέχεια στον τροχό του. Όμως στο πρώτο σκέλος ο Γεωργαντάς διάβασε καλύτερα τα πατήματα της πίστας και τις γραμμές του Παπίλα και έκανε την επίθεση του όταν τα ντουμπλαρίσματα άρχισαν να προβληματίζουν τον Παπίλα. Από εκεί και μετά ο Γεωργαντάς έδωσε τον δικό του ρυθμό στον αγώνα κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο ο Γεωργαντάς κατάφερε να περάσει νωρίτερα τον Παπίλα αλλά σχεδόν αμέσως μετά ο Παπίλας εγκατέλειψε με πρόβλημα στον πίσω του τροχό.

Ο Π.Παπίλας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ1 με πρόβλημα στον πίσω τροχό.

Με διπλή νίκη ο Γεωργαντάς(1-1) κατάφερε να πάρει τον πρώτο του αγώνα στην ΜΧ1 βάζοντας από νωρίς υποψηφιότητα για τον φετινό τίτλο της κατηγορίας. Μετά από απουσία λόγω σπουδών ο Δημήτρης Τουρατζίδης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση σηκώνοντας αυτός φέτος την σημαία της οικογένειας στην ΜΧ1 αφού ο αδερφός του και πρωταθλητής του 2019 Γιάννης, δεν συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Δ.Τουρατζίδης(3-2) δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος αλλά κατάφερε να κερδίσει μάχες για να φτάσει στην τρίτη θέση ενώ στο δεύτερο κινήθηκε πιο γρήγορα στην τρίτη θέση, για να τερματίσει δεύτερος σε σκέλος και σύνολο μετά την εγκατάλειψη του Παπίλα. Επιστροφή μετά από αρκετά χρόνια είχαμε και για τον Γιώργο Αρβανίτη(4-3) που μπορεί να έχασε λίγο από την φυσική του κατάσταση του και το αέρινο στυλ του από τα παλιά αλλά δεν έχασε την ταχύτητα του, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Σταθερό αγώνα και στα δύο σκέλη πραγματοποίησε ο Στάθης Φυσέκης(5-4) για να πάρει σχετικά εύκολα την τέταρτη θέση ενώ στην πέμπτη, τερμάτισε ο “εντουράς” Μιχάλης Ντουζένης(6-5) δίνοντας πολλές μάχες και στα δύο σκέλη. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης(8-6) ο νικητής της κατηγορίας ΜΧ300.

Ο Α.Ανδρέου επιστρέφει από τραυματισμό όμως κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του από την “παλιοσειρά”.

Κατηγορία ΜΧ2
Οι απουσίες και σε αυτή την κατηγορία έδειχναν ότι ο περσινός πρωταθλητής Ανδρέας Ανδρέου θα μονοπωλήσει τον αγώνα της Σκύδρας παρά το γεγονός ότι επιστρέφει από σοβαρό τραυματισμό από την περίοδο της προετοιμασίας. Όμως η εμφάνιση του 34χρονου Χρήστου Φωτόπουλου στους αγώνες μετά από 11 χρόνια άλλαξε τα δεδομένα βάζοντας δύσκολα στον νεαρό πρωταθλητή από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Η μάχη μεταφέρθηκε και στα σκέλη με τον Χ.Φωτόπουλο να οδηγεί το πρώτο σκέλος από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό, κρατώντας την θέση του παρά τις επιθέσεις του Ανδρέου.

Εντυπωσιακή επιστροφή στους αγώνες μετά από 11 χρόνια για τον Χ.Φωτόπουλο που κέρδισε το πρώτο σκέλος της ΜΧ2.

Ο περσινός πρωταθλητής πίεσε λίγο παραπάνω τα πράγματα και είχε μια πτώση προς το τέλος του αγώνα, χάνοντας την επαφή με την πρώτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος όμως αντιστράφηκαν οι ρόλοι και ο Ανδρέου οδήγησε τον αγώνα με τον Χ.Φωτόπουλο να τον πιέζει από την δεύτερη θέση. Ο νικητής του πρώτου σκέλους όμως έχασε τα τακάκια του πίσω φρένου της μοτοσυκλέτας του με αποτέλεσμα να κόψει αισθητά ρυθμό. Η νίκη στο σκέλος αλλά και στον αγώνα πήγε στον Ανδρέου(2-1), και από ότι φαίνεται οι δύο αναβάτες θα μας χαρίσουν άφθονο θέαμα στο υπόλοιπο της χρονιάς. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Μπάκας(3-3) που κινήθηκε μεθοδικά παρά τις μέτριες εκκινήσεις του για να ανέβει στο βάθρο. Πολύ καλή εμφάνιση για τον μαχητικό Ανδρέα Καρασάββα(4-9) αλλά και του πέμπτου Καμαρινού Παυλόπουλου(5-7) που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από τραυματισμούς. Δυνατό αγώνα πραγματοποίησε και ο Γεράσιμος Λιούμπας(6-6) τερματίζοντας στην έκτη θέση της ημέρας.

Συνέχισε τις νίκες από την περσινή σεζόν ο Δ.Μπαξεβάνης στην ΜΧ300.

Κατηγορία ΜΧ300
Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Δημήτρης Μπαξεβάνης(1-1) δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα για να πάρει την πρώτη διπλή νίκη της φετινής χρονιάς από τον Κωνσταντίνο Μουστάκα(2-2) και τον Αλέξανδρο Μπαλόγλου(3-3). Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Φοίβος Κολιοπάνος(5-4) κερδίζοντας την μάχη από τον πέμπτο Λεωνίδα Λεωντιάδη(4-5) με τον Απόστολο Καζάκη(6-6) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Διπλή νίκη για τον Κ.Παυλόπουλο στην ΜΧ125, επιστρέφοντας από τραυματισμό.

Κατηγορία ΜΧ125
Με την αλλαγή κατηγορίας του περσινού πρωταθλητή Αντώνη Σάγμαλη και άνοδο του στην ΜΧ2(δεν συμμετείχε λόγω καραντίνας μετά από κρούσμα κορώναϊού στο σχολείο του) αλλά και άλλων αναβατών της κατηγορίας που δεν συμμετείχαν, νέο ξεχωριστό ενδιαφέρον έδωσαν αθλητές που ανέβηκαν κατηγορία(από την ΜΧ85) αλλά και αυτοί που επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση. Ένας από αυτούς είναι και ο Καμαρινός Παυλόπουλος(1-1) που κατάφερε να φύγει με διπλή νίκη στην κατηγορία ενώ τερμάτισε και στην πρώτη εξάδα της ΜΧ2. Στην πρώτη του εμφάνιση στην ΜΧ125 ο Σωτήρης Θεοδωρίδης(2-2) εντυπωσίασε με την οδήγηση του, τερματίζοντας δεύτερος ενώ το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία πέτυχε ο Γιάννης Χόντος(3-4) οδηγώντας σταθερά και μεθοδικά. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Γκαλίπης(4-4) με πέμπτο τον Άγγελο Τάσση(6-6) και έκτο τον άτυχο του πρώτου σκέλους Αλέξανδρο Κατσαβριά(0-3).

Ο Σ.Φωτάκης κέρδισε τον αγώνα της ΜΧ85, όμως τις εντυπώσεις κέρδισε ο μεγάλος του φετινός αντίπαλος στην Σκύδρα Κ.Μερκούρης.

Κατηγορία ΜΧ85
Από τους πιο όμορφους αγώνες είχαμε σε αυτή την κατηγορία στην Σκύδρα με τους Σώτο Φωτάκη και Κωνσταντίνο Μερκούρη να προσφέρουν όμορφο θέαμα με τις μάχες τους και στα δύο σκέλη. Ο Φωτάκης είχε τον πρώτο λόγο και στις δύο εκκινήσεις οδηγώντας τον αγώνα ωστόσο ο ασταμάτητος Μερκούρης πίεζε μέχρι να τον περάσει και τελικά τα κατάφερε και στα δύο σκέλη. Όμως παραβίασε την κίτρινη σημαία σε ένα σημείο στο δεύτερο σκέλος και του επιβλήθηκε ποινή 3 λεπτών και 30 δευτερολέπτων χάνοντας έτσι κάθε ελπίδα για την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Νικητής αναδείχτηκε ο Φωτάκης(2-1) με τον περσινό πρωταθλητή της ΜΧ65 Λευτέρη Παπαδάκη(3-2) να εκπλήσσει θετικά με την οδήγηση του και την κατάκτηση της δεύτερη θέσης του αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μερκούρης(1-6) μετά την ποινή που δέχτηκε ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Χρήστος Μπάζιος(5-3). Οι Ιωάννης Γουγούσης(6-4) και Παναγιώτης Αναγνώστου(7-5) κατέλαβαν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Με φόντο την όμορφη Σκύδρα, ο εντυπωσιακός σε χρόνους, οδήγηση και νικητής της ΜΧ65 Σ.Τριανταφυλλόπουλος.

Κατηγορία ΜΧ65
Από το Σάββατο ο Σόλων Τριανταφυλλόπουλος έδειχνε ότι είναι σε άλλο επίπεδο από τον ανταγωνισμό της κατηγορίας, όμως τα βαθιά ξεραμένα λούκια του δεύτερου σκέλους, δοκίμασαν τον ίδιο αλλά και τους περισσότερους αναβάτες της μικρής κατηγορίας. Απολαμβάνοντας μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και στα δύο σκέλη, κέρδισε το πρώτο ενώ στο δεύτερο μια πτώση τον έφερε στην τρίτη θέση. Παρόλα αυτά με τερματισμούς 1-3 κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην ΜΧ65. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη, με τις πτώσεις να καθορίζουν την πρώτη τριάδα του αγώνα. Ο Γιώργος Τσαλίκης(4-1) κέρδισε το πρώτο σκέλος της καριέρας του μένοντας όρθιος και σταθερός στο δεύτερο σκέλος, γεγονός που τον οδήγησε στην δεύτερη θέση στο σύνολο του αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Κουκαλιώτης(2-5) με τέταρτο τον Γιώργο Χατζάκη(3-4) και πέμπτο τον Δημήτρη Τζωρτζόπουλο(6-2) της γνωστής οικογενείας, που παραλίγο να κατακτήσει το πρώτο του σκέλος(το δεύτερο) στον πρώτο του αγώνα, αλλά μια πτώση τον έριξε στην δεύτερη θέση. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Τραγκαδάς(5-6).

Η Ι.Λάμπρου άλλαξε λίγο τον τρόπο οδήγησης της και ανταμοίφθηκε με διπλή νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Κατηγορία ΜΧ-WOMEN
Ανεβασμένη και έτοιμη εμφανίστηκε στο πρώτο αγώνα η Ιωάννα Λάμπρου(1-1) κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την ακολούθησε η αδερφή της Αμαλία(3-2) που ανέβασε ρυθμό προς το τέλος των δύο σκελών ανεβαίνοντας θέσεις. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η περσινή πρωταθλήτρια Δέσποινα Μανδάνη(2-3) ενώ την γυναικεία τετράδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Μαρκέλλα Κωστάκη(4-4) που επέστρεψε στους αγώνες.

Ο Χ.Τομαράς επικράτησε στην ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Ο περσινός πρωταθλητής Β.Πακαταρίδης αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα που δεν του επέτρεψαν να συμμετάσχει στον αγώνα αλλά από ότι φαίνεται ο μεγάλος του περσινός αντίπαλος τον περίμενε έτοιμος για ακόμα μια μεταξύ τους μάχη. Ο Χρήστος Τομαράς(1-1) οδήγησε στον δικό του ρυθμό και τα δύο σκέλη της κατηγορίας αν και στο δεύτερο ο Μανώλης Σκύβαλος προσπάθησε να τον πιέσει. Πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς με τον Σκύβαλο(2-2) να τον ακολουθεί στην δεύτερη θέση δίνοντας πολλές μάχες ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Μάχες έδωσε και ο Σταμάτης Δημολιάνης(4-3) που επέστρεψε στο πρωτάθλημα ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου, με τον Σάββα Παραστατίδη(3-7) να είναι γρήγορος αλλά άτυχος στο δεύτερο σκέλος της Σκύδρας, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Σάκης Κονδυλόπουλος(7-4) με τον επανεμφανιζόμενο στους αγώνες Θανάση Αυγέρη(5-5), να καταλαμβάνει την έκτη θέση.

Σε δικά της σκέλη χωρίς την ΟΡΕΝ η κατηγορία Senior δεν άλλαξε νικητή με τον περσινό πρωταθλητή Μ.Καρασακαλίδη να επικρατεί.

Κατηγορία Senior
Άνετη νίκη είχαμε στην μεγάλων κατηγορία για τον Μάρκο Καρασακαλίδη(1-1) σε μια αναβάθμιση για τους αγώνες της Senior με δικά της σκέλη και όχι κοινά με την κατηγορία ΟΡΕΝ. Στην δεύτερη θέση ο Νίκος Κριμπούνης(2-2) κέρδισε τις μάχες από τον Σπύρο Μητρόπουλο στο πρώτο σκέλος και τον Δημήτρη Φωτόπουλο στο δεύτερο. Ο Δ.Φωτόπουλος(4-3) πήρε την τρίτη θέση σπάζοντας την ισοβαθμία με καλύτερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος από τον τέταρτο τελικά Μητρόπουλο(3-4). Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Σωτήρης Βαγενάς(5-5) με έκτο τον Ευάγγελο Αλυφαντάρο(6-6).

Επόμενος αγώνας 15-16/5/21 Σπερχειάδα.

1142 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΦΩΤΟΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ι

Ο ιστορικός αγώνας των +190 συμμετοχών για τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024...