FIM HARD ENDURO 2021 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA

Οι Billy Bolt, Alfredo Gomez και Graham Jarvis της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing έχουν ταξιδέψει στην Πορτογαλία για να διαγωνιστούν στο Extreme XL Lagares – τον πρώτο γύρο του νεοσύστατου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro FIM. Η εκδήλωση, η οποία διαρκεί από τις 7 έως τις 9 Μαΐου, ακολουθεί ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα για τα προηγούμενα χρόνια με έναν μεγάλο γύρο για το Main Event, που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους απότομους λόφους ανατολικά της παραλιακής πόλης του Πόρτο. Πριν από αυτό, ο Billy, ο Alfredo και ο Graham θα αντιμετωπίσουν έναν Endurocross και έναν Prologue.

Με την αναβολή της φετινής σειράς SuperEnduro, ο Billy Bolt μετέτρεψε αμέσως την προπόνησή του στο πιο ακραίο, υπαίθριο έδαφος που έχει δει σε πολλές από τις εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro. Νικητής του πρωταθλήματος WESS 2018, ο Bolt ανυπομονεί τώρα για μια σεζόν όλων των σκληρών αγώνων enduro. Προερχόμενος από μια περίοδο προετοιμασίας, η νέα μορφή θα ταιριάζει απόλυτα στον Βρετανό. Και προχωρώντας στη σεζόν πλήρως, ο Billy επικεντρώνεται στη μάχη για τη νίκη σε κάθε εκδήλωση, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τους πιο έμπειρους αντιπάλους του.

Τερματίζοντας δεύτερος στο Πρωτάθλημα WESS 2019, όπου ο αγώνας τίτλου πήγε μέχρι τον τελευταίο γύρο, ο Alfredo Gomez είναι επίσης αναβάτης με ανυπομονησία για το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro FIM. Ο Alfredo δούλεψε με την απόλυτη ταχύτητά του, χρησιμοποιώντας το μοτοκρός και ακόμη και ποδήλατο χιονιού για να ακονίσει τις ικανότητές του. Με τον Gomez να σχεδιάζει να οδηγήσει το αγαπημένο του δίχρονο TE 300i για ολόκληρο το πρωτάθλημα, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη σεζόν του 2021 φαίνονται να του ταιριάζουν τέλεια. Σε κορυφαία φόρμα και πεινασμένος να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο, ο Ισπανός θα καταβάλει τα πάντα για ένα δυνατό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο στην Πορτογαλία.

Με περισσότερη εμπειρία από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη στην τάξη του, ο Graham Jarvis είναι αναμφίβολα ο αγαπημένος του κοινού για να κατακτήσει το πρώτο στέμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM. Η μορφή του απερχόμενου πρωταθλήματος WESS δεν ευνοούσε πάντα τον 46χρονο Βρετανό αναβάτη, χάνοντας τα γρηγορότερα γεγονότα. Τώρα, με τη μετάβαση σε μια εξαιρετικά ακραία σειρά, ο Graham είναι βέβαιος ότι θα έρθει αγκαλιά με τον τίτλου όταν η σειρά τελειώσει στο GetzenRodeo, στα τέλη Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη του πρωταθλήματος WESS, το 2021 FIM Hard Enduro World Championship θα προκαλέσει τους αναβάτες με μια εξαντλητική σειρά που αποτελείται εξ ολοκλήρου από σκληρά γεγονότα enduro. Μετά τον πρώτο γύρο στην Πορτογαλία, οι διαγωνιζόμενοι θα διαγωνιστούν αγώνες σε όλη την Ευρώπη και θα ταξιδέψουν ακόμη και στη Βόρεια Αμερική για το Tennessee Knock Out. Όλα τα μάτια θα στραφούν στη Γερμανία για τον τελικό γύρο, GetzenRodeo στα τέλη Οκτωβρίου, όπου το εναρκτήριο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro FIM θα φτάσει για ένα συναρπαστικό κλείσιμο.

Billy Bolt: “Μετά από μια τόσο αναστατωμένη σεζόν πέρυσι, ανυπομονώ πραγματικά να επιστρέψω σε ένα πιο κανονικό πρόγραμμα το 2021. Προφανώς, απογοητεύτηκα που αναβλήθηκε το πρωτάθλημα SuperEnduro, αλλά αυτό μου έδωσε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστώ για το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro FIM. Συνολικά, νιώθω καλά σωματικά και είμαι πολύ χαρούμενος με την πρόοδο που έχουμε σημειώσει με την μοτοσυκλέτα μου. Θα οδηγήσω το δίχρονο σε όλες τις εκδηλώσεις και κατάφερα να βγω έξω και να πάρω πολλές ώρες με το TE 300i. Νομίζω ότι η μετάβαση σε όλο το σκληρό enduro είναι η σωστή – σίγουρα μου αρέσει να αγωνίζομαι σε άλλους κλάδους, αλλά για να αναπτυχθεί το άθλημα στο σύνολό του, σίγουρα πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα είναι σημαντικό να τελειώνεις δυνατά σε κάθε γύρο φέτος. Το 2019 έχασα μερικούς αγώνες αφού έσπασα το πόδι μου, αλλά φέτος ο στόχος είναι να κερδίσω σίγουρα το πρωτάθλημα. Το έκανα το 2018, και με την αλλαγή στο 100 τοις εκατό ακραίο φέτος, θα τα δώσω ξανά και ελπίζω να είμαι κάπου κοντά στο τέλος της σειράς. “

Alfredo Gomez: “Νιώθω καλά. Προπονούμαι όσο περισσότερο μπορώ όπως πάντα πριν από την έναρξη ενός πρωταθλήματος. Είμαι υγιής και ευτυχώς δεν είχα προβλήματα στην προετοιμασία, οπότε μπορώ να πάω σε ένα αγώνα της σειράς που μου ταιριάζει απόλυτα. Έχω αναμίξει λίγο την προπόνησή μου – επικεντρώνομαι στην ακραία πλευρά φυσικά, αλλά επίσης δουλεύω περισσότερη ταχύτητα με την μοτοσυκλέτα. Είμαι τόσο χαρούμενος που θα αγωνιστούμε ξανά και δεν μπορώ να περιμένω να αγωνιστώ στο Lagares. Με το πρωτάθλημα να είναι όλοι ακραίοι αγώνες, μου ταιριάζει πολύ καλά και έτσι ανυπομονώ πραγματικά να αγωνιστώ για τον τίτλο. Εάν μπορώ να περάσω τη σεζόν χωρίς λάθη ή πτώσεις και να είμαι στο ή κοντά στο βάθρο σε κάθε γύρο, θα έχω μια καλή ευκαιρία για τον τίτλο. “

Graham Jarvis: “Ανυπομονώ για τη σεζόν. Προπονήθηκα σκληρά και είχα έναν καλό χειμώνα στην Ισπανία με δοκιμές σε εξαιρετικές συνθήκες, οπότε νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέας μορφής μου ταιριάζει, είμαι ακόμα ένα έτος μεγαλύτερος, αλλά το πρωτάθλημα μου φαίνεται καλό, με κάποιους δύσκολους αγώνες – τα κλασικά και μερικά νέα. Η ομάδα είναι καλή όπως συνήθως, ο Damo λειτουργεί καλά, οπότε τώρα το σχέδιο είναι να βγούμε εκεί έξω και να το απολαύσουμε. Ανυπομονώ να ξεκινήσω. “

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...