MXGP 2021 – ΕΠΟΣ A.CAIROLI ΣΤΟ MATTERLEY BASIN!

O εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Cairoli έγραψε ιστορία στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2021 κερδίζοντας την 8η του νίκη στο Matterley Basin, σημειώνοντας συνέπεια νικών, σε κάθε ένα από τα 18 χρόνια παρουσίας του στο παγκόσμιο! Στην ΜΧ2 ο Maxime Renaux κατάφερε να πάρει την νίκη στην Βρετανία απουσία όμως του τραυματία πρωτοπόρου της βαθμολογίας και περσινού πρωταθλητή Tom Vialle.

Ο Α.Cairoli έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση από το GP της Ρωσίας αλλά ατυχίες δεν τον άφησαν εκεί, να ανέβει στο βάθρο. Στην Αγγλία…το σενάριο ήταν αλλιώς!

Κατηγορία MXGP
Η πίστα του Matterley Basin περίμενε βροχές την αγωνιστική ημέρα αλλά τελικά το ψιλόβροχο δημιούργησε καλές συνθήκες στον αγωνιστικό χώρο και παρά το γεγονός ότι είχε καταπονηθεί την προηγούμενη ημέρα από τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ήταν σε καλή κατάσταση. Και φέτος έχουμε μονοήμερους αγώνες στο MXGP κάτι που αποδείχτηκε από πέρσι ότι ευνοεί το θέαμα, αφού η πίστα δεν καταστρέφεται γρήγορα και υπάρχουν εναλλακτικές γραμμές για μάχες και στενό ανταγωνισμό. Ωστόσο στο πρώτο σκέλος δεν είχαμε πολλές μάχες και ο Antomio Cairoli κατάφερε από νωρίς να τεθεί επικεφαλής και να οδηγήσει τον αγώνα κρατώντας σταθερά πίσω του μέχρι τον τερματισμό τους Jorge Prado, Jeffrey Herlings και Tim Gajser. Προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο δεύτερο σκέλος όμως οι Gajser, Herlings και ο Romain Febvre που οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι και σχεδόν το τέλος, είχαν αντίθετη άποψη. Με εκπληκτική οδήγηση, κερδίζοντας φοβερές μάχες, ο περσινός πρωταθλητής κατάφερε στον τελευταίο γύρο να πάρει το σκέλος από τον Febvre, ανεβαίνοντας στην τελική κατάταξη της ημέρας. O Cairoli(1-3) προσπάθησε να μπει στην μάχη της πρώτης θέσης όμως τέσσερις γύρους πριν τον τερματισμό δεν άντεξε και αρκέστηκε στην τρίτη θέση που του έδινε την 93 νίκη της καριέρας του στα GP’s σε μια πίστα που έχει γνωρίσει τρομερές επιτυχίες στο παρελθόν. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Gajser πήρε την δεύτερη θέση του αγώνα, με τον Herlings να συμπληρώνει το βάθρο χάνοντας πολλές μάχες ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Η κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και η εκπληκτική οδήγηση του Σλοβένου στο δεύτερο, στέρησαν από τον Febvre(7-2) μια θέση στο βάθρο(4ος). Αντίθετα ο Jorge Prado(2-7) ξόδεψε πολλές δυνάμεις για την δεύτερη θέση του πρώτου σκέλους, χάνοντας θέσεις στο δεύτερο, για την πέμπτη θέση της ημέρας. Μαχητικός και στα δύο σκέλη εμφανίστηκε ο Pauls Jonnas(6-6), συμπληρώνοντας την πρώτη εξάδα της κατηγορίας.

Αποτελέσματα ΜXGP: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 45 2. Tim Gajser (SLO, HON), 43 p.; 3. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 38 p.; 4. Romain Febvre (FRA, KAW), 36 p.; 5. Jorge Prado (ESP, KTM), 36 p.; 6. Pauls Jonass (LAT, GAS), 30 p.; 7. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 29 p.; 8. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 28 p.; 9. Ben Watson (GBR, YAM), 21 p.; 10. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 20 p.;

Μετά το περσινό του βάθρο στο Matterley Basin, ο Μ.Renaux ήταν το φαβορί για την νίκη, και δεν διέψευσε τα προγνωστικά.

Κατηγορία ΜΧ2
Εκπληκτικά πράγματα συνέβησαν στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς με την μεγάλη είδηση να αποτελεί ο τραυματισμός σε προπόνηση, του περσινού πρωταθλητή και πρωτοπόρου της βαθμολογίας Tom Vialle. Με καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ο Maxime Renaux κατάφερε να πάρει το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο είχε μέτριο ξεκίνημα και δεν μπόρεσε να πιάσει τον πρωτοπόρο Mattia Guardagnini. Οι τερματισμοί του όμως 1-2 ήταν αρκετοί για να δώσουν στον Γάλλο την πρώτη του φετινή νίκη, επιστρέφοντας στο βάθρο στο Matterley Basin. Οι σταθερή απόδοση και στα δύο σκέλη του Guardagnini(4-1) του έδωσε την πρώτη του νίκη σε σκέλος στην κατηγορία και το πρώτο του βάθρο στην δεύτερη θέση. Σταθεροί αγώνες και για τον Ruben Fernandez(2-6) που όχι μόνο ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βρετανικού βάθρου αλλά πέρασε και στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα πολλά λάθη(πτώσεις) των αναβατών της Kawasaki Mathys Boisrame(3-7) και Roan Van De Moosdijk(8-4) τους κράτησαν τέταρτο και πέμπτο αντίστοιχα αν και βρέθηκαν να παλεύουν για μια θέση στο βάθρο. Καλή εμφάνιση για τον Simon Laengenfelder(6-5) της έκτης θέσης.

Αποτελέσματα MX2: 1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 47 points; 2. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 43 p.; 3. Ruben Fernandez (ESP, HON), 37 p.; 4. Mathys Boisrame (FRA, KAW), 34 p.; 5. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 31 p.; 6. Simon Laengenfelder (GER, GAS), 31 p.; 7. Thibault Benistant (FRA, YAM), 28 p.; 8. Wilson Todd (AUS, KAW), 21 p.; 9. Rene Hofer (AUT, KTM), 20 p.; 10. Bastian Boegh Damm (DEN, KTM), 15 p.;

Βαθμολογίες.

Επόμενος αγώνας 4/7/2021 Maggiora Ιταλία.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...