ΦΕΥΓΕΙ Η FIM ΑΠΟ ΤΟ MONSTER ENERGY SUPERCROSS!

Στις αρχές της νέας εκατονταετίας η συμφωνία του προμότερ Clear Channel και της ΑΜΑ έληξε, με την AMA να μην ανανεώνει το συμβόλαιο τους, πραγματοποιώντας συμφωνία με άλλον προμότερ(Jam Sports) εντελώς ξαφνικά. Η Clear Channel βρέθηκε να έχει στον αέρα ένα ολόκληρο πρωτάθλημα οργανωμένο, με πολυετή συμβόλαια σε στάδια και διοργανωτές. Έτσι αποφάσισε να μετατρέψει το ΑΜΑ Supercross σε παγκόσμιο πρωτάθλημα συνάπτοντας συνεργασία με την FIM. Η ΑΜΑ αναδιπλώθηκε, και από το 2002 έχουμε το AMA/FIM Supercross, προσμετρώντας ως αμερικανικό και παγκόσμιο πρωτάθλημα Supercross. Είκοσι χρόνια μετά, η Clear Channel πλέον έχει αγοραστεί από την Feld Entertainment, που στην ουσία είναι οι ίδιοι άνθρωποι ενώ η FIM με την ανακοίνωση που ακολουθεί, αποχωρεί από το πρωτάθλημα! Φήμες θέλουν τις τρεις πλευρές(FIM, Feld, AMA) να διαφωνούν στο πρωτόκολλο αντιντόπινγκ με την γνωστή διαμάχη στον κόσμο των σπορ USADA(αμερικανικός οργανισμός αντιντόπινγκ) – WADA(παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ).

Ανακοίνωση FIM

Η μακροχρόνια συμφωνία διπλής κύρωσης έχει τεθεί σε ισχύ τις τελευταίες δύο δεκαετίες και έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή και επιτυχημένη σχέση μεταξύ της FIM, της Feld Entertainment και της AMA. Η συμμετοχή της FIM ξεκίνησε στις αρχές της νέας χιλιετίας, σε μια εποχή που η διεθνής επέκταση των εκδηλώσεων θεωρήθηκε ως ο επόμενος τομέας ανάπτυξης του αθλήματος. Από το 2002 έως το 2006, η σειρά ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και επισκέφθηκε την Ελβετία, την Ολλανδία, την Ισπανία και τον Καναδά προτού καταλήξει σε ένα επαναλαμβανόμενο τοπικό πρόγραμμα. Από το 2008, το Τορόντο – Καναδάς έγινε τακτική στάση στην περιοδεία και χρησίμευσε ως ο μόνος διεθνής γύρος μέχρι τη σεζόν του 2017. Η ακύρωση και η αναβολή πολλών εκδηλώσεων λόγω των περιορισμών του COVID-19 έχουν δείξει ότι η Feld Entertainment επικεντρώνει εκ νέου τις ζωντανές εκδηλώσεις της στη Βόρεια Αμερική, ενώ υιοθετεί μια σύντομη παρακολούθηση όσον αφορά τη ζήτηση στις διεθνείς αγορές που επιστρέφουν σε προ-πανδημικά επίπεδα.

Το Πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross συνεχίζει να προσελκύει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα από όλες τις γωνιές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής εκπροσώπησης από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Επιπλέον, η Feld Entertainment θα συνεχίσει επίσης να επεκτείνει τις παγκόσμιες συνεργασίες και συμφωνίες αδειοδότησης, καθώς και παγκόσμια τηλεοπτική προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένης της δικής της πλατφόρμας προβολής που διαθέτει πλέον συνδρομητές σε περισσότερες από εκατόν δεκατρείς χώρες.

Σχολιάζοντας αυτήν την ανακοίνωση, δήλωσε ο Πρόεδρος της FIM Jorge Viegas. “Πρώτον, θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Feld Entertainment όχι μόνο για μια τόσο μεγάλη και μεγάλη συνεργασία, αλλά και για την τεράστια δουλειά τους στο να καταστήσουν το Πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross το υπέροχο προϊόν που είναι σήμερα. Πιστεύω ακράδαντα υπό κανονικές συνθήκες ότι αυτή είναι μια συμφωνία που θα επεκταθεί για ένα ακόμη χρονικό διάστημα και ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει από τη δύναμη στη δύναμη. Ωστόσο, κατανοούμε πλήρως την τρέχουσα κατάσταση και σεβόμαστε την απόφαση που έχει ληφθεί. Με τη συνεχή υποστήριξη της εθνικής μας ομοσπονδίας στη Βόρεια Αμερική – το AMA – είμαι πεπεισμένος ότι η σειρά θα ανακτήσει σύντομα τα επίπεδα που απολάμβανε πριν από την πανδημία και ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε μια νέα συμφωνία. Εν τω μεταξύ, εκ μέρους του FIM, θα ήθελα να ευχηθώ στους Αμερικανούς φίλους μας κάθε επιτυχία. “

940 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O Ε.TOMAC ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ SX…ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ MOTOCROSS ΚΑΙ ΤΟ SMX

Το όνομα του Eli Tomac απασχόλησε τις τελευταίες εβδομάδες τα media του χώρου στην Αμερική...