MXGP 2021 – J.HERLINGS KAI M.GUADAGNINI ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ MAGGIORA

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2021 συνεχίστηκε εντυπωσιακά στην ιστορική πίστα της Maggiora με τον Jeffrey Herlings να ξεπερνά προβλήματα και να εκμεταλλεύεται τις δύσκολες συνθήκες, κερδίζοντας τον αγώνα και πλησιάζοντας τον T.Gajser στην βαθμολογία. Στην ΜΧ2 η πρώτη νίκη του Mattia Guadagnini είναι πλέον γεγονός, δίνοντας πανηγυρικό κλίμα για την ΚΤΜ στον αγώνα.

Ο J.Herlings έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής της μεγάλης κατηγορίας στον τρίτο αγώνα της χρονιάς!

Κατηγορία ΜΧGP
O υψηλός ανταγωνισμός και οι καιρικές συνθήκες προσέφεραν ακόμα έναν φετινό απρόβλεπτο αγώνα στην μεγάλη κατηγορία με τους τρεις πρώτους αναβάτες να ισοβαθμούν στο τέλος της ημέρας! Ήταν το δεύτερο σκέλος που καθόρισε τους νικητές, με την βροχή να πέφτει στην πίστα της Maggiora και τον Herlings να ανταποκρίνεται καλύτερα στις γλιστερές συνθήκες της πίστας. Ο Ολλανδός δεν είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη και τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο πρώτο σκέλος όταν μια πέτρα σφήνωσε στο πίσω του φρένο αναγκάζοντας τον να περάσει από τα pits. Στο δεύτερο, ένοιωσε καλύτερα από τον ανταγωνισμό στην βροχή και με αποφασιστική οδήγηση κατάφερε να κλέψει την νίκη από τον Glenn Coldenhoff. Αυτή είναι η πρώτη φετινή νίκη του Herlings(6-1), νίκη που τον έφερε μόλις 6 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και νικητή του πρώτου αγώνα στην Ρωσία Tim Gajser. Το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για τον Coldenhoff(4-2) δεν συνεχίστηκε στην Ιταλία. Ο Ολλανδός πήρε καλές εκκινήσεις, δεν βρήκε τρόπο να περάσει τον Antonio Cairoli στο πρώτο σκέλος και δεν ρίσκαρε του δεύτερο, να παλέψει στην γλίτσα για την νίκη με τον συμπατριώτη του. Ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου για το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα.

Ο R.Febvre έδειξε στους τελευταίους αγώνες ότι μπορεί να γίνει ο τέταρτος διαφορετικός νικητής του φετινού πρωταθλήματος.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Αγγλία Antonio Cairoli(3-3) αν και είχε την ταχύτητα ακόμα και για την νίκη. Δεν πήρε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και στις προσπεράσεις του δεύτερου σκέλους έσπασαν από πέτρα τα roll off του, περιορίζοντας τον στην βροχή. Καλές εκκινήσεις και σταθερούς αγώνες μέχρι να έρθει η βροχή, είχε ο Jorge Prado(2-7). Άντεξε στις επιθέσεις για την δεύτερη θέση στο πρώτο ενώ στο δεύτερο σκέλος ολίσθησε μερικές θέσεις για να τερματίσει στην τέταρτη θέση του αγώνα. Η νίκη του πρώτου σκέλους για τον Romain Febvre(1-12) ήρθε σαν αντίδραση από το σκέλος που έχασε μέσα από τα χέρια του στην Αγγλία. Στο δεύτερο όμως αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα με πτώσεις στην γλίτσα, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση της ημέρας. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Pauls Jonnas(7-4) με εντυπωσιακή απόδοση στο δύσκολο δεύτερο σκέλος. O περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser αντιμετώπισε κακές εκκινήσεις και πτώσεις τερματίζοντας στην έβδομη θέση του αγώνα.

Αποτελέσματα ΜXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 40 2. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 40 p.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 40 p.; 4. Jorge Prado (ESP, KTM), 36 p.; 5. Romain Febvre (FRA, KAW), 34 p.; 6. Pauls Jonass (LAT, GAS), 32 p.; 7. Tim Gajser (SLO, HON), 31 p.; 8. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 26 p.; 9. Ben Watson (GBR, YAM), 22 p.; 10. Jeremy Van Horebeek (BEL, BET), 21 p.;

Πρώτη νίκη στην καριέρα του M.Guadagnini και πρωτοπορία στην βαθμολογία.

Κατηγορία ΜΧ2
Από τον προηγούμενο αγώνα στην Αγγλία, ο Mattia Guadagnini είχε δείξει ότι μπορεί να κερδίσει σκέλη και έναν αγώνα μετά, κατάφερε να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να κερδίσει και αγώνες. Στην Ιταλία οι καλές του εκκινήσεις τον προστάτευσαν από τις χαοτικές μάχες που γινόντουσαν πίσω του και έδειξε υπομονή και σύνεση πίσω από τον πρωτοπόρο και νικητή του πρώτου σκέλους Thibault Benistant. Στο δεύτερο ο Guadagnini(2-1) έφυγε μπροστά από την αρχή και άντεξε στις επιθέσεις του Maxime Renaux για την πρώτη θέση. Στο τέλος πανηγύρισε την πρώτη νίκη της επαγγελματικής του καριέρας και εξεπλάγην στο βάθρο όταν του απένειμαν το κόκκινο ταμπελάκι του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Η κακή εκκίνηση του νικητή του προηγούμενου αγώνα Renaux(6-2) στο πρώτο σκέλος του έφερε προβλήματα με πτώσεις ενώ στο δεύτερο δεν πίεσε την τύχη του με τον Guardagnini καθώς γνώριζε ότι η νίκη στον αγώνα δεν ήταν εφικτή. Ωστόσο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου παραμένοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η απρόβλεπτη φετινή ΜΧ2. Στους τρεις πρώτους αγώνες έχουμε τρεις διαφορετικούς νικητές, τρεις φορές έχει αλλάξει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ενώ τα έξι σκέλη έχουν μοιραστεί σε τέσσερις αναβάτες!

Επιστροφή στο βάθρο για τον διεκδικητή του περσινού πρωταθλήματος Jago Geerts(4-5) που αντιμετωπίζει τραυματισμό στο γόνατο από την περίοδο της προετοιμασίας, ανέβασε ρυθμό στην Maggiora και με τις καλές του εκκινήσεις κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση της ημέρας. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Roan Van De Moosdijk(9-3) ήταν άτυχος με πτώση στην αρχή του πρώτου σκέλους όμως στο δεύτερο έσωσε την παρτίδα με μια τρίτη θέση, για την τέταρτη του συνόλου. Ο Benistant(1-14) δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την νίκη του στο πρώτο σκέλος με μια θέση στο βάθρο καθώς στο δεύτερο σκέλος είχε μια πτώση νωρίς, που τον έβαλε σε περιπέτειες. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Mathys Boisrame(8-4). Ο περσινός πρωταθλητής Tom Vialle προσπάθησε να αγωνιστεί αντιμετωπίζοντας τραυματισμό και έχοντας χάσει τον προηγούμενο αγώνα, όμως εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος και δεν συμμετείχε στο δεύτερο.

Αποτελέσματα ΜX2: 1. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 47 2. Maxime Renaux (FRA, YAM), 37 p.; 3. Jago Geerts (BEL, YAM), 34 p.; 4. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 32 p.; 5. Thibault Benistant (FRA, YAM), 32 p.; 6. Mathys Boisrame (FRA, KAW), 31 p.; 7. Jed Beaton (AUS, HUS), 30 p.; 8. Ruben Fernandez (ESP, HON), 29 p.; 9. Kay de Wolf (NED, HUS), 26 p.; 10. Rene Hofer (AUT, KTM), 25 p.;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP 
1. Tim Gajser (SLO, HON), 124
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 118
3. Romain Febvre (FRA, KAW), 107
4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 105
5. Jorge Prado (ESP, KTM), 97
6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 86
7. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 82
8. Pauls Jonass (LAT, GAS), 82
9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 69
10. Jeremy Van Horebeek (BEL, BET), 60

MX2
1. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 113
2. Maxime Renaux (FRA, YAM), 111 p.;
3. Ruben Fernandez (ESP, HON), 108 p.;
4. Mathys Boisrame (FRA, KAW), 105 p.;
5. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 99 p.;
6. Thibault Benistant (FRA, YAM), 80 p.;
7. Rene Hofer (AUT, KTM), 79 p.;
8. Simon Laengenfelder (GER, GAS), 70 p.;
9. Jago Geerts (BEL, YAM), 67 p.;
10. Jed Beaton (AUS, HUS), 67 p.;

Επόμενος αγώνας 18/7/2021 Oss Ολλανδία.

1968 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...