FIM HARD ENDURO 2021 – Ο Β.BOLT ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ(VIDEO)

Ο Billy Bolt της Βρετανίας (Husqvarna) έχει θέσει γερές βάσεις στον τρίτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο προκριματικών στο Abestone Hard Enduro. Κοιτάζοντας ήδη στα βουνά της Τοσκάνης, ο Bolt ξεπέρασε στον πρόλογο του Σαββάτου τον Manuel Lettenbichler (KTM) και τον Taddy Blazusiak (GASGAS).

Μετά από μια αναμονή εννέα εβδομάδων μεταξύ του εναρκτήριου γύρου στο Extreme XL Lagares και του Abestone Hard Enduro, το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM επέστρεψε επιτέλους στη ζωή. Το ELEVEIT Extreme Test της Παρασκευής έδωσε στους ανταγωνιστές την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν σε μια σύντομη αλλά απαιτητική ακραία διαδρομή. Ο Bolt ήταν αμέσως ανταγωνιστικός, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο για να εξασφαλίσει ένα πρώιμο πλεονέκτημα, προχωρώντας στα προκριματικά του Σαββάτου. Αγώνας με τρεις στροφές για τον καλύτερο χρόνο, η ειδική της JUST1 10 χιλιομέτρων ανέμιξε τεχνικές δασικές διαδρομές με μερικά μονοπάτια υψηλής ταχύτητας στο βουνό. Οι κορυφαίοι 50 αναβάτες προκρίθηκαν στο Super Final LIQUI MOLY της Κυριακής. Θέλοντας να πάρει την πρωτοπορία, ο Bolt ήταν αναβάτης σε αποστολή. Πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο, βγήκε μπροστά από τους Lettenbichler, Blazusiak, Jonny Walker (Beta) και Wade Young (Sherco).

Με σημείο αναφοράς τον Bolt έκοψε άλλα τέσσερα δευτερόλεπτα από το χρόνο του στο δεύτερο πέρασμα, πριν κόψει άλλα τρία δευτερόλεπτα στο τρίτο και τελευταίο του πέρασμα για να ξεπεράσει άνετα τους ανταγωνιστές του. Με τον καλύτερο του χρόνο να έρχεται στον δεύτερο γύρο του, ο Lettenbichler κέρδισε την δεύτερη θέση, ενώ ο Blazusiak διεκδίκησε επίσης τον καλύτερο χρόνο του στο δεύτερο γύρο, για την τρίτη θέση. Ήταν όμως μια οριακή υπόθεση, με τον Walker να τερματίζει στην τέταρτη θέση, μόλις το ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός από το Blazusiak. Με τον καλύτερο χρόνο του στον τρίτο γύρο, ο Young πήρε την πέμπτη θέση, ενώ ο Dominik Olszowy ήταν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω στην έκτη. Με την υποστήριξη τον συμπατριωτών του, o Sonny Goggia (GASGAS) ήταν έβδομος ενώ ο Travis Teasdale (GASGAS) κατέλαβε την όγδοη θέση. Το δίδυμο της Husqvarna από τον Graham Jarvis και τον Alfredo Gomez ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα αλλά αναμφίβολα θα είναι ένα ζευγάρι που πρέπει να προσέξουμε στον αυριανό σούπερ τελικό του LIQUI MOLY όταν η πορεία θα είναι δύσκολη. Ομοίως, ο Mario Roman της Sherco στην 12η θα είναι ένας άλλος αναβάτης που θα απασχολήσει.

Οι αγώνες της Κυριακής θα έχουν έναν πρωινό Τριπλό Τελικό MITAS για όσους δεν πέτυχαν το top-50, πριν από την ολοκλήρωση του Abestone Hard Enduro με το LIQUI MOLY Super Final το απόγευμα.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...