AMA MX 2021 – H GASGAS ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ J.BARCIA ΣΤΟ SPRING CREEK

To AMA Motocross 2021 συμπλήρωσε τα μισά του πρωταθλήματος με τον έκτο αγώνα στο Spring Creek. Εκεί η GasGas έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας στην μεγάλη κατηγορία, την πρώτη της νίκη στον θεσμό με τον Justin Βarcia. Εντός έδρας στην ιδιόκτητη πίστα της οικογένειας του, ο Jeremy Martin κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη δείχνοντας ότι ξεπέρασε τα δύσκολα φετινά του προβλήματα με τους τραυματισμούς.

Στην πρώτη της χρονιά στα επαγγελματικά πρωταθλήματα Supercross – Motocross της Αμερικής, η GasGas κατάφερε να πάρει ιστορικές για την εταιρεία πρώτες νίκες!

Κατηγορία 450
Ο Justin Barcia ήταν ο άνθρωπος του αγώνα όχι μόνο γιατί κατάφερε να φέρει την πρώτη νίκη στην GasGas και στο AMA Motocross αλλά το πέτυχε δίνοντας σκληρές μάχες με τους διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος. Στο πρώτο σκέλος ο “Bam Bam” πήρε την εκκίνηση και άντεξε στις επιθέσεις του Adam Cianciarulo στην αρχή αλλά μετέπειτα τον μάζεψε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Dylan Ferrandis για να τον πιέσει μέχρι την καρό σημαία. Στο δεύτερο ο Barcia προσπάθησε να πάρει την πρώτη θέση από τον Ken Roczen κάτι που ποτέ δεν συνέβη, όμως οι τερματισμοί του 1-2 ήταν αρκετοί για να του δώσουν την πρώτη του φετινή νίκη. O Roczen πριν από την νίκη του στο δεύτερο σκέλος είχε μια άσχημη σύγκρουση στο πρώτο στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, εγκαταλείπωντας στο ιατρικό κέντρο του αγώνα για να ελέγξει τα πλευρά του. Δεν διαγνώστηκε με κάτι σοβαρό και του επετράπη να συμμετάσχει στο δεύτερο σκέλος.

Φλερτάρει με την πρώτη του φετινή νίκη ο E.Tomac, μαζεύοντας παράλληλα πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Μετά από δύο κακές εκκινήσεις ο Eli Tomac(3-4) είχε πολύ δουλειά να κάνει για να βρεθεί μπροστά. Κατάφερε στο πρώτο σκέλος από σχεδόν τελευταίος να πιάσει και να απειλήσει τους δύο πρώτους τερματίζοντας τελικά τρίτος ενώ στο δεύτερο σκέλος από 14ος ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 4η θέση! Στο τέλος ανταμοίφθηκε με την δεύτερη θέση του βάθρου, συνεχίζοντας να φλερτάρει με την πρώτη του φετινή νίκη στους τελευταίος αγώνες του πρωταθλήματος. Οι μέτριες εκκινήσεις, αλλά και η βιασύνη του στο δεύτερο σκέλος να βρεθεί μπροστά, λειτούργησαν εναντίον του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Dylan Ferrandis(2-5). Στο πρώτο σκέλος δεν είχε τις λύσεις έναντι του Barcia για την νίκη και στο δεύτερο απλά είχε αρκετές πτώσεις για να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Ωστόσο δεν έχασε το βάθρο σε ακόμα έναν αγώνα και μεγάλωσε το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον άτυχο στο Spring Creek, Roczen.

Με τέσσερις φετινές νίκες και βάθρο σε κάθε αγώνα…ο D.Ferrandis ήταν απογοητευμένος με την απόδοση του στο Sping Creek!

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Chase Sexton(7-3) κάτι που δεν φάνηκε στα αποτελέσματα. Από τελευταίος, καθώς ενεπλάκη στην πτώση της πρώτης στροφής, κατάφερε στο πρώτο σκέλος να τερματίσει στην έβδομη θέση ενώ και στο δεύτερο ήταν ανταγωνιστικός σημειώνοντας την τρίτη θέση. Κατέλαβε την τέταρτη θέση της ημέρας μπροστά από τον Christian Craig(4-6) που με την πέμπτη του θέση πέτυχε τον καλύτερο φετινό του τερματισμό. Οι κακές εκκινήσεις στοίχησαν και στον Aaron Plessinger(5-9) μια καλύτερη τύχη από την έκτη θέση αφού έδειξε και στα δύο σκέλη ότι είχε τον ρυθμό για κάτι περισσότερο.

Ο J.Martin κέρδισε στην πίστα του τον πρώτο φετινό του αγώνα και έγινε ο έκτος διαφορετικός νικητής του πρωταθλήματος.

Κατηγορία 250
Στον αγώνα της πατρίδας και στην ιδιόκτητη πίστα της οικογένειας του, ο Jeremy Martin(1-1) δεν είχε αντίπαλο, ανακάμπτοντας από το άτυχο ξεκίνημα της σεζόν, με τραυματισμούς. Στο πρώτο σκέλος επιτέθηκε στο τέλος στον Justin Cooper που οδηγούσε τον αγώνα ενώ στο δεύτερο έφυγε μπροστά από την αρχή στον δρόμο του για την πρώτη του φετινή νίκη και μάλιστα, διπλή. Οι καλές εκκινήσεις και η μαχητικότητα του Μichael Mossiman(3-2) τον έφεραν άνετα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του αλλά και της ομάδας του GasGas που όπως είπαμε πανηγύρισε την πρώτη της ιστορική νίκη στην μεγάλη κατηγορία. Βλέποντας την μεγάλη εικόνα και όχι εστιάζοντας στην νίκη του αγώνα ο Cooper(2-3), όπως δήλωσε δεν ένοιωθε καλά με την πίστα και δεν πάλεψε για την νίκη του πρώτου σκέλους και για την δεύτερη θέση του δεύτερου. Ήξερε ότι αυτές οι θέσεις ήταν αρκετές για να τον φέρουν στην τρίτη θέση του βάθρου αλλά πολύ περισσότερο στην πρωτοπορία της βαθμολογίας.

Αν και σε κακή μέρα, ο J.Cooper φεύγει από τον Spring Creek με το κόκκινο φόντο στα νούμερα του.

Κακές εκκινήσεις και λάθη έφεραν τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Jett lawrence σε δύσκολη θέση και στα δύο σκέλη. Με τερματισμούς 4-6 έκλεισε την ημέρα στην τέταρτη θέση πέφτοντας έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο αδερφός του Hunter, μετά την νίκη του στον προηγούμενο αγώνα δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις καλές του εκκινήσεις και με τερματισμούς 5-5 κατέλαβε την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Colt Nichols(7-7)που δεν μετακινήθηκε αρκετά στην κατάταξη και των δύο σκελών μετά τις εκκινήσεις του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 24/7/21 Washougal.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...