MXGP 2021 – ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ Ο J.PRADO ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2021 πέρασε στον πέμπτο του γύρο και το GP της Τσεχίας όπου και εδώ είχαμε απρόσμενες καταστάσεις και εξελίξεις στις βαθμολογίες. Με την πρώτη του φετινή νίκη ο Jorge Prado μπήκε για τα καλά στο κυνήγι του τίτλου ενώ στην ΜΧ2 ο Mattia Guadagnini πέτυχε την δεύτερη του νίκη, σπάζοντας το σερί με τους διαφορετικούς νικητές σε κάθε αγώνα στην κατηγορία.

Οι καλές εκκινήσεις του J.Prado πλαισιώθηκαν με την ανεβασμένη του αντοχή στην Τσεχία και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη του φετινή νίκη.

Κατηγορία 450
Ο τραυματισμός του Jeffrey Herlings από τον προηγούμενο αγώνα ήταν αρκετά σοβαρός για να τον αφήσει εκτός στην Τσεχία, και ίσως εκτός, από την διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος. Ωστόσο και ο περσινός πρωταθλητής Tim Gajser δεν είχε ευχάριστη Κυριακή στο Loket. Στο δεύτερο σκέλος, και ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση, είχε μια άσχημη πτώση που ευτυχώς δεν του επέφερε περισσότερα προβλήματα από την απώλεια θέσεων στην κατάταξη, και αρκετούς βαθμούς από την πρωτοπορία του στην βαθμολογία. Αντίθετα η μέρα κύλησε ιδανικά για τον Jorge Prado που πήρε και τις δύο εκκινήσεις και μάλιστα κατάφερε στο πρώτο σκέλος να κρατήσει μέχρι τον τερματισμό πίσω του τον Gajser για την νίκη. Στο δεύτερο ο Antonio Cairoli του επιτέθηκε αμέσως, με τον Ισπανό να χάνει και την δεύτερη θέση στην πορεία του σκέλους από τον Jeremy Seewer. Οι τερματισμοί του όμως 1-3 του έδωσαν με διαφορά την πρώτη του φετινή νίκη και τον ανέβασαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας 17 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Η μέτρια εκκίνηση του Cairoli(6-1) στο πρώτο σκέλος και η δύσκολη για προσπέραση πίστα του Loket τον κράτησαν μακριά από την πρώτη τριάδα, στο δεύτερο όμως δεν έκανε το ίδιο λάθος και με καλή εκκίνηση επέτρεψε στον εαυτό του να κερδίσει το σκέλος. Έφυγε από την Τσεχία με την δεύτερη θέση στο GP αλλά και στην βαθμολογία, 11 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Ανεβασμένη απόδοση για τον Jeremy Seewer(5-2) στους τελευταίους αγώνες, με καλές εκκινήσεις και σταθερή απόδοση, ανέβηκε δίκαια για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο. Σταθερός και στα δύο σκέλη εμφανίστηκε ο Glenn Coldenhoff(4-4) καταφέρνοντας να τερματίσει και στα δύο σκέλη στην θέση όπου ξεκίνησε(τέταρτος) για την τέταρτη θέση της ημέρας. Άτυχος και σε αυτόν τον αγώνα ο Romain Febvre(3-11), για ακόμα μια φορά ήταν από τους αναβάτες που πίεσαν περισσότερο αλλά πλήρωσε την πολύ κακή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο GP. O Gajser(2-15) έχασε την μάχη της πρώτης θέσης στο πρώτο σκέλος και μετά την πτώση του στο δεύτερο έκανε μεγάλο αγώνα για κάθε βαθμό που του ήταν διαθέσιμος. Τερμάτισε στην έκτη θέση, σώζοντας την πρωτοπορία του στην βαθμολογία.

Από την “τυχερή” νίκη στην Ολλανδία, σε αγώνα επιβίωσης στην Τσεχία, για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας T.Gajser.

Αποτελέσματα MXGP: 1. Jorge Prado (ESP, KTM), 45 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 40 p.; 3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 38 p.; 4. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 36 p.; 5. Romain Febvre (FRA, KAW), 31 p.; 6. Tim Gajser (SLO, HON), 28 p.; 7. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 26 p.; 8. Jeremy Van Horebeek (BEL, BET), 26 p.; 9. Ivo Monticelli (ITA, KAW), 23 p.; 10. Ben Watson (GBR, YAM), 19 p.;

Με την δεύτερη του νίκη ο M.Guadagnini έχει τις περισσότερες φέτος στην κατηγορία και διεκδικεί τον φετινό τίτλο της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Το μεγάλο νέο της κατηγορίας ήταν η επιστροφή στο πρωτάθλημα του περσινού πρωταθλητή Tom Vialle που όμως, εκτός της δεύτερης θέσης στο πρώτο σκέλος, οι ατυχίες με πτώσεις στο δεύτερο τον έφεραν μακριά από την πρώτη δεκάδα της κατάταξης. Ο αγώνας αποτέλεσε την μάχη για την πρωτοπορία της βαθμολογίας μεταξύ του Mattia Guadagnini και του Maxime Renaux. O Guadagnini πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και δεν άφησε την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό ενώ στο δεύτερο ξεκίνησε ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας όμως η μέτρια εκκίνηση και μια πτώση ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση, είχαν σαν αποτέλεσμα να τερματίσει πέμπτος. Οι τερματισμοί του όμως 1-5 ήταν αρκετοί για να του εξασφαλίσουν την δεύτερη φετινή του νίκη, αλλά όχι και να τον κρατήσουν πρώτο στην βαθμολογία. Ο Maxime Renaux(5-2) μετά από κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος τα έδωσε όλα για να τερματίσει στην πέμπτη θέση ενώ στο δεύτερο αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας για μόλις δύο βαθμούς. Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μπροστά από τον νικητή του δεύτερου σκέλους Thibault Benistant(9-1) που κατέλαβε την τρίτη θέση. Με σταθερή απόδοση και σχετικά καλές εκκινήσεις ο Jed Beaton(3-8) πήρε την τέταρτη θέση με τον Ruben Fernandez(4-7) στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Jago Geerts(12-3) που πλήρωσε την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, μένοντας μακριά από το βάθρο.

Ο Μ.Renaux έσωσε την πρωτοπορία του στην βαθμολογία στο δεύτερο σκέλος της Τσεχίας.

Αποτελέσματα MX2: 1. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 41 2. Maxime Renaux (FRA, YAM), 38 p.; 3. Thibault Benistant (FRA, YAM), 37 p.; 4. Jed Beaton (AUS, HUS), 33 p.; 5. Ruben Fernandez (ESP, HON), 32 p.; 6. Jago Geerts (BEL, YAM), 29 p.; 7. Rene Hofer (AUT, KTM), 29 p.; 8. Kay de Wolf (NED, HUS), 27 p.; 9. Mathys Boisrame (FRA, KAW), 25 p.; 10. Wilson Todd (AUS, KAW), 24 p.;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP 
1. Tim Gajser (SLO, HON), 194
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 183
3. Jorge Prado (ESP, KTM), 177
4. Romain Febvre (FRA, KAW), 174
5. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 151
6. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 143
7. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 140
8. Pauls Jonass (LAT, GAS), 119
9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 109
10. Ben Watson (GBR, YAM), 90

MX2 
1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 179
2. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 177
3. Ruben Fernandez (ESP, HON), 165
4. Mathys Boisrame (FRA, KAW), 149
5. Jago Geerts (BEL, YAM), 146
6. Jed Beaton (AUS, HUS), 142
7. Thibault Benistant (FRA, YAM), 140
8. Rene Hofer (AUT, KTM), 137
9. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 132
10. Kay de Wolf (NED, HUS), 114

Επόμενος αγώνας 01/08/21 Lommel Βέλγιο.

1973 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 παρέμεινε στην ιβηρική χερσόνησο και μετά το GP της Πορτογαλίας...