MXGP 2021 – Ο Τ.GAJSER ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΘΜΩΝ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΒΔΟΜΟ GP ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στο ψαλίδισμα της πρωτοπορίας του στην βαθμολογία, ο Tim Gajser προσπάθησε να μείνει όρθιος και να τερματίσει κάτι που τελικά του έδωσε την νίκη στον έβδομο αγώνα της χρονιάς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2021 στην Λετονία. Νίκη και για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της ΜΧ2 Maxime Renaux.

Ανάκαμψη T.Gajser με νίκη και αύξηση της πρωτοπορίας του στην βαθμολογία.

Κατηγορία MXGP
O περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε βάλει αρκετή πίεση στον εαυτό του για να κερδίσει περισσότερους αγώνες φέτος, κάτι που όπως φαίνεται είχε τα αντίθετα αποτελέσματα για τον Σλοβένο, αντιμετωπίζοντας πτώσεις στους τελευταίους αγώνες που του στοίχησαν σημαντικά σε βαθμούς. Στην Λετονία αποφάσισε να μην ρισκάρει και να πάρει τα πράγματα όπως έρθουν. Πήρε δυο καλές εκκινήσεις και κρατήθηκε μπροστά για να αδράξει όποια ευκαιρία για νίκη του δινόταν. Βλέποντας τους αντιπάλους του να πέφτουν και να τρώγονται για την νίκη στα σκέλη, ο Gasjer κράτησε καθαρό το μυαλό του, βλέποντας μόνο την μεγάλη εικόνα του πρωταθλήματος, και με δύο δεύτερες θέσεις απόλαυσε αβίαστα την τρίτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Πολύ κοντά στην δεύτερη φετινή του νίκη βρέθηκε ο Jorge Prado(4-1) στρίβοντας πρώτος και στις δύο εκκινήσεις του αγώνα, όμως στο πρώτο σκέλος δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό χάνοντας θέσεις για να επιστρέψει νικητής στο δεύτερο. Κατάφερε στο τέλος να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο J.Herlings ψηφίστηκε ο αναβάτης του αγώνα καθώς κέρδισε το πρώτο σκέλος και έδωσε την μάχη για την νίκη στο δεύτερο, και όλα αυτά τραυματίας!

Σε ακόμα έναν αγώνα ο Jeffrey Herlings(1-4) εντυπωσίασε κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος, ενώ επιτέθηκε για την νίκη και του δεύτερου σκέλους στον πρωτοπόρο Prado, έχοντας όμως πτώση στον τελευταίο γύρο. Ισοβάθμησε με τον Ισπανό, αλλά η νίκη του Prado στο δεύτερο σκέλος τον περιόρισε στην τρίτη θέση. Πτώσεις αλλά και καλές εκκινήσεις είχε ο δεύτερος της βαθμολογίας Romain Febvre(5-3) που πάλεψε για το βάθρο σε ακόμα έναν αγώνα, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Σκληρές μάχες αλλά και πτώσεις περιόρισαν τον Antonio Cairoli(3-6) στην πέμπτη θέση ενώ την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Brian Bogers(10-5) στην έκτη θέση της ημέρας.

Αποτελέσματα Λετονίας MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 44 2. Jorge Prado (ESP, KTM), 43 p.; 3. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 43 p.; 4. Romain Febvre (FRA, KAW), 36 p.; 5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 35 p.; 6. Brian Bogers (NED, GAS), 27 p.; 7. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 26 p.; 8. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 25 p.; 9. Pauls Jonass (LAT, GAS), 21 p.; 10. Ben Watson (GBR, YAM), 19

Με νοοτροπία πρωταθλητή, ο M.Renaux πέτυχε την πρώτη διπλή νίκη της καριέρας του στην Λετονία.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο Maxime Renaux υπερασπίστηκε την πρωτοπορία του στην βαθμολογία, πετυχαίνοντας την πρώτη του διπλή νίκη στην κατηγορία, ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Επιτέθηκε στον διώκτη του στην βαθμολογία Mattia Guadagnini στους τελευταίους γύρους για την νίκη του πρώτου σκέλους ενώ στο δεύτερο δεν απειλήθηκε ποτέ, διατηρώντας άνετα την πρώτη θέση. Η νίκη του στην Λετονία του έδωσε οχτώ επιπλέον βαθμούς στην βαθμολογική του διαφορά από τον Ιταλό. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των Jago Geerts και Guadagnini, με τον Geerts(3-2) τελικά να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφού κατάφερε να περάσει τον Ιταλό στο δεύτερο σκέλος. Ο νεαρός Guadagnini(2-3) έχει ακόμα πολλά να μάθει στην κατηγορία αλλά έχει δείξει ότι μαθαίνει γρήγορα και δίκαια διατηρεί την δεύτερη θέση στην βαθμολογία μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε στην Λετονία. Οι δυσκολίες μέσα στην χρονιά συνεχίζονται για τον περσινό πρωταθλητή Tom Vialle(6-4), αντιμετώπισε πτώσεις και μέτριες εκκινήσεις για την τέταρτη θέση της ημέρας. Με σταθερές αποδόσεις οι Thibault Benistant(5-7) και Rene Hofer(8-6) κατέλαβαν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Αποτελέσματα Λετονίας MX2: 1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 50 2. Jago Geerts (BEL, YAM), 42 p.; 3. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 42 p.; 4. Tom Vialle (FRA, KTM), 33 p.; 5. Thibault Benistant (FRA, YAM), 30 p.; 6. Rene Hofer (AUT, KTM), 28 p.; 7. Mikkel Haarup (DEN, KAW), 26 p.; 8. Jed Beaton (AUS, HUS), 26 p.; 9. Kay de Wolf (NED, HUS), 25 p.; 10. Simon Laengenfelder (GER, GAS), 21 p.;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 270
2. Romain Febvre (FRA, KAW), 257
3. Jorge Prado (ESP, KTM), 255
4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 252
5. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 227
6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 206
7. Pauls Jonass (LAT, GAS), 180
8. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 174
9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 134
10. Ben Watson (GBR, YAM), 130

MX2 
1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 271
2. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 237
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 235
4. Ruben Fernandez (ESP, HON), 214
5. Thibault Benistant (FRA, YAM), 204
6. Jed Beaton (AUS, HUS), 197
7. Mathys Boisrame (FRA, KAW), 192
8. Kay de Wolf (NED, HUS), 184
9. Rene Hofer (AUT, KTM), 184
10. Simon Laengenfelder (GER, GAS), 137

Επόμενος αγώνας 5/9/21 Afyon Τουρκία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...