AMA MX 2021 – KOKKINΕΣ NIKΕΣ ΜΕ K.ROCZEN KAI J.LAWRENCE ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΓΥΡΟ ΣΤΗΝ UNADILLA

Το ΑΜΑ Motocross 2021 επέστρεψε μετά την καλοκαιρινή του διακοπή δύο εβδομάδων με τον όγδοο αγώνα του θεσμού στην Unadilla η οποία επέστρεψε και αυτή, στο αγωνιστικό ημερολόγιο. Καλύτερα προετοιμασμένοι εμφανίστηκαν οι αναβάτες του HRC που διεκδικούν τους τίτλους και στις δύο κατηγορίες, με τον Ken Roczen να επικρατεί με διπλή νίκη στα 450 ενώ ο Jett Lawrence πήρε την δεύτερη φετινή του νίκη στα 250, μειώνοντας την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Κ.Roczen πηγαίνει παραδοσιακά καλά στην Unadilla η οποία θεωρείται(και όχι άδικα) ευρωπαϊκής σχεδίασης πίστα.

Κατηγορία 450
Η καλοκαιρινή διακοπή ήταν για κάποιους ευεργετική, για άλλους χαλαρωτική ενώ για τους Justin Barcia και Michael Mossiman ήταν καταστροφική καθώς τραυματίστηκαν σε προπόνηση και δεν συμμετείχαν στον αγώνα. Σίγουρα πάντως, για τον Κen Roczen η περίοδος των διακοπών τον βοήθησε να επιστρέψει πολύ δυνατός, τόσο δυνατός που λίγοι κατάφεραν να κινηθούν στον ρυθμό του και στα δύο σκέλη, και μάλιστα όχι για ολόκληρη την διάρκεια τους. Στο πρώτο σκέλος, ο Γερμανός εξαφανίστηκε από την αρχή μπροστά μαζί με τον Aaron Plessinger, χωρίς όμως να εμπλακούν ποτέ σε κάποια ουσιαστική μάχη. Στα μισά του σκέλους ο Plessinger έκανε ένα τρομερό λάθος με αποτέλεσμα να έχει πτώση και εγκατάλειψη, και ίσως ελαφρό τραυματισμό. Ο Roczen(1-1) κέρδισε το σκέλος και μπήκε στο δεύτερο με την ίδια ορμή παρά την μέτρια εκκίνηση του. Κατάφερε νωρίς να πιάσει τον ομόσταυλο του Chase Sexton που οδηγούσε τον αγώνα και μετά από μια μικρή μάχη κατάφερε να τον περάσει και να χτίσει μια μικρή διαφορά. Από εκεί και μετά ο Γερμανός κέρδισε άνετα και αυτό το σκέλος, με καλή διαφορά από τον Sexton και τεράστια από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους. Στην βαθμολογία κατάφερε να ψαλιδίσει κατά έξι βαθμούς την μεγάλη διαφορά του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Dylan Ferrandis, και τώρα συνεχίζει να βρίσκεται δεύτερος, 39 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Στην Unadilla o πρωτοπόρος της βαθμολογίας D.Ferrandis έχασε έξι βαθμούς αλλά με τέσσερις αγώνες να απομένουν οι 39 βαθμοί πρωτοπορίας δείχνουν αρκετοί.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ferrandis(2-3) δεν είχε καλές εκκινήσεις και περισσότερο φάνηκε να κάνει διαχείριση πρωταθλήματος παρά να επιδιώξει την νίκη. Έκανε τις προσπεράσεις που έπρεπε και χωρίς υπερβολές κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Εντυπωσιακός στην Unadilla ήταν ο Marvin Musquin(4-4) που και αυτός δεν είχε καλές εκκινήσεις αλλά κατάφερε να βρει τον δρόμο για την τρίτη θέση του βάθρου. Το βάθρο της Unadilla ήταν αμιγώς ευρωπαϊκό, αποδεικνύοντας ότι δικαίως η πίστα θεωρείται ευρωπαϊκής σχεδίασης.

Ο M.Musquin συμπλήρωσε το αμιγώς ευρωπαϊκό βάθρο της μεγάλης κατηγορίας στην Unadilla.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Eli Tomac(3-7) που και αυτός ταλαιπωρήθηκε από μέτριες εκκινήσεις ενώ στην πέμπτη θέση εντυπωσίασε ο Chase Sexton(11-2), τόσο με την 11η θέση στο πρώτο σκέλος ξεκινώντας τελευταίος μετά από πτώση στην εκκίνηση, όσο και στο δεύτερο με την διεκδίκηση της νίκης. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Cooper Webb(5-5) πραγματοποιώντας καλές εκκινήσεις αλλά όχι την απόδοση που όλοι περίμεναν από τον πρωταθλητή AMA Supercoss 2021.

Το φετινό μπραντεφέρ J.Cooper – J.Lawrence έγειρε προς την μεριά του Αυστραλού στην Unadilla.

Κατηγορία 250
Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος ο Jett Lawrence αποφάσισε να αυξήσει την πίεση στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Justin Cooper κάτι που όμως δεν αποδείχτηκε και τόσο εύκολο. Στο πρώτο σκέλος ο οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος βρέθηκαν να παλεύουν για την νίκη όμως ο Cooper κατάφερε να κρατήσει από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό την πρώτη θέση αφήνοντας τον JL δεύτερο. Προσπάθησε να επαναλάβει την επιτυχία του στο δεύτερο σκέλος αλλά ο ομόσταυλος του Jeremy Μartin, που πρόσφατα ανανέωσε με την Star Yamaha, δεν τον άφησε. Πέρασε στην πρώτη θέση αλλά όχι για πολύ καθώς ο J.Lawrence ερχόταν με φόρα από πίσω, και μετά τους RJ Hampshire και Cooper, κατάφερε να περάσει και τον Martin για την πρωτοπορία του αγώνα.

Ο J.Cooper κρατάει την πρωτοπορία στην βαθμολογία, αλλά από εδώ και πέρα δεν θα είναι εύκολο.

Με τερματισμούς 2-1 ο Αυστραλός κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά την νίκη του στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος και να μειώσει την διαφορά του από τον Cooper στους τέσσερις βαθμούς. Ο Cooper(1-4) εκτός από τον ομόσταυλο του Martin, έχασε κι άλλους βαθμούς στο δεύτερο σκέλος από τον Hampshire που τον πέρασε στο τέλος. Παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση του αγώνα, μόλις έναν βαθμό μπροστά από τον τρίτο Martin(3-2). O Hampshire(4-3) κατέλαβε την τέταρτη θέση με τον “rookie” Max Vohland(6-5) να πετυχαίνει το καλύτερο του φετινό αποτέλεσμα στην πέμπτη θέση. Ο Hunter Lawrence(5-11) βρέθηκε στην έκτη θέση ενώ εντυπωσίασε στην όγδοη θέση ο πρωταθλητής 250 ερασιτεχνών Levi Kitchen(12-7) στον πρώτο του επαγγελματικό αγώνα κατευθείαν από τα Loretta Lynn’s!

Εντυπωσιακή πρώτη επαγγελματική εμφάνιση του L.Kitchen.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 22/8/21 Budds Creek WA.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...