MXGR 2021 – ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.ΠΑΠΙΛΑ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2021 πέρασε στον τέταρτο του γύρο μετά την καλοκαιρινή διακοπή, με τον αγώνα της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο Παναγιώτης Παπίλας κατέκτησε την δεύτερη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία ενώ ο Αντώνης Σάγμαλης επικράτησε μιας σκληρής μάχης για την κατάκτηση της ΜΧ2.

Η πίστα του Πλατάνου στην Αρχαία Ολυμπία φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2021 με το τοπικό σωματείο Α.Ο.Λ.Μ.Ο να έχει ρίξει σημαντική δουλεία στον αγωνιστικό χώρο, αναβαθμίζοντας την πίστα στις προδιαγραφές πανελλήνιου θεσμού. Η μπάρα της εκκίνησης χωράει πλέον σαράντα μοτοσυκλέτες και πραγματοποιήθηκαν έργα διαπλάτυνσης της πίστας, ενώ προστέθηκαν νέα κομμάτια και εμπόδια. Εδώ θα πρέπει να σταθούμε και να συγχαρούμε το σωματείο που δραστηριοποιείται όλα αυτά τα χρόνια τόσο στο motocross αλλά και στους άλλους θεσμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αναβαθμίζοντας σταδιακά τις διοργανώσεις του. Αποτελεί ένα από τα ποιο υγιή σωματεία του αθλήματος, και αυτό φαίνεται από την διαχρονικότητα αλλά και σταθερότητα που έχει επιδείξει εδώ και πολλά χρόνια στις διοργανώσεις του και όχι μόνο, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συνδράμει σε διοργανώσεις άλλων σωματείων. Φυσικά, ανταπέδωσαν αρκετά σωματεία την βοήθεια, συνδράμοντας με την σειρά τους στον αγώνα του Πλατάνου.

Όσο ο Π.Παπίλας #22 κερδίζει έναντι του Α.Γεωργαντά #21, μπορεί να ελπίζει για τον φετινό τίτλο, αν και θα χρειαστεί ένα στραβοπάτημα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας.

Κατηγορία ΜΧ1
Στον αγώνα της Αρχαίας Ολυμπίας οι δύο διεκδικητές του τίτλου Παναγιώτης Παπίλας και Αλέξανδρος Γεωργαντάς ήρθαν με 34 βαθμούς διαφοράς στην βαθμολογία, ενώ ανάμεσα τους βρισκόταν ο σταθερός φέτος Δημήτρης Τουρατζίδης. Από το προκριματικό σκέλος, ο Παπίλας έδειξε με την ευκολία που πραγματοποιούσε προσπεράσεις ότι η πίστα του ταιριάζει καλύτερα. Κατάφερε να πάρει την pole position από τον Γεωργαντά, με τον Δ.Τουρατζίδη να έχει μια πτώση και τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου, αγωνίστηκε όμως στα σκέλη της Κυριακής. Με μια γρήγορη προσπέραση στο πρώτο σκέλος και μια πιο μεθοδευμένη στο δεύτερο, ο Παπίλας(1-1) επανέλαβε το σενάριο του Σαββάτου, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της Κυριακής. Αυτή ήταν η πρώτη του διπλή νίκη στην κατηγορία ενώ βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά μετά την Σπερχειάδα. Η συγκομιδή βαθμών του επέτρεψε να ανέβει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αφήνοντας τρίτο τον Δ.Τουρατζίδη, μειώνοντας στους 28 βαθμούς την απόσταση του από τη κορυφή. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της ΜΧ1 Γεωργαντάς(2-2) πήρε και τις δύο εκκινήσεις αλλά ήταν φανερό ότι δεν ένοιωθε καλά με την πίστα. Αν και δεν το παράτησε ποτέ, πιέζοντας μέχρι και τον τελευταίο γύρο, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει τον Παπίλα.

Ο Α.Γεωργαντάς #21 έχασε βαθμούς στην Αρχ. Ολυμπία αλλά ακόμα διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην βαθμολογία.

Με καλές εκκινήσεις και σταθερό ρυθμό ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος(3-3) κατάφερε να κινηθεί στην πρώτη τριάδα, επικρατώντας στην τρίτη θέση άνετα και στα δύο σκέλη. Εν όψη του πρωταθλήματος enduro που ξεκινάει στο τέλος του μήνα, ο Παναγιώτης Κακολύρης(4-4) έκανε έναν ακόμα αγώνα προετοιμασίας στο motocross. Θυμήθηκε τα παλιά και τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα δίνοντας σκληρή μάχη με τον Δ.Τουρατζίδη που προσπαθούσε να διαχειριστεί τον τραυματισμό του σε ολόκληρο τον αγώνα. Ο Κακολύρης(4-4) κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση με τον Δ.Τουρατζίδη(5-5) πέμπτο. Την εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος(6-6) που προσπάθησε και αυτός να μπει στην μάχη της τέταρτης θέσης αλλά δεν είχε την αντοχή για να κρατηθεί σε αυτή.

Νίκη και πρωτοπορία στην βαθμολογία για τον Α.Σάγμαλη στα Ολύμπια.

Κατηγορία ΜΧ2
Η περίεργη χρονιά για την κατηγορία συνεχίστηκε και στον τέταρτο αγώνα, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Χρήστο Φωτόπουλο να μην αγωνίζεται ενώ ο περσινός πρωταθλητής Ανδρέας Ανδρέου δεν επέστρεψε από τον τραυματισμό του στην αρχή του καλοκαιριού. Για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος οι Αντώνης Σάγμαλης και Δημήτρης Μπάκας διατηρούν τις ελπίδες τους ζωντανές ενώ από κοντά ακολουθεί και ο Καμαρινός Παυλόπουλος. Στην Αρχαία Ολυμπία την νίκη διεκδίκησαν ο Σάγμάλης και ο Ανέστης Ράδος που συμμετείχε μόλις στον δεύτερο φετινό του αγώνα. Αποφασισμένος για την νίκη εμφανίστηκε από τα προκριματικά ο Ράδος, οδηγώντας επιθετικά, κάτι που του έδωσε την pole position το Σάββατο αλλά μάλλον του στέρησε την νίκη στα σκέλη της Κυριακής. Με την πτώση της μπάρας στο πρώτο σκέλος ο Σάγμαλης έστριψε πρώτος και στην αμέσως επόμενη στροφή ο Ράδος προσπάθησε να του επιτεθεί από την εσωτερική, χάνοντας το μπροστινό με αποτέλεσμα να πέσει. Η νίκη πήγε άνετα στον Σάγμαλη ενώ ο Ράδος κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την δεύτερη θέση.

Πριν το άλμα ο Α.Ράδος γλίστρησε, επιτρέπωντας στον Α.Σάγμαλη να τον περάσει στον τελευταίο γύρο!

Στο κρίσιμο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Ράδος επιτέθηκε στον Σάγμαλη για την πρωτοπορία την οποία αυτή τη φορά πήρε με επιτυχία. Όμως προς το τέλος του αγώνα τα ντουμπλαρίσματα και οι πολλές πτώσεις αναβατών στο σκέλος, καθυστέρησαν τον Ράδο με αποτέλεσμα να βρεθεί σε θέση βολής ο Σάγμαλης. Ένα λάθος του Ράδου στον τελευταίο γύρο, έδωσε την πρώτη θέση και τελικά την νίκη στο Σάγμαλη(1-1), μαζί με την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Με αυτή την τρίτη του φετινή νίκη, ο Σάγμαλης παρέμεινε αήττητος στους αγώνες που έχει τρέξει την φετινή σεζόν καθώς θυμίζουμε δεν συμμετείχε στον πρώτο αγώνα λόγω καραντίνας Covid-19. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ράδος(2-2), με τον Δημήτρη Μπάκα(3-3) να βρίσκει τον δρόμο για την τρίτη θέση μετά τις μέτριες εκκινήσεις του. Πολύ καλή εμφάνιση για άλλη μια φορά φέτος του Θεοχάρη Χατζηράλη(4-4) καταλαμβάνοντας άξια την τέταρτη θέση, όπως επίσης και του Ηλία Καραγιάννη(6-5) που κατέλαβε την πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Καμαρινός Παυλόπουλος(5-6) ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Σημαντικός αγώνας για τον Μιχάλη Παναγιωτόπουλο με βάθρο στην ΜΧ1, νίκη και πρωτοπορία στην βαθμολογία της ΜΧ300.

Κατηγορία ΜΧ300
Ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δημήτρης Μπαξεβάνης δεν συμμετείχε στον αγώνα δίνοντας την ευκαιρία στον διώκτη του και νικητή των δύο προηγούμενων αγώνων Μιχάλη Παναγιωτόπουλο να κάνει την ανατροπή. Ο Μιχ.Παναγιωτόπουλος(1-1) δεν έχασε την ευκαιρία και πήρε την νίκη ανεβαίνοντας μάλιστα και στο βάθρο της ΜΧ1. Στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο αδερφός του Μανώλης(2-2) με τον Δημήτρη Λεβειδιώτη(3-3) να πετυχαίνει τον καλύτερο του τερματισμό στην τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Μπαλόγλου(5-4) ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Φοίβος Κολιοπάνος(4-5).

Ο Κ.Παυλόπουλος παρέμεινε αήττητος σε σκέλη και αγώνες στην ΜΧ125 και πλέον είναι στην πρώτη τριάδα στην βαθμολογία της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ125
Οι καλές εκκινήσεις και η προσήλωση στην μεγάλη εικόνα της κατάκτησης του πρωταθλήματος, έφεραν τον Καμαρινό Παυλόπουλο(1-1) νικητή και στα δύο σκέλη της κατηγορίας ενώ βρέθηκε να διεκδικεί και μια θέση στο βάθρο της ΜΧ2. Παρέμεινε αήττητος σε σκέλη και αγώνες στην ΜΧ125 ενώ διατηρεί μαθηματικές ελπίδες ακόμα και για τον τίτλο στην ΜΧ2! Ο διώκτης του στην βαθμολογία Σωτήρης Θεοδωρίδης(5-2) κατέλαβε την δεύτερη θέση, κερδίζοντας την μάχη από τον τρίτο Σταύρο Βαγγελακάκη(4-3) αλλά και τον άτυχο στο δεύτερο σκέλος Δημήτρη Γανωτή(2-0) που εγκατέλειψε με τραυματισμό. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς(3-5) με πέμπτο τον τοπικό Χρήστο Φραγκούλη(6-4) και έκτο τον Γιώργο Βαγενά(7-6).

Ασταμάτητος ο Κ.Μερκούρης και στην Αρχ.Ολυμπία!

Κατηγορία ΜΧ85
Η μεγάλη κόντρα της κατηγορίας μεταξύ του τυπικά πρωτοπόρου της βαθμολογίας(σπάζοντας την ισοβαθμία λόγω περισσότερων νικών) Κωνσταντίνου Μερκούρη και του διώκτη του Σωτήρη Φωτάκη συνεχίστηκε και στα Ολύμπια. Στο πρώτο σκέλος ο Φωτάκης προσπάθησε να κρατήσει πίσω του τον Μερκούρη χωρίς όμως να τα καταφέρει ενώ στο δεύτερο ήταν ο Μερκούρης που ένοιωσε την πίεση του Φωτάκη μέχρι μια μηχανική βλάβη να κόψει τον ρυθμό του Φωτάκη. Ο Μερκούρης(1-1) παρέμεινε αήττητος σε αγώνες απολαμβάνοντας τώρα προβάδισμα έξι βαθμών στην βαθμολογία. Ο Φωτάκης(2-2) παραλίγο να χάσει και την δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος μετά το πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του, αλλά με λίγο ρίσκο κατάφερε να περάσει τον Λευτέρη Παπαδάκη που τον είχε περάσει. Ο Παπαδάκης(3-3) κατέλαβε άνετα την τρίτη θέση ενώ ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος(4-4) με ανεβασμένη απόδοση κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Χρήστος Μπάζιος(5-5) και Γιάννης Γουγούσης(7-6).

Εκπληκτικός αγώνας και οδήγηση από τον Γ.Τσαλίκη στην ΜΧ65!

Κατηγορία ΜΧ65
Μετά τις υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior στην Μεγαλόπολη, ο Γιώργος Τσαλίκης εμφανίστηκε εντυπωσιακά ανεβασμένος. Κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος της κατηγορίας ενώ στο δεύτερο μετά την πτώση που τον ανάγκασε να ξεκινήσει τελευταίος, κατάφερε πραγματοποιώντας εκπληκτικό αγώνα, να πάρει την νίκη. Φαίνεται ότι με την νίκη του ο Τσαλίκης(1-1) ανέβασε τον πήχη στην μικρή κατηγορία και περιμένουμε ανάλογη συνέχεια στους επόμενους αγώνες. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Χατζάκης(2-5) που ήταν και αυτός στην πτώση του Τσαλίκη όπως και ο Σώλον Τριανταφυλλόπουλος. Σταθερός και αποτελεσματικός ο Δημήτρης Τζωρτζόπουλος(4-3) κατέλαβε την τρίτη θέση, με τον τέταρτο Τριανταφυλλόπουλο(3-4) να χάνει βαθμούς βλέποντας τον Χατζάκη να ξεφεύγει από την μεταξύ τους ισοβαθμία στο πρωτάθλημα. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό πραγματοποίησε ο Αναστάσιος Δημόπουλος(7-2) καταφέρνοντας να κρατηθεί μπροστά μετά την πτώση του ανταγωνισμύ στο δεύτερο σκέλος ενώ έκτος ήταν ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς(5-6) που επικράτησε του αδερφού του Ανδρέα(6-8).

Μετά το στραβοπάτημα του στην Προσοτσάνη ο Χ.Τομαράς επέστρεψε στις νίκες στην OPEN.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Με δύο καλές εκκινήσεις και άνετο προβάδισμα και στα δύο σκέλη ο Χρήστος Τομαράς(1-1) κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον Μανώλη Σκύβαλο(2-2) που με σταθερούς τερματισμούς κατέλαβε την δεύτερη θέση του αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο τοπικός Νίκος Σωτηρώπουλος(5-4) δίνοντας αρκετές μάχες ενώ την τέταρτη θέση κατάλαβε ο Θανάσης Αυγέρης(10-2), αντιμετωπίζοντας πτώσεις στο πρώτο αλλά και με καλή οδήγηση στο δεύτερο. Ένα κακό και ένα καλό σκέλος είχε και ο Γιώργος Κυπραίος(4-6) για την πέμπτη θέση της ημέρας, με τον άτυχο(μπροστινό λάστιχο στο δεύτερο σκέλος) Σταμάτη Δημολιάνη(2-11) να καταλαμβάνει την έκτη θέση την στιγμή που διεκδικούσε την δεύτερη θέση του αγώνα.

Το αήττητο συνεχίστηκε για τον Μ.Καρασακαλίδη στην Senior.

Κατηγορία Senior
Στην Αρχαία Ολυμπία ο Μάρκος Καρασακαλίδης(1-1) κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο του σε σκέλη και αγώνες και να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το βαθμολογικό του προβάδισμα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο τοπικός Αλέκος Καρανάσης(2-2) με τον δεύτερο της βαθμολογίας Νίκο Κριμπούνη(3-4) τρίτο. Ο παλιός πρωταθλητής της κατηγορίας Σπύρος Μητρόπουλος(4-7) κατέλαβε την τέταρτη θέση με τον Σωτήρη Βαγενά(6-5) να κερδίζει την μάχη της πέμπτης θέσης αφήνοντας έκτο, τον Χρυσόστομο Αναγνώστου(5-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 18-19/9/21 Μέγα Βαθυχώρι Μεγάρων(?)

1147 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Η έντονη βροχόπτωση της Παρασκευής δημιούργησε ένα βαρύ τερέν για το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου...