AMA MX 2021 – O D.FERRANDIS ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ…ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ!

Ο ενδέκατος γύρος του ΑΜΑ Μotocross 2021 στην Pala, έβγαλε τον πρωταθλητή στην μεγάλη κατηγορία με τον Dylan Ferrandis να γίνεται ο δεύτερος Γάλλος στα 50 χρόνια του θεσμού που κατακτά τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία…ο άλλος ήταν ο θρυλικός Jean-Michel Bayle. Στα 250 ο Jett Lawrence πέτυχε ακόμα μια διπλή νίκη και ήρθε πιο κοντά στον τίτλο με έναν αγώνα να απομένει.

Το θέμα της ημέρας ήταν η κατάκτηση του τίτλου από τον DF αλλά στον αγώνα νικητής ήταν ο E.Tomac συνεχίζοντας τις νίκες από την προηγούμενη συνάντηση στο Ironman.

Κατηγορία 450
Ακόμα και με ισοβαθμία έναντι του Ken Roczen στον αγώνα της Pala, o Dylan Ferrandis(1-2) θα έφευγε με τον τίτλο στην κατηγορία αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος που σκέπτεται ο Γάλλος. Επιτέθηκε και στα δύο σκέλη για την πρώτη θέση στην οποία μάλιστα κατάφερε να βρεθεί και τις δύο φορές. Κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει πίσω του τον Eli Tomac(2-1) στο δεύτερο χάνοντας την νίκη με το bonus της ισοβαθμίας να πηγαίνει στον Tomac. Όσο για τον νικητή του αγώνα τον Tomac, και στα δύο σκέλη επιτέθηκε μετά τα μισά για την πρώτη θέση, άργησε στο πρώτο και δεν μπόρεσε να πιάσει τον Ferrendis ενώ στο δεύτερο τα έκανε όλα σωστά για να πάρει άνετα την νίκη σε σκέλος και αγώνα. Ο Ferrandis κατέλαβε την δεύτερη θέση που ήταν υπέρ-αρκετή για να του δώσει τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία και φυσικά τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου “rookie” μια και αυτή ήταν η πρώτη του χρονιά στα 450!

Ονειρική πρώτη χρονιά για τον D.Ferrandis.

Οι καλές εκκινήσεις του Cooper Webb(4-3) τον έφεραν να παλεύει για την πρώτη τριάδα και τελικά τερμάτισε στο βάθρο για δεύτερη φορά φέτος. Την τελευταία του προσπάθεια να κρατηθεί στον τίτλο ζωντανός, πραγματοποίησε ο Ken Roczen(3-6), κατάφερε να οδηγήσει και τα δύο σκέλη όμως δεν ένοιωθε καλά όπως δήλωσε και γρήγορα άρχισε να χάνει θέσεις. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση του αγώνα και στον τελευταίο γύρο του Hangtown θα προσπαθήσει να κρατηθεί στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος από τον Tomac που τον απειλεί. Εντυπωσιακή επιστροφή μετά τον τραυματισμό του Christian Craig(5-4) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση ενώ τον καλύτερο φετινό του τερματισμό πέτυχε ο Max Anstie(6-5) στην έκτη θέση.

Ο J.Lawrence έχει το πλεονέκτημα για τον τίτλο των 250.

Κατηγορία 250
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jett Lawrence συνέχισε το νικηφόρο σερί του από τον προηγούμενο αγώνα, ανεβαίνοντας θέσεις μετά από κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έφυγε μπροστά από την αρχή για να κατακτήσει την δεύτερη διπλή φετινή του νίκη. Εκπληκτικό αγώνα πραγματοποίησε ο Michael Mosiman(2-4) για την δεύτερη θέση. Παρά την πτώση στο πρώτο σκέλος που του στοίχισε την πρωτοπορία, κατάφερε να σηκωθεί και να πάρει την δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο έκανε αυτό που χρειαζόταν για να ανέβει στο βάθρο. Η απώλεια βαθμών για τον Justin Cooper(5-2) συνεχίστηκε και στην Pala, με την κακή εκκίνηση του πρώτου σκέλους να τον βάζει σε περιπέτειες, επέστρεψε με ένα καλό δεύτερο σκέλος που ήταν αρκετό για να τον φέρει στην τρίτη θέση της ημέρας. Με επιθέσεις στο τέλος των αγώνων ο Jo Shimoda(4-3) βρέθηκε μια ανάσα από το βάθρο τερματίζοντας τέταρτος με τον Hunter Lawrence(6-6) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και τον Rj Hampshire(4-14) την έκτη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 11/9/21 Hangtown.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...