MXGP 2021 – J.HERLINGS KAI T.VIALLE ΑΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!

To διπλό πέρασμα από την Τουρκία για τον όγδοο και ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2021 γνώρισε την απόλυτη κυριαρχία του Jeffrey Herlings που κατάφερε να φύγει αήττητος από την ασιατική χώρα. Στον παλιό καλό εαυτό του επέστρεψε ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ2 Tom Vialle κερδίζοντας τα δύο από τα τέσσερα σκέλη της Afyon, επιστρέφοντας στις νίκες.

O J.Herlings έβγαζε φωτιές στην Τουρκία.

Κατηγορία 450
Οι αγώνες τις Τουρκίας σηματοδότησαν τα μισά του πρωταθλήματος, κάτι που στην μεγάλη κατηγορία σήμαινε ότι οι διεκδικητές του τίτλου θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. Έτσι οι Jeffrey Herlings, Antonio Cairoli, Romain Febvre και φυσικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser έβαλαν στόχο την νίκη για την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Και στους δύο αγώνες ο Jeffrey Herlings εμφανίστηκε δυνατός στα πρώτα σκέλη τα οποία κατέκτησε κερδίζοντας αρκετές μάχες καθώς δεν είχε καλές εκκινήσεις. Όμως ο περσινός πρωταθλητής Gajser υπερασπίστηκε την πρωτοπορία του στην βαθμολογία κερδίζοντας τα δεύτερα σκέλη της Afyon. Μεγάλοι νικητές της Τουρκίας ήταν φυσικά ο Herlings αλλά και Gajser που με δύο δεύτερες θέσεις κατάφερε να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον δεύτερο Febvre. Οι Jorge Prado και Antonio Cairoli μοιράστηκαν από μια τρίτη θέση στους δύο γύρους ενώ ο απόλυτος τέταρτος ήταν ο Febvre. Να αναφέρουμε ότι η πίστα της Afyon αποδείχτηκε αρκετά δύσκολη με πολλούς από τους πρωταγωνιστές του αγώνα να αντιμετωπίζουν πτώσεις.

Ο T.Gajser κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση στην Τουρκία, μεγαλώνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Κατηγορία 250
Από ότι φαίνεται στην Τουρκία ο Tom Vialle κατάφερε να ξεπεράσει τον φετινό του τραυματισμό και να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας άνετα και στους δύο αγώνες κερδίζοντας τα δύο από τα τέσσερα σκέλη. Οι νίκες είναι πλέον ο μοναδικός φετινός στόχος του περσινού πρωταθλητή, καθώς απέχει από την κορυφή της βαθμολογίας 134 βαθμούς! Από δύο σκέλη κατέκτησε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Maxime Renaux καταφέρνοντας να τερματίσει στην δεύτερη θέση και στους δύο αγώνες, μεγαλώνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα. Ο Jed Beaton και ο Mattia Gaudagnini μοιράστηκαν τις τρίτες θέσεις με την μάχη της δεύτερης θέσης στην βαθμολογία να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Οι νίκες είναι ο μοναδικός εφικτός στόχος για τον T.Vialle φέτος.

Το πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο για τον δέκατο αγώνα της χρονιάς στην Σαρδηνία και την πίστα της Riola Sardo στις 19 Σεπτεμβρίου.

Δεν πήρε την νίκη αλλά αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα στην Τουρκία ο M.Renaux.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΓΔΟΟΥ ΓΥΡΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΑΤΟΥ ΓΥΡΟΥ

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...