AMA MX 2021 – O J.LAWRENCE ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ HANGTOWN

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Hangtown, κρίθηκε ο τίτλος των 250 του AMA Μotocross 2021. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του πρωτοπόρου της βαθμολογίας αλλά ο Jett Lawerence κατάφερε να ξεπεράσει το δράμα και να πάρει τον πρώτο του τίτλο επί αμερικανικού εδάφους. Στα 450 ο Dylan Ferrandis μετά την κατάκτηση του τίτλου στον προηγούμενο αγώνα, ολοκλήρωσε με νίκη την εκπληκτική του χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι είχε κατακτήσει τον τίτλο στον προηγούμενο αγώνα και παρά την πτώση του στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους, ο D.Ferrandis είχε το κίνητρο να οδηγήσει για την νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Κατηγορία 450
Απαλλαγμένος από το άγχος του τίτλου ο Dylan Ferrandis(1-3) οδήγησε για την νίκη στο Hangtown και δεν τα παράτησε ποτέ, όπως μας έχει άλλωστε συνηθίσει σε ολόκληρο το φετινό πρωτάθλημα. Κατάφερε στο πρώτο σκέλος να κάμψει την πρωτοπορία του μεγάλου φετινού του αντιπάλου Ken Roczen για να πάρει την πρώτη θέση ενώ στο δεύτερο μετά την πτώση του στην εκκίνηση, έβαλε το κεφάλι κάτω και ανέβηκε μέχρι την τρίτη θέση, για να κερδίσει τελικά τον έκτο του φετινό αγώνα. Με εμφανίσεις σε όλα τα βάθρα του πρωταθλήματος ο Γάλλος έγινε ο ένατος αναβάτης στην πεντηκονταετή ιστορία του θεσμού που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Επίσης ο Ferrandis ακολούθησε τους David Bailey, Rick Johnson, Jeff Ward, Ricky Carmichael και Ryan Dungey τους μοναδικούς αναβάτες στην ιστορία που κερδίζουν το πρωτάθλημα στην πρώτη τους χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας κατακτήσει της μικρής, την προηγούμενη χρονιά(o Jean Michel Bayle είχε κατακτήσει τους δύο τίτλους 250-500 την ίδια χρονιά).

Βρέθηκε κοντά στο three peat o ΕΤ στο Hangtown αλλά μετά την πτώση του δεν οδήγησε όπως θα ήθελε.

Το μεγάλο φαβορί για την νίκη του αγώνα, ο Eli Tomac(4-1) δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις νίκες των δύο προηγούμενων αγώνων καθώς μια πτώση στο πρώτο σκέλος τον περιόρισε στην τέταρτη θέση. Επέστρεψε όμως με νίκη στο δεύτερο σκέλος, για να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα και να ολοκληρώσει την χρονιά στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, υποσκελίζοντας τον Roczen που εγκατέλειψε μετά από πτώση στο δεύτερο σκέλος με τραυματισμό στο πόδι. Με εμφάνιση στο βάθρο, ολοκλήρωσε μια δύσκολη motocross χρονιά ο Cooper Webb(3-2) τερματίζοντας στην τρίτη θέση του αγώνα και την τέταρτη θέση της βαθμολογίας ενώ ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Christian Craig(5-4) στην τέταρτη θέση της ημέρας. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό πραγματοποίησε ο Brandon Hartranft(7-6) στην πέμπτη θέση, με τον Max Anstie(9-5) να ολοκληρώνει την χρονιά με ακόμα μια εμφάνιση στην πρώτη εξάδα.

Οι πτώσεις το J.Lawrence και στα δύο σκέλη παραλίγο να του στερήσουν το πρωτάθλημα.

Κατηγορία 250
Με τις νίκες του στους τελευταίους αγώνες ο Jett Lawrence είχε καταφέρει να επανακτήσει την πρωτοπορία στην βαθμολογία και μάλιστα να δημιουργήσει σημαντική διαφορά 23 βαθμών έναντι του διώκτη του Justin Cooper. Από την μεριά του ο Cooper(1-1) ήθελε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς οπωσδήποτε την νίκη και στα δύο σκέλη και την θεά τύχη να παίξει τον ρόλο της για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Κατάφερε να επικρατήσει στα σκέλη και φυσικά στον αγώνα, κάνοντας το καλύτερο δυνατό από την δική του μεριά ενώ και η τύχη έκανε φιλότιμες προσπάθειες να στερήσει τον τίτλο από τον J.Lawrence.

Ο J.Cooper #32 άργησε να βάλει τον εαυτό του σε κατάσταση νικητή και έχασε τον φετινό τίτλο.

Όμως ο σκληροτράχηλος Αυστραλός αποδείχτηκε εφτάψυχος, ανακάμπτοντας από δύο πτώσεις στο πρώτο σκέλος και από ακόμα μια στο δεύτερο για να καταφέρει με τερματισμούς 8-3 να κρατήσει την πρωτοπορία για έξι βαθμούς, κατακτώντας έτσι το πρώτο του πρωτάθλημα στην Αμερική. Μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση του αγώνα έδωσαν ο Jo Shimoda(4-2) και Rj Hampshire(2-6) συμπληρώνοντας τελικά το βάθρο δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα, με την τέταρτη θέση να πηγαίνει στον Max Vohland(5-4) που πραγματοποίησε τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην τέταρτη θέση. Ο φετινός πρωταθλητής τερμάτισε στην πέμπτη θέση με τον αδερφό του Hunter Lawrence(8-3) να καταλαμβάνει την έκτη θέση στον αγώνα, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...