MXGP 2021 – ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ…ΚΡΕΜΑΕΙ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ Ο Α.CAIROLI

Μετά από δεκαοχτώ χρόνια αγωνιστικής παρουσίας και εννέα παγκόσμιους τίτλους, ο Antonio Cairoli στα 36 του χρόνια αποφάσισε ότι αυτή είναι η τελευταία του χρονιά στους αγώνες, με μια εκδήλωση όπου ο ίδιος δήλωσε τα παρακάτω:

“Πρέπει πραγματικά να σας πω, δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά ήρθε η ώρα να κλείσω ένα κεφάλαιο της ζωής μου και να ανοίξω ένα άλλο, δεν μπορεί πάντα να είναι η Ταχύτητα, η λάσπη και η δόξα. Δεν σταμάτησα ποτέ να σκέφτομαι πώς θα ήταν αυτή η στιγμή και τώρα είναι κάπως εντυπωσιακό να βρίσκομαι εδώ μπροστά σας. Ξέρετε ότι δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να μιλάω για τον εαυτό μου δημόσια, αλλά δεν είστε απλώς κοινό, ήσασταν ένα σημαντικό, θεμελιώδες μέρος των τελευταίων 18 χρόνων μου. Τελικά, ήσασταν τα τελευταία μου 18 χρόνια. Τώρα θα έχω περισσότερο χρόνο για τον Chase, τη Jill και τον εαυτό μου. Οι σκέψεις μου πάνε στη μητέρα μου, στον πατέρα μου, στην οικογένειά μου. εκείνα τα χρόνια στη Σικελία, όταν οι πρώτοι αγώνες ήταν απλώς ένα όνειρο και θυσία, για όλους. Κάθε φορά που κέρδιζα έναν τίτλο, η σκέψη μου πήγαινε σε αυτούς. Ήρθαν εννέα τίτλοι, κάτι που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ όταν, γύρω από το σπίτι, έκαιγα γαλόνια μείγματος βενζίνης κάνοντας κύκλους.”

Πάντα έλεγα ότι οι αριθμοί και τα στατιστικά δεν σημαίνουν πολλά για μένα, και πραγματικά το πιστεύω … Ζω τη στιγμή και η νίκη είναι μόνο το αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνω με πάθος κάθε μέρα. Θα ήθελα να κερδίσω ξανά, φυσικά, αλλά δεν θα προσθέσει πολλά σε αυτό που είμαι. Ο πρώτος μου τίτλος ήταν ήδη κάτι απίστευτο, η πραγματοποίηση ενός ονείρου για μένα και την οικογένειά μου. Λίγο πριν, στα δεκαεννέα, ήμουν έτοιμος να σταματήσω, τότε η κλήση από την ομάδα του De Carli έδωσε νέα ώθηση στην καριέρα μου. Εκείνη την ημέρα του Οκτωβρίου η ζωή μου άλλαξε και μετά από δεκαοκτώ χρόνια είμαστε ακόμα εδώ, δουλεύουμε και παλεύουμε, προσπαθούμε να κερδίσουμε έναν ακόμη τίτλο με την ίδια ομάδα: ένα μοναδικό πράγμα στην ιστορία του αθλήματος μας και το κίνητρό μας για αυτήν την πρόκληση είναι πάντα το ίδιο, όπως την πρώτη μέρα. Σε αυτό το ταξίδι είχα την τύχη να γνωρίσω ξεχωριστούς ανθρώπους, και εκτός από τον Claudio, την ομάδα του και την οικογένειά του, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Pit Beirer, ένα εξαιρετικό άτομο που ήταν θεμελιώδες για να μας κάνει να νιώθουμε μέλος της οικογένειας KTM από την πρώτη ημέρα. Σίγουρα θα μείνω στο περιβάλλον, το motocross είναι ακόμα η ζωή μου, θα παραμείνει το μεγάλο μου πάθος και με την KTM θα συνεχίσω το ταξίδι μου, αν και με διαφορετικό ρόλο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με βοήθησαν σε αυτή την περιπέτεια και τους πολλούς θαυμαστές που μου έδιναν πάντα αυτή την ώθηση για να δώσω το 222%. Έχω ακόμα πολλά πράγματα να κάνω στη ζωή μετά το 2021, αλλά στο μεταξύ υπάρχει ακόμα ένας στόχος που πρέπει να σκεφτούμε … σας ευχαριστώ όλους! “

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...