MXGP 2021 – H KTM ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ ΜΕ J.HERLINGS ΚΑΙ T.VIALLE

Λίγο πριν πέσουν οι μπάρες για τα σκέλη του δέκατου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2021, ο αγώνας της Σαρδηνίας σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό σε προπόνηση, του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και περσινού πρωταθλητή Tim Gajser αλλά και του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Antonio Cairoli που είχε μια άσχημη πτώση στα δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα. Το πεδίο από εκεί και μετά ήταν ανοιχτό για τον Jeffrey Herlings να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και στην Σαρδηνία, ανεβαίνοντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας. Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και ο Tom Vialle στην ΜΧ2 επεκτείνοντας τις πρόσφατες νίκες του.

Οι αναβάτες της Red Bull KTM ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα με κορυφαίο τον JH.

Κατηγορία 450
O τραυματίας Cairoli δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στην Σαρδηνία αλλά ο άλλος τραυματίας του αγώνα Gajser το πάλεψε και μπόρεσε να μαζέψει δεκαπέντε βαθμούς, κάτι που ναι μεν δεν ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά μπορεί στο τέλος να είναι σημαντικοί αυτοί οι βαθμοί. Για τον νέο πρωτοπόρο της βαθμολογίας Herlings(1-1) η διπλή νίκη στην Σαρδηνία δεν ήρθε εύκολα καθώς στο δεύτερο σκέλος ο ομόσταυλος του Jorge Prado προσπάθησε να του στερήσει την νίκη. Όμως ο Ολλανδός βρήκε την λύση και κατάφερε να περάσει τον Prado, κατακτώντας με διπλή νίκη τον τρίτο του σερί αγώνα! Ο Prado(2-2) αρκέστηκε στην δεύτερη θέση αλλά παραλίγο να αντιμετωπίσει προβλήματα στο τέλος, από τον πολύ ανταγωνιστικό Romain Febvre(3-3) της τρίτης θέσης που τον πλησίασε επικίνδυνα. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Calvin Vlaanteren(4-4) με καλές εκκινήσεις μέσα στην πρώτη τριάδα καταφέρνοντας να πάρει την τέταρτη θέση της ημέρας. Καλές εκκινήσεις και για τον Jeremy Seewer(6-5) της πέμπτης θέσης αλλά και για τον εντυπωσιακό στην άμμο Ben Watson(7-7) που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

Τέταρτη φετινή νίκη για τον T.Vialle. Έδειξε ότι αν δεν είχε τραυματιστεί θα ήταν το αφεντικό και φέτος στην κατηγορία.

Κατηγορία 250
Με δύο εκπληκτικές εκκινήσεις ο Tom Vialle(1-1) δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον αμφισβητήσει στην Σαρδηνία, πετυχαίνοντας την τρίτη σερί από τις τέσσερις φετινές του νίκες. Ο Maxime Renaux(2-3) προσπάθησε να του στερήσει το πρώτο σκέλος τερματίζοντας οριακά πίσω του αλλά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν ήθελε να ρισκάρει την θέση του στο πρωτάθλημα με απερίσκεπτες κινήσεις. Πήρε την δεύτερη θέση και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον Mattia Gaudagnini που είχε έναν καταστροφικό αγώνα με πτώσεις και μηχανικά προβλήματα. Ακόμα ένα βάθρο φέτος για τον Kay de Wolf(4-4) που εκμεταλλεύτηκε τον χαμό που επικρατούσε πίσω από τον πρωτοπόρο του αγώνα και στα δύο σκέλη. Σε αυτόν τον χαμό πιάστηκε και ο pole man του αγώνα Jago Geerts(8-2) που δυσκολεύτηκε να αναρριχηθεί μπροστά. Πήρε την τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Isaak Gifting(6-6) και τον έκτο Thibault Benistant(5-8).

Κρατάει γερά την πρωτοπορία ο M.Renaux.

Επόμενος αγώνας 3/10/21 Teutschenthal, Γερμανία.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...