ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ JUNIOR E-MOTOCROSS

Η μεγαλύτερη, ιστορικότερη και πιο διάσημη ετήσια εκδήλωση για αγώνες εκτός δρόμου μοτοσυκλετών θα περιλάβει τις νεότερες τεχνολογίες και τα πρώτα κύματα νέων ταλέντων. Το Monster Energy FIM Motocross of Nations ήταν μια μάχη των «καλύτερων των καλυτέρων» για περισσότερες από επτά δεκαετίες και τώρα θα καλωσορίσει και θα αναδείξει τους πιθανούς ήρωες για τα επόμενα χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Σειρά E-Motocross Junior, που δημιουργήθηκε σε συνδυασμό μεταξύ Infront Moto Racing και της KTM, είναι μια πρωτοποριακή σειρά πέντε αγώνων που θα υποστηρίξει τον ηλεκτρονικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και θα παρουσιάσει τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής τεχνολογίας σε παγκόσμιο κοινό. Η σειρά ξεκινά στη Mantova για μια πρώτη εκδήλωση παρουσίασης, πριν ακολουθήσει στους επόμενους τέσσερις γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM MXGP Motocross του 2021 στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Με περισσότερες από 50 αιτήσεις που ελήφθησαν, οι κορυφαίοι νέοι αναβάτες σε όλη την Ευρώπη θα καθοδηγούν ένα από τα μοντέλα KTM SX-E 5, Husqvarna Motorcycles EE 5 και GASGAS MC-E 5.

Η ευρωπαϊκή σειρά Junior E-Motocross θα δώσει στους μικρούς αναβάτες την ιδανική έναρξη και γεύση εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου. Το περιβάλλον paddocks των και η εγγύτητα με τις ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross παρέχει μόνο ένα πλεονέκτημα, καθώς θα μπορούν επίσης να πάρουν μια αίσθηση προδιαγραφών Grand Prix. Στο τέλος της σεζόν, όλοι οι αναβάτες που συμμετέχουν στην πλήρη σειρά θα μπορούν να απολαύσουν ένα τριήμερο προπονητικό camp είτε με μια ομάδα KTM / Husqvarna Motorcycles / GASGAS Factory και ο νικητής της σειράς μπορεί να επιλέξει από τη γκάμα μοτοσυκλετών offroad από τους αντίστοιχους καταλόγους των εμπορικών σημάτων.

Τα ηλεκτρικά μηχανήματα των KTM SX-E 5, Husqvarna Motorcycles EE 5 και GASGAS MC-E 5 θεωρήθηκαν ως η τέλεια πλατφόρμα για την «σειρά EMXE Junior». Ο συνδυασμός της εύκολης αλλά ισχυρής παροχής ισχύος, της επαρκούς εμβέλειας και του δείκτη αναφοράς για τον τομέα των προϊόντων σημαίνει ότι δεν είναι μόνο ένα μαθησιακό βοήθημα για τους μικρούς αναβάτες που κάνουν τις πρώτες τους εξόδους και γύρους σε δύο τροχούς, αλλά και για εκείνους που βλέπουν την εξέλιξη σε πιο σοβαρούς αγώνες. Εκτός από την καλύτερη βιωσιμότητα, ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι το χαμηλό επίπεδο συντήρησης των ηλεκτρικών mini motocross.

David Luongo, Διευθύνων Σύμβουλος Infront Motor Racing: «Όταν μιλήσαμε με την Pierer Mobility για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Junior E-Motocross, ήμασταν ενθουσιασμένοι που θα μπορούσαμε να φέρουμε αυτήν την αποδεδειγμένη ηλεκτρική τεχνολογία στο MXGP και στη συνέχεια να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη διεθνή παρουσίαση στη Mantova. Δεν γίνεται πολύ μεγαλύτερο ή καλύτερο από το Monster Energy FIM Motocross of Nations. Με την KTM γνωρίζουμε ότι η σειρά θα είναι πρώτης τάξεως από άποψη οργάνωσης και θα εξασφαλίζει τις καλύτερες και ασφαλέστερες μαθησιακές εμπειρίες για τα παιδιά. Είναι μια σημαντική και νέα προσθήκη στη δομή των αγώνων μας και μια πολύ ευπρόσδεκτη. Ανυπομονούμε να δούμε τις μοτοσυκλέτες και τα παιδιά στην άμμο της Ιταλίας ».

Florian Burguet, KTM Global Marketing Vice President: «Το European Junior E-Motocross δεν είναι μόνο μια υπέροχη ευκαιρία να επιτρέψει στους νέους να δουν και να αισθανθούν πώς είναι να συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα κορυφαίου επιπέδου, αλλά και να δείξουν τι είναι οι ηλεκτρικές μίνι μοτοσυκλέτες μας. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μπορούμε να δώσουμε στους αναβάτες την ευκαιρία να πάνε στην πίστα της Mantova και να είναι μέρος μιας περίστασης όπως το Motocross of Nations και στη συνέχεια να κολλήσουν πραγματικά στο πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια των Grands Prix. Αγαπάμε τους αγώνες και το EMXE Junior είναι να καλωσορίζουμε νέα παιδιά και ονόματα και πρόσωπα σε αυτόν τον ξεχωριστό κόσμο. Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Όμιλο και ελπίζουμε ότι οι αναβάτες και οι οικογένειές τους μπορούν να διασκεδάσουν, να μάθουν και να βιώσουν κάτι νέο και μοναδικό στο διεθνές μοτοκρός ».

Αγωνιστικό Ημερολόγιο 2021

Γύρος 1, εκδήλωση έναρξης / έναρξης: Motocross of Nations, Mantova, Ιταλία – 25-26 Σεπτεμβρίου

Γύρος 2, Grand Prix Γερμανίας, Teutschenthal – 2-3 Οκτωβρίου

Γύρος 3, Grand Prix της Γαλλίας, LaCapelle Marival – 9-10 Οκτωβρίου

Γύρος 4, Grand Prix Ισπανίας, Arroyomolinos – 16 Οκτωβρίου

Γύρος 5, Grand Prix Ισπανίας, Arroyomolinos – 17 Οκτωβρίου

Όλα τα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο της Ευρωπαϊκής σειράς Junior-E Motocross μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://results.mxgp.com/mxgp/livestandings.aspx

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...