MXON 2021 – ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ…ΣΤΟΝ Β ΤΕΛΙΚΟ Η ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω από καλοκαιρινό καιρό ξεκίνησε το Motocross των Εθνών του 2021 στην Mantova της Ιταλίας, όπου 31 χώρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σήμερα για να περάσουν στις 19 πρώτες ομάδες του Α Τελικού. Ανάμεσα τους και η Ελλάδα που δεν τα κατάφερε αλλά θα έχει την ευκαιρία της αύριο στον Β Τελικό για την μία και μοναδική θέση που δίνει την πρόκριση στον Α Τελικό. Οι υπερασπιστές του τίτλου Ολλανδοί, με λίγο περιπετειώδη τρόπο κατάφεραν να προκριθούν πρώτοι και να έχουν την πρώτη επιλογή στην μπάρα της εκκίνησης αύριο.

Tony από τα παλιά, με νίκη στο προκριματικό σκέλος της MXGP.

Κατηγορία MXGP
Παρά τον τραυματισμό του από την προηγούμενη εβδομάδα και την μέτρια εκκίνηση του, ο Antonio Cairoli κατάφερε να πετύχει τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας στα δοκιμαστικά και να πάρει το προκριματικό σκέλος με εντυπωσιακό τρόπο. Τον ακολούθησε ο Ben Watson που οδήγησε σχεδόν ολόκληρο το σκέλος και ο Glenn Coldenhoff που έδωσε σκληρή μάχη με τον Benoit Paturel. Την Ελλάδα εκπροσώπησε στην κατηγορία ο δεύτερος της βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΜΧ Δημήτρης Μπάκας που κατέλαβε την 28η θέση.

Ο T.Vialle υπενθύμισε ότι η κυριαρχία των Γάλλων στο θεσμό, δεν είναι και τόσο παλιά.

Κατηγορία ΜΧ2
Με καλή εκκίνηση και δυνατό ρυθμό ο Tom Vialle πέτυχε μια κλασική του νίκη στην ΜΧ2, δίνοντας μάλιστα προς στιγμήν την πρώτη θέση στην Γαλλία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Rene Hofer αντέχοντας στην πίεση του εντυπωσιακού Conrad Mewse. Από ελληνικής πλευράς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΜΧ2 Αντώνης Σάγμαλης κατέλαβε την 28η θέση.

Έκανε την ζωή του λίγο πιο δύσκολη στην εκκίνηση από ότι ήταν μετά την χτεσινή κλήρωση ο J.Herlings, αλλά έσωσε την παρτίδα στο τέλος για την Ολλανδία.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Με αρκετούς αναβάτες να πιάνονται στην μπάρα της εκκίνησης, ανάμεσα τους και ο Jeffrey Herlings, ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος της ημέρας. Ο Ολλανδός όμως δεν βιάστηκε και βρήκε τον τρόπο να φτάσει μέχρι την πρώτη θέση. Κέρδισε το σκέλος και ανέβασε την χώρα του στην πρώτη θέση των προκριματικών. Εντυπωσιακός αγώνας από τον Henry Jakobi στην δεύτερη θέση ενώ ο Arminas Jasikonis κατέλαβε την τρίτη θέση. Σε αυτή την κατηγορία για τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκε ο δεύτερος της βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΜΧ1 Παναγιώτης Παπίλας, τερματίζοντας και αυτός 28ος, φέρνοντας στην 28η θέση την Ελλάδα στα προκριματικά.

Αποτελέσματα προκριματικών MXoN 2021

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...