FIM RALLY 2021 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο Μ.WALKNER ΤΗΣ RED BULL KTM

Ο Matthias Walkner της Red Bull KTM Factory Racing κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rally 2021 FIM. Τελειώνοντας ως δεύτερος στον τέταρτο γύρο της σειράς, το Rallye du Maroc στο Μαρόκο, ο Αυστριακός σταρ κέρδισε τους πόντους που απαιτούνται για να ολοκληρώσει τον τίτλο.

Ερχόμενος στο Rallye du Maroc με πλεονέκτημα 20 πόντων στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ο Matthias Walkner γνώριζε ότι έπρεπε να κάνει ακόμα μια δυνατή εμφάνιση στον προτελευταίο γύρο για να κερδίσει τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του στο Cross-Country Rally.

Χρησιμοποιώντας την πρώτη μέρα για να ανεβάσει ταχύτητα στο KTM 450 RALLY μετά το διάλειμμα τριών μηνών από τον προηγούμενο γύρο, ο Walkner χρησιμοποίησε την ικανότητά του και την κρίση του για να χτίσει την ταχύτητά του σε όλη τη χρονομετρημένη ειδική για να καταλήξει τελικά στον τέταρτο πιο γρήγορο. Με το γεγονός να κατευθύνεται στην τεράστια έκταση των αμμόλοφων Merzouga τη δεύτερη μέρα, ο Matthias βρήκε την ευκαιρία να πιέσει από την αρχή και μπόρεσε να κυνηγήσει με επιτυχία τους αντιπάλους του για να κερδίσει την ειδική με λίγο περισσότερο από ένα λεπτό. Το αποτέλεσμα τον ανέβασε επίσης στο συνολικό προβάδισμα του Rally.

Πέφτοντας σε ένα ιδιαίτερα περίπλοκο road book στην τρίτη φάση της Δευτέρας, ο Walkner έπεσε στην κατάταξη στην τέταρτη θέση καθώς ο αγώνας έφτασε στο μισά του. Επιστρέφοντας αγωνιστικά, και με στόχο να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, ο νικητής του Ντακάρ του 2018 έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση που τον είδε να χάνει τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση για μόλις 36 δευτερόλεπτα.

Την πέμπτη και τελευταία μέρα, ο Γουόκνερ ήξερε ακριβώς τι του χρειαζόταν για να κερδίσει αρκετούς πόντους για να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο. Με το χρονόμετρο να μειώνεται από τους διοργανωτές σε μόλις 166 χιλιόμετρα, οι χρόνοι ήταν πολύ κοντά σε όλο την κατάταξη. Τοποθετώντας τον όγδοο χρόνο στην τελική ειδική, ο Walkner τερμάτισε δεύτερος στη διοργάνωση και κέρδισε 20 πόντους, εξασφαλίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rally 2021 για τον ίδιο και την KTM.

Από τους τρεις γύρους πρωταθλήματος που έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής, ο Walkner έχει δείξει απίστευτη συνέπεια, τερματίζοντας ως δεύτερος στο Rally υψηλής ταχύτητας στο Καζακστάν, πριν κερδίσει στις αντίθετες συνθήκες του επικού Rally Silk Way, που διεξήχθη στη Ρωσία σε λιγότερο από ένα μήνα αργότερα. Τώρα, με ένα άλλο αποτέλεσμα στο Μαρόκο, ο έμπειρος 35χρονος έδειξε ότι είναι σαφώς σε φόρμα και τώρα θα στοχεύει να μεταφέρει τη νικηφόρα δυναμική του στον τελικό γύρο της σειράς στο Αμπού Ντάμπι, προτού επικεντρωθεί στο Dakar του 2022 τον Ιανουάριο.

Matthias Walkner: «Ήταν ένα εξαιρετικά ένα δροσερό Rally για μένα. Ξεκίνησα σήμερα το πρωί με την ελπίδα να πάρω τη νίκη, αλλά έκανα ένα μικρό λάθος στα μισά της διαδρομής, το οποίο ίσως μου κόστισε ένα λεπτό, αλλά ήταν αρκετό στη μειωμένη ειδική για να χάσω. Η δεύτερη θέση συνολικά είναι εξαιρετική και το να κερδίσεις τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος νωρίς είναι εκπληκτικό. Η ομάδα ήταν υπέροχη όλο το χρόνο, οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς. Ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να απολαύσετε πραγματικά τη στιγμή ».

Norbert Stadlbauer – Rally Team Manager: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα συνολικά – ήρθαμε εδώ για να φέρουμε στο σπίτι τον τίτλο έναν αγώνα νωρίτερα και το καταφέραμε. Ήταν ένας πολύ θετικός αγώνας για όλη την ομάδα και τώρα θα κοιτάξουμε μπροστά στο Άμπου Ντάμπι και στη συνέχεια στο Dakar τον Ιανουάριο ».

Robert Jonas – Αντιπρόεδρος Motorsports Offroad: «Η διεκδίκηση ενός ακόμη Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Cross -Country Rallies είναι τιμή για τον Matthias και την ομάδα Red Bull KTM Factory Racing και είναι μια νίκη για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Δεν υπάρχει αμφιβολία πόσο σκληρά δουλεύει ο Matthias για να είναι στην κορυφή του παιχνιδιού του τόσο εντός όσο και εκτός μοτοσυκλέτας. έχει διατηρήσει τη συνέπεια και την ταχύτητα που απαιτούνται κατά την πλοήγηση σε όλους τους φετινούς αγώνες για να φέρει το τρόπαιο στο σπίτι με το KTM 450 RALLY. Συγχαρητήρια στον Matthias και την ομάδα ».

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...