MXGP 2021 – 96Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ J.HERLINGS ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Οι κακές εκκινήσεις δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τον Jeffrey Herlings στον δρόμο του για την 96η νίκη της καριέρας του, επικρατώντας στον 13ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ισπανία. Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Maxime Renaux εντυπωσίασε ξανά κερδίζοντας αυτή την φορά τον αγώνα.

Ο J.Ηerlings εκτός από τον φετινό τίτλο έχει βάλει στόχο και της 100 νίκες στην καριέρα του.

Κατηγορία ΜΧGP
Σε ακόμα έναν αγώνα οι διεκδικητές του πρωταθλήματος έδωσαν μάχη για να κερδίσουν νίκες και βαθμούς αλλά το μομέντουμ ανήκει αυτή την περίοδο στον Jeffrey Herlings(3-1). Ο Ολλανδός δεν είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη και στο πρώτο ξεκίνησε έξω από την πρώτη δεκάδα για να τερματίσει στην τρίτη θέση πίσω από τους Romain Febvre και Jorge Prado. Στο δεύτερο όμως σκέλος, εκμεταλλεύτηκε την πτώση στην εκκίνηση του Febvre, ανέβηκε θέσεις και κατάφερε να περάσει τον τοπικό Prado που είχε το Ισπανικό κοινό να τον παροτρύνει, καταφέρνοντας τελικά να τον περάσει για την 96η νίκη της καριέρας του.

J.Prado #61 και R.Febvre ήρθαν πολύ κοντά στην νίκη του Ισπανικού GP αλλά ο J.Herlings είχε στόχο.

Ο Prado(2-3), πέτυχε το απόλυτο στις εκκινήσεις στρίβοντας και τις δύο φορές πρώτος οδηγώντας στην συνέχεια τα σκέλη, αλλά όπως δήλωσε δεν είναι στο 100% μετά την επέμβαση στην μασχάλη του και δεν μπόρεσε να κρατήσει τους αντιπάλους πίσω του. Καλές εκκινήσεις είχε και ο περσινός πρωταθλητής Tim Gajser(4-2), αλλά έκανε αρκετά λάθη που δεν του επέτρεψαν να πιάσει ρυθμό από την αρχή. Κατάφερε όμως στο τέλος να κάνει τις προσπεράσεις που χρειαζόντουσαν για να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου. Στην τέταρτη θέση μετά την ατυχία του στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Febvre(1-7) δείχνοντας ότι έχει την ταχύτητα να κερδίζει σκέλη και παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας παρά τους λίγους βαθμούς που χωρίζουν τους τρεις πρώτους του πρωταθλήματος. Ο Antonio Cairoli(7-4) σε ακόμα έναν αγώνα δεν μπόρεσε να τερματίσει στο βάθρο και με την πέμπτη θέση του στην Ισπανία απομακρύνεται ολοένα και πιο πολύ από την κατάκτηση του 10ου τίτλου. Οι τελευταίοι τερματισμοί του Pauls Jonass(6-5) στην πρώτη εξάδα τον έχουν φέρει πολύ κοντά στην εξάδα της βαθμολογίας.

Αποτελέσματα MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 45 points; 2. Jorge Prado (ESP, KTM), 42 p.; 3. Tim Gajser (SLO, HON), 40 p.; 4. Romain Febvre (FRA, KAW), 39 p.; 5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 32 p.; 6. Pauls Jonass (LAT, GAS), 31 p.; 7. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 29 p.; 8. Benoit Paturel (FRA, HON), 25 p.; 9. Brian Bogers (NED, GAS), 23 p.; 10. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 22

Με αυτόν τον νικηφόρο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2, ο M.Renaux σφράγισε την νίκη στην Ισπανία.

Κατηγορία ΜΧ2
Το μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα του Maxime Renaux μπορεί να μην έχει κινδυνεύσει στους τελευταίους αγώνες αλλά ο Γάλλος έψαχνε ακόμα μια νίκη γοήτρου στο νικηφόρο σερί του περσινού πρωταθλητή Tom Vialle. Τον κυνήγησε στον προηγούμενο αγώνα στην Γαλλία χωρίς να τα καταφέρει, και δεν σταμάτησε στην Ισπανία. Καταδίωξε και στα δύο σκέλη τον Vialle που πήρε και τις δύο φορές την εκκίνηση και πρωτοπορία, δεν είχε τον ρυθμό για να τον περάσει στο πρώτος σκέλος, αλλά στο δεύτερο μπήκε πιο δυνατά, καθάρισε γρήγορα με τον Vialle και κέρδισε την μάχη με τον ομόσταυλο του Jago Geerts για να πάρει την νίκη στο νήμα! Ο Vialle(1-3) τερμάτισε την ημέρα στην δεύτερη θέση και με τις συνεχόμενες εμφανίσεις του στο βάθρο απειλεί την τρίτη και δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ακόμα μια δυνατή εμφάνιση από τον Jed Beaton(4-4) που αυτή την φορά ανταμοίφθηκε με μια θέση στο βάθρο ενώ ο Mattia Guadagnini(7-3) παρά τα πολλά του λάθη κατάφερε να βρεθεί στην τέταρτη θέση. Ο Ιταλός απειλεί τον Geerts(13-2) στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας που σε ακόμα έναν αγώνα έκανε σημαντικά λάθη που τον περιόρισαν στην έκτη θέση. Ο Rene Hofer(5-6) δίνει την δική του μάχη για την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και στην Ισπανία κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση, βάζοντας και τους τρεις οδηγούς της Red Bull KTM στην εξάδα της κατάταξης του αγώνα.

Αποτελέσματα MX2: 1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 47 2. Tom Vialle (FRA, KTM), 45 p.; 3. Jed Beaton (AUS, HUS), 36 p.; 4. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 33 p.; 5. Rene Hofer (AUT, KTM), 31 p.; 6. Jago Geerts (BEL, YAM), 30 p.; 7. Ruben Fernandez (ESP, HON), 30 p.; 8. Thibault Benistant (FRA, YAM), 26 p.; 9. Wilson Todd (AUS, KAW), 21 p.; 10. Simon Laengenfelder (GER, GAS), 21 p.;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP 
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 505
2. Romain Febvre (FRA, KAW), 493 p.;
3. Tim Gajser (SLO, HON), 490 p.;
4. Jorge Prado (ESP, KTM), 440 p.;
5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 419 p.;
6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 373 p.;
7. Pauls Jonass (LAT, GAS), 352 p.;
8. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 302 p.;
9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 233 p.;
10. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 220

MX2
1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 535
2. Jago Geerts (BEL, YAM), 427
3. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 426
4. Tom Vialle (FRA, KTM), 417
5. Jed Beaton (AUS, HUS), 395
6. Rene Hofer (AUT, KTM), 364
7. Thibault Benistant (FRA, YAM), 362
8. Kay de Wolf (NED, HUS), 331
9. Ruben Fernandez (ESP, HON), 292
10. Simon Laengenfelder (GER, GAS), 230

Επόμενος αγώνας 24/10/21 Trentino Ιταλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...