MXGP 2021 – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ R.HOFER…O Α.CAIROLI ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ TRENTINO II

Ο Α.Cairoli έδωσε αυτό που περίμεναν οι χιλιάδες οπαδοί του, που γέμισαν για ακόμα μια φορά τις πλαγιές του Τrentino για να τον αποθεώσουν στην τελευταία του χρονιά. Ο Σικελός ήταν ο νικητής του δραματικού 15ου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP βάζοντας φωτιά στις τάξεις των θεατών, ενώ στην ΜΧ2 η τύχη χαμογέλασε στον Rene Hofer που πήρε επιτέλους την πρώτη του νίκη στην κατηγορία.

O TC έδωσε στους Ιταλούς την νίκη που περίμεναν μέσα στην πατρίδα τους, παρόλα αυτά στον αγώνα του Trentino II, τελείωσαν οι μαθηματικές του ελπίδες για τον φετινό τίτλο.

Κατηγορία MXGP
Την τελευταία εβδομάδα ο Antonio Cairoli αντιμετώπιζε μια γρίπη που σε συνδυασμό με τις κακές του εκκινήσεις, δεν του επέτρεψαν να έχει ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα του Trentino. Στον δεύτερο αγώνα όμως ο ίδιος ένοιωθε καλύτερα και δεν έχασε την ευκαιρία για να πάρει ακόμα μια φετινή νίκη. Το κλειδί της επιτυχίας του ήταν οι καλές του εκκινήσεις που τον έβγαλαν από την δύσκολη θέση να σπαταλήσει ενέργεια σε προσπεράσεις. Στο πρώτο σκέλος έκανε υπομονή και πέρασε σταδιακά στην τρίτη θέση όπου και τερμάτισε ενώ στο δεύτερο, τους χαιρέτησε όλους από την εκκίνηση κερδίζοντας έτσι το σκέλος. Με αποτελέσματα 3-1 πήρε την δεύτερη του φετινή νίκη, την 15η επί ιταλικού εδάφους και την 94η της καριέρας του. Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στην μάχη του πρωταθλήματος που πλέον είναι μόνο τέσσερις αναβάτες ζωντανοί, οριακά ο Jorge Prado, o περσινός πρωταθλητής Tim Gajser, ο Romain Febvre και φυσικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jeffrey Herlings.

Από 24 βαθμούς μπροστά στον μόλις έναν. Ο J.Helrings κατάφερε να μειώσει την ζημιά σε μια ακόμα απίστευτη ανατροπή του πρωταθλήματος.

Η μάχη του πρωταθλήματος άναψε σε ακόμα έναν φετινό αγώνα, όταν στο πρώτο σκέλος ο Herlings έπεσε μόνος του στην εκκίνηση και ένας αναβάτης πάτησε και τραυμάτισε την μοτοσυκλέτα του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα. Την ευκαιρία άδραξαν οι Gajser και Febvre με τον Γάλλο να καταφέρνει να κερδίσει την μάχη στους τελευταίους γύρους από τον Σλοβένο, ανεβαίνοντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας για έναν μόλις βαθμό. Αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Στο δεύτερο σκέλος Herlings, Gajser και Febvre δεν είχαν καλές εκκινήσεις ανακατεύοντας ακόμα περισσότερο την τράπουλα του πρωταθλήματος. Ο Gajser(2-3) κατάφερε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση περνώντας στο τέλος τον Glenn Coldenhoff ενώ το ίδιο κατάφεραν να κάνουν και οι Herlings – Febvre, παλεύοντας σε ολόκληρο το σκέλος για την πρωτοπορία της βαθμολογίας.

Ο R,Febvre κέρδισε το πρώτο σκέλος και πάλεψε στο δεύτερο για να κρατήσει την προσωρινή του πρωτοπορία στην βαθμολογία.

Ο Febvre(1-5) συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών αλλά έχασε δύο βαθμούς από τον Herlings στο δεύτερο σκέλος κάτι που σήμαινε ότι ο Ολλανδός είχε καταφέρει να κρατήσει την πρωτοπορία του στην βαθμολογία, έστω και για έναν βαθμό. Άτυχος ξανά ο Jeremy Seewer(4-2), έχασε και σε αυτόν τον αγώνα το βάθρο ενώ βρέθηκε πάρα πολύ κοντά, με τον Coldenhoff(7-6) να τερματίζει στην πέμπτη θέση μετά από ένα καλό δεύτερο σκέλος και τον Thomas Kjer Olsen(8-7) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα MXGP: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 45 2. Tim Gajser (SLO, HON), 42 p.; 3. Romain Febvre (FRA, KAW), 41 p.; 4. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 40 p.; 5. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 29 p.; 6. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 27 p.; 7. Ben Watson (GBR, YAM), 27 p.; 8. Brian Bogers (NED, GAS), 23 p.; 9. Henry Jacobi (GER, HON), 22 p.; 10. Jeremy Van Horebeek (BEL, BET), 20

Την έψαχνε αυτή την νίκη ο R.Hofer στους τελευταίους αγώνες και τελικά στο Trentino II την πήρε, έστω και με λίγο βοήθεια από την θεά τύχη.

Κατηγορία MX2
O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Maxime Renaux ήθελε να τελειώσει το πρωτάθλημα από αυτόν τον αγώνα αλλά σε ακόμα ένα GP μπήκε σε περιπέτειες που τελικά τον έφεραν 3 βαθμούς μακριά από τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Μετά από κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, βιάστηκε να περάσει τον Kay de Wolf και κατέληξε ο Γάλλος εκτός πίστας, τερματίζοντας τελικά έβδομος ενώ στο δεύτερο σκέλος είχε καλή εκκίνηση αλλά επίσης βιάστηκε να περάσει τον Tom Vialle που έκανε μια απερίσκεπτη κίνηση για τον ίδιο αλλά και για τον Renaux που κατέληξε και πάλι εκτός πίστας. Με τερματισμούς 7-4 ο Renaux θέλει 3 βαθμούς στα υπόλοιπα 4 σκέλη έναντι του Jago Geerts για να πάρει το πρωτάθλημα.

Θα μπορούσε ο M.Renaux να πάρει το πρωτάθλημα από αυτόν τον αγώνα.

Από την άλλη ο Rene Hofer(4-1) έδωσε σκληρές μάχες στο πρώτο σκέλος για να πάρει την τέταρτη θέση ενώ στο δεύτερο ήταν πίσω από τους Renaux και Vialle. Όταν αυτοί συγκρούστηκαν και έπεσαν, πήρε το δώρο της πρώτης θέσης την οποία κατάφερε να κρατήσει μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε σκέλος για τον Αυστριακό που του έδωσε την πρώτη GP νίκη της καριέρας του, στην ΜΧ2. Προσπαθώντας να κρατηθεί ζωντανός στην μάχη του πρωταθλήματος ο Jago Geerts(2-7) έδωσε τις μάχες του καταφέρνοντας να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. O Ruben Fernandez(3-5) οδήγησε εντυπωσιακά στο Trentino, υπερασπίστηκε τις καλές του εκκινήσεις και πήρε άξια την τρίτη θέση του αγώνα. Καλές εκκινήσεις και δυνατές μάχες πραγματοποίησε ο Simon Längenfelder(9-7) για την έκτη θέση τερματίζοντας πίσω από τον Renaux που όπως αναφέραμε κατέλαβε την πέμπτη θέση. Ο νικητής των πρόσφατων αγώνων Vialle(1-0) κατάφερε να πάρει άνετα το πρώτο σκέλος αλλά στο δεύτερο είχε μια πτώση με τον Renaux που αναφέραμε, και ακόμα μια πιο σοβαρή μάλλον μόνος του, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει, πιθανότατα με τραυματισμό.

Αποτελέσματα MX2: 1. Rene Hofer (AUT, KTM), 43 2. Jago Geerts (BEL, YAM), 37 p.; 3. Ruben Fernandez (ESP, HON), 36 p.; 4. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 32 p.; 5. Maxime Renaux (FRA, YAM), 32 p.; 6. Simon Längenfelder (GER, GAS), 26 p.; 7. Jed Beaton (AUS, HUS), 25 p.; 8. Wilson Todd (AUS, KAW), 25 p.; 9. Tom Vialle (FRA, KTM), 25 p.; 10. Mikkel Haarup (DEN, KAW), 22 p.;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 573
2. Romain Febvre (FRA, KAW), 572
3. Tim Gajser (SLO, HON), 570
4. Jorge Prado (ESP, KTM), 473
5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 464
6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 451
7. Pauls Jonass (LAT, GAS), 391
8. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 369
9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 266
10. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 266

MX2
1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 595
2. Jago Geerts (BEL, YAM), 508
3. Tom Vialle (FRA, KTM), 492
4. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 475
5. Jed Beaton (AUS, HUS), 454
6. Rene Hofer (AUT, KTM), 436
7. Thibault Benistant (FRA, YAM), 384
8. Kay de Wolf (NED, HUS), 384
9. Ruben Fernandez (ESP, HON), 364
10. Simon Längenfelder (GER, GAS), 271

Επόμενος αγώνας 31/10/21 Trentino III, Ιταλία.

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...