MXGP 2021 – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ MXGP ΜΕ ΝΙΚΗ J.SEEWER…ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ M.RENAUX!

Ο 16ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2021 ολοκλήρωσε την τριλογία του Trentino που έδωσε δυνατές συγκινήσεις και αυτή τη φορά. Ο Jeremy Seewer πέτυχε επιτέλους την νίκη που γυρόφερνε στους τελευταίους αγώνες, με την βαθμολογία να έρχεται τούμπα ξανά. Στην ΜΧ2 ο Maxime Renaux κατάφερε να πάρει με νίκη το πρωτάθλημα, δύο γύρους πριν ολοκληρωθεί.

Βρέθηκε τόσες φορές για λίγο εκτός βάθρου που δικαιούταν μια νίκη την φετινή σεζόν ο J.Seewer.

Κατηγορία MXGP
Η φετινή σεζόν μας έχει χαρίσει ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών με αποκορύφωση την τριλογία του Trentino όπου η ένταση και η αποφασιστικότητα των διεκδικητών του πρωταθλήματος βρίσκεται στα ύψη, καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Πλέον, τρεις είναι οι διεκδικητές του πρωταθλήματος που έφυγαν και πάλι από το Trentino, με τρεις βαθμούς να τους χωρίζουν στην βαθμολογία, όμως αυτή τη φορά, η κατάταξη είχε διαφορετική σειρά!

Ο R.Febvre πραγματοποίησε έναν από τους καλύτερους φετινούς του αγώνες γυρίζοντας τούμπα την βαθμολογία.

Ο άνθρωπος του αγώνα, ήταν αδιαμφισβήτητα ο Romain Febvre(2-3) που μετά από δύο μέτριες εκκινήσεις κατάφερε να αναρριχηθεί στην κατάταξη και στα δύο σκέλη, έχοντας να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους ανταγωνιστές του για το πρωτάθλημα αλλά και δυνατούς αντιπάλους που προσπαθούν να κλείσουν την χρονιά με νίκες. Έδωσε στο πρώτο σκέλος επική μάχη με τον Tim Gajser και κυνήγησε τον πρωτοπόρο Jeremy Seewer μέχρι τον τελευταίο γύρο όπου είχε μια πτώση. Σηκώθηκε και τερμάτισε στην δεύτερη θέση ενώ στο τελευταίο σκέλος της ημέρας κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση που σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των Gajser και Jeffrey Herlings, τον έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας. Κάτι που στερήθηκε για έναν βαθμό, στο προηγούμενο αγώνα ενώ ανέβηκε και στο τρίτο σκαλί του βάθρου για το GP.

Ο A.Cairoli αφήνει τον J.Herlings να πάρει την τέταρτη θέση λίγο πριν τον τερματισμό του δεύτερου σκέλους ακολουθώντας όπως δήλωσε, τις εντολές της ομάδας!

Όσο για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας πριν το Trentino III Jeffrey Jerlings(3-4), οι φετινές του ατυχίες δεν έχουν τελειωμό. Και πάλι από δικό του λάθος(στο Trentino) στο δεύτερο σκέλος είχε δύο άσχημες πτώσεις, χάνοντας τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, μετά από διώξιμο του πίσω τροχού σε σαμάρι, την στιγμή που βρισκόταν στην δεύτερη θέση, ενώ στην δεύτερη πτώση, υπερπήδηξε το άλμα του τερματισμού χάνοντας ξανά τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του. Παρόλα αυτά βρήκε τον τρόπο να ανασυγκροτηθεί και να φτάσει από την 11η μέχρι και την τέταρτη θέση, με την βοήθεια όμως του Antonio Cairoli που συζητήθηκε. Ο Ιταλός δήλωσε στα social media ότι “δεν είναι κακό καμιά φορά να ακολουθείς της εντολές της ομάδας και να βοηθάς τον ομόσταυλο σου. Σε όλη την καριέρα μου υπήρξα Κύριος μέσα και έξω από την πίστα και δεν αξίζω να με κρίνετε για αυτή την κίνηση”. Μετά από όλα αυτά, ο Herlings βρέθηκε από πρώτος στην βαθμολογία, τρίτος.

Με σταθερή και αποτελεσματική απόδοση, ο περσινός πρωταθλητής T.Gajser παραμένει η πιο αξιόπιστη επιλογή και για τον φετινό τίτλο.

Ο περσινός πρωταθλητής Tim Gajser(4-1) ήταν και πάλι μέσα στην μάχη του πρωταθλήματος. Μετά από ένα σταθερό πρώτο σκέλος, μπήκε δυνατά στο δεύτερο για να πάρει άνετα την πρώτη θέση. Ανέβηκε από την τρίτη θέση της βαθμολογίας στην δεύτερη ενώ τερμάτισε στην δεύτερη θέση του αγώνα. Την νίκη που έψαχνε ειδικά στους τελευταίους αγώνες ο Jeremy Seewer(1-2), ήρθε στον τρίτο αγώνα του Trentino και μάλιστα με κυρίαρχο τρόπο αφού κανένας δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά του για να απειλήσει την πρωτοπορία του στο πρώτο σκέλος, και παρά την μέτρια εκκίνηση του στο δεύτερο, βρήκε τον τρόπο να περάσει και να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Και όλα αυτά, έχοντας από μια πτώση στα δύο σκέλη! Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Ελβετού, νίκη που τον έφερε πολύ κοντά στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Antonio Cairoli(5-5) είχε δύο μέτριες εκκινήσεις που δεν του επέτρεψαν να γίνει απειλητικός, καθώς ήταν εκτός διεκδίκησης του φετινού τίτλου και ειδικά στο δεύτερο σκέλος, έδειξε ότι δεν θέλει να εμπλακεί αρνητικά στην έκβαση του πρωταθλήματος. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Jorge Prado(7-6) που αντίθετα δεν χάνει ευκαιρία να κάνει την ζωή δύσκολη σε κάθε έναν από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος, και συγκεκριμένα στον ομόσταυλο του Herlings!

Αποτελέσματα MXGP: 1. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 47 2. Tim Gajser (SLO, HON), 43 p.; 3. Romain Febvre (FRA, KAW), 42 p.; 4. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 38 p.; 5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 32 p.; 6. Jorge Prado (ESP, KTM), 29 p.; 7. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 28 p.; 8. Ben Watson (GBR, YAM), 25 p.; 9. Dylan Wright (CAN, HON), 23 p.; 10. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 21

Μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς πριν από δύο χρόνια, ο M.Reanux στην κορυφή του κόσμου της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Σε αυτόν τον αγώνα ο Maxime Renaux(2-1) πήρε τις καλές εκκινήσεις που είχε στερηθεί στους τελευταίους αγώνες, και μάλλον ήρθαν την κατάλληλη στιγμή αφού τον βοήθησαν να καπαρώσει το πρωτάθλημα με νίκη. Στο πρώτο σκέλος έμεινε πίσω από τον Rene Hofer που κέρδισε το δεύτερο σκέλος της καριέρας του ενώ στο δεύτερο πέρασε την κατάλληλη στιγμή τον Tom Vialle για να πάρει την νίκη, πέφτοντας στις αγκαλιές της ομάδας του. Με αυτόν τον τρόπο ο Γάλλος κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στην ΜΧ2, δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο περσινός πρωταθλητής Vialle(4-2) με ακόμα δύο εξαιρετικές εκκινήσεις, τερμάτισε στην δεύτερη θέση, εμφανώς επιρεασμένος από τον ελαφρύ τραυματισμό του μετά από πτώση και εγκατάλειψη στο δεύτερο σκέλος του Trentino II. Δεύτερο σερί βάθρο για τον Ruben Fernandez(3-3) και πάλι στην τρίτη θέση, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για την Honda στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Hofer(1-8), προσπάθησε να επαναλάβει τον θρίαμβο του κερδίζοντας το πρώτο σκέλος αλλά στο δεύτερο ήταν άτυχος έχοντας μια πτώση στον δεύτερο γύρο, περιορίζοντας τον στην τέταρτη θέση της ημέρας. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Αυστραλό Wilson Todd(7-4) στην πέμπτη θέση αλλά και από τον Thibault Benistant(6-7) που επέστρεψε στην πρώτη εξάδα.

MX2 – GP Top 10 Classification: 1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 47 2. Tom Vialle (FRA, KTM), 40 p.; 3. Ruben Fernandez (ESP, HON), 40 p.; 4. Rene Hofer (AUT, KTM), 38 p.; 5. Wilson Todd (AUS, KAW), 32 p.; 6. Thibault Benistant (FRA, YAM), 29 p.; 7. Kay de Wolf (NED, HUS), 28 p.; 8. Mikkel Haarup (DEN, KAW), 23 p.; 9. Jed Beaton (AUS, HUS), 23 p.; 10. Andrea Adamo (ITA, GAS), 22

H Yamaha είχε να πάρει τίτλο οδηγών στην ΜΧ2, από το 2007 με τον Antonio Cairoli! Παρόλα αυτά, δεν είναι πρώτη στους κατασκευαστές την φετινή σεζόν.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP
1. Romain Febvre (FRA, KAW), 614
2. Tim Gajser (SLO, HON), 613
3. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 611
4. Jorge Prado (ESP, KTM), 502
5. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 498
6. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 496
7. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 397
8. Pauls Jonass (LAT, GAS), 391
9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 287
10. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 284

MX2
1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 642
2. Tom Vialle (FRA, KTM), 532
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 516
4. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 487
5. Jed Beaton (AUS, HUS), 477
6. Rene Hofer (AUT, KTM), 474
7. Thibault Benistant (FRA, YAM), 413
8. Kay de Wolf (NED, HUS), 412
9. Ruben Fernandez (ESP, HON), 404
10. Simon Längenfelder (GER, GAS), 291

Πρωτάθλημα Κατασκευαστών

MXGP: 1. KTM, 745 2. Honda, 622 p.; 3. Kawasaki, 619 p.; 4. Yamaha, 548 p.; 5. GASGAS, 437 p.; 6. Husqvarna, 311 p.; 7. Beta, 202

MX2: 1. KTM, 723 points; 2. Yamaha, 709 p.; 3. Husqvarna, 541 p.; 4. Kawasaki, 455 p.; 5. Honda, 445 p.; 6. GASGAS, 387 p.; 7. TM, 16 p.;

Επόμενος αγώνας 07/11/21 Mantova Ιταλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...