MXGP 2021 – ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ J.HERLINGS ΣΤΗΝ MANTOVA…ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ!

Σε ακόμα έναν φετινό αγώνα ο Jeffrey Herlings βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά ανέκαμψε και πάλι δυναμικά, κερδίζοντας τον 17ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2021 στην Mantova και παρέμεινε τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Romain Febvre. Από το παιχνίδι του τίτλου, πιθανότατα έχει βγει ο περσινός πρωταθλητής Tim Gajser μετά την πανομοιότυπη παράβαση “Lupino” στην Mantova. Νίκη για τον Jago Geerts στην ΜΧ2, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την κατάκτηση του τίτλους από την Yamaha στους κατασκευαστές.

Οι J.Herlings και R.Febvre μοιράστηκαν σκέλη και βαθμούς και έμειναν μόνοι στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Κατηγορία MXGP
Το δράμα στην κατηγορία είναι πλέον αναμενόμενο στην κατηγορία, και στην πρώτη Mantova από τις δύο που κλείνουν το πρωτάθλημα υπήρξε αρκετό, και μάλιστα από τον πρώτο γύρο του πρώτου σκέλους. Ο περσινός πρωταθλητής Tim Gajser δεν είχε καλή εκκίνηση και στα τζαρτζαρίσματα της πρώτης στροφής βγήκε εκτός πίστας, επιστρέφοντας από διαφορετικό σημείο, κάνοντας ακριβώς ότι είχε συμβεί στο φετινό MXoN στην ίδια πίστα με τον Alessandro Lupino. Ο Σλοβένος κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι και την τρίτη θέση(από έκτος) αλλά στο τέλος δέχτηκε πέντε θέσεις ποινή χάνοντας το βάθρο αλλά και πολύτιμους βαθμούς. Ο Gajser(8-3) τερμάτισε στην τέταρτη θέση του GP, και βρίσκεται τώρα 15 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Febvre και 12 πίσω από τον δεύτερο Herlings με έναν αγώνα να απομένει, κάτι που πιθανότατα τον βγάζει εκτός διεκδίκησης του φετινού τίτλου. Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα για τον Herlings(2-1), που μόλις κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία του πρώτους σκέλους στον πρώτο γύρο, έκανε πάλι ένα λάθος που τον έφερε κάτω από την μοτοσυκλέτα του Jeremy Seewer που είχε πάρει την εκκίνηση. Μέχρι να ξεμπλέξει ο Ολλανδός, βρέθηκε στην 15η θέση και από εκεί και μετά εξαπέλυσε μια τρομερή επίθεση φτάνοντας στην δεύτερη θέση και πολύ κοντά στον νικητή του σκέλους Febvre.

O R.Febvre ήταν ο μόνος διεκδικητής του πρωταθλήματος που απέφυγε τα λάθη στην Mantova και ανταμείφθηκε με την διατήρηση της πρωτοπορίας στην βαθμολογία.

Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Herlings πήρε καλή εκκίνηση και γρήγορα πήρε την πρωτοπορία για να κερδίσει το σκέλος και τον αγώνα, χωρίς να απολέσει ή να κερδίσει βαθμούς στο κυνήγι για το πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Febvre, σε ακόμα έναν αγώνα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Πέρασε νωρίς στην πρώτη θέση στο πρώτο σκέλος και την κράτησε σχετικά άνετα μέχρι και τον τερματισμό ενώ στο δεύτερο έκανε υπομονή στις προσπεράσεις του και δεν μπήκε στην διαδικασία να κυνηγήσει τον Herlings για την νίκη στο GP. Με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση ισοβάθμησε στον αγώνα με τον Ολλανδό καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση του βάθρου(ο Herlings πήρε το μπόνους της νίκης του δεύτερου σκέλους) αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κράτησε το κόκκινο φόντο στην μοτοσυκλέτα του και τους τρεις βαθμούς διαφοράς στην βαθμολογία. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο τοπικός ήρωας Antonio Cairoli(3-4) που έδωσε αρκετές μάχες ενώ κράτησε μια σχετική απόσταση από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Άτυχος σε ακόμα έναν αγώνα ο νικητής του προηγούμενου GP Jeremy Seewer(4-4) μετά το συμβάν που δεν μπόρεσε να αποφύγει στο πρώτο σκέλος με τον Herlings, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Στον πρώτο του αγώνα στην μεγάλη κατηγορία εντυπωσίασε ο Ruben Fernandez(4-7) όχι μόνο γιατί κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση αλλά στο πρώτο σκέλος, κράτησε τον Herlings για αρκετούς γύρους πίσω του, βοηθώντας όσο μπορούσε τον ομόσταυλο του Gajser.

Αποτελέσματα MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47 2. Romain Febvre (FRA, KAW), 47 p.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 38 p.; 4. Tim Gajser (SLO, HON), 33 p.; 5. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 32 p.; 6. Ruben Fernandez (ESP, HON), 32 p.; 7. Jorge Prado (ESP, KTM), 30 p.; 8. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 25 p.; 9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 23 p.; 10. Brian Bogers (NED, GAS), 22

Σημαντική νίκη του J.Geerts για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Κατηγορία MX2
Με τον τίτλο να έχει κριθεί στον προηγούμενο αγώνα, ο πρωταθλητής της κατηγορίας Maxime Renaux(1-2) ήταν απαλλαγμένος από κάθε άγχος και διεκδίκησε την νίκη και σε αυτόν τον αγώνα. Όμως αυτή την νίκη την ήθελε περισσότερο ο ομόσταυλος του Jago Geerts(2-1) τόσο για να ανέβει ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας όσο και για να βοηθήσει την Yamaha στην κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών. Ο Βέλγος κατάφερε να κερδίσει την μάχη από τον Renaux στο δεύτερο σκέλος, κατέκτησε την νίκη στην Mantova και πλησίασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο περσινός πρωταθλητής Tom Vialle(3-4) παρά τις καλές του εκκινήσεις δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τους αναβάτες της Yamaha, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του βάθρου και μετά την νίκη του Geerts, απειλείται και η δεύτερη του θέση στην βαθμολογία. Δυνατή εμφάνιση από τον Jed Beaton(5-3), ειδικά στο δεύτερο σκέλος, για την τέταρτη θέση ενώ οι πιτσιρικάδες Kay de Wolf(4-10) και Isak Gifting(7-7) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα MX2:  1. Jago Geerts (BEL, YAM), 47 2. Maxime Renaux (FRA, YAM), 47 p.; 3. Tom Vialle (FRA, KTM), 38 p.; 4. Jed Beaton (AUS, HUS), 36 p.; 5. Kay de Wolf (NED, HUS), 29 p.; 6. Isak Gifting (SWE, GAS), 28 p.; 7. Rene Hofer (AUT, KTM), 27 p.; 8. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 25 p.; 9. Simon Längenfelder (GER, GAS), 25 p.; 10. Mikkel Haarup (DEN, KAW), 24

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP
1. Romain Febvre (FRA, KAW), 661
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 658
3. Tim Gajser (SLO, HON), 646
4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 534
5. Jorge Prado (ESP, KTM), 532
6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 530
7. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 416
8. Pauls Jonass (LAT, GAS), 391
9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 310
10. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 309

MX2 
1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 689
2. Tom Vialle (FRA, KTM), 570
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 563
4. Jed Beaton (AUS, HUS), 513
5. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 512
6. Rene Hofer (AUT, KTM), 501
7. Kay de Wolf (NED, HUS), 441
8. Thibault Benistant (FRA, YAM), 413
9. Ruben Fernandez (ESP, HON), 404
10. Simon Längenfelder (GER, GAS), 316

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

MXGP 
1. KTM, 792
2. Kawasaki, 666
3. Honda, 660
4. Yamaha, 580
5. GASGAS, 459
6. Husqvarna, 336
7. Beta, 212

MX2
1. KTM, 761
2. Yamaha, 759
3. Husqvarna, 579
4. Kawasaki, 481
5. Honda, 451
6. GASGAS, 416
7. TM, 24

Επόμενος αγώνας 10/11/21 Mantova II, Ιταλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...