MXGP 2022 – Ο V.DE MOOSDIJK ΣΤΗΝ HUSQVARNA ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Η Husqvarna Motorcycles είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει την υπογραφή του πρώην πρωταθλητή EMX250 Roan Van De Moosdijk για τις σεζόν 2022 και 2023. Συμμετέχοντας στην ομάδα Rockstar Energy Husqvarna Factory Nestaan MX2, ο Van De Moosdijk θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 μαζί με τον Ολλανδό Kay de Wolf. Σχηματίζοντας μια άκρως ανταγωνιστική σύνθεση, το δίδυμο πρόκειται να αγωνιστεί με δοκιμασμένα μηχανήματα FC 250.

Μόλις ένα χρόνο αφότου κατετάγη τρίτος στην ντεμπούτο σεζόν του στη σειρά EMX250 το 2018, ο Roan διεκδίκησε τον τίτλο το 2019 μετά από μια μάχη για το πρωτάθλημα. Ανεβαίνοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 για το 2020, ο 21χρονος πλέον εντυπωσίασε αμέσως με τρία συνολικά αποτελέσματα στο βάθρο από τους πρώτους πέντε γύρους. Ακολούθησαν δύο ακόμη τερματισμοί στην πρώτη τριάδα αργότερα μέσα στη χρονιά, με τον Ολλανδό να εξασφαλίζει μια παρθενική νίκη στον αγώνα και να κατακτά τον δεύτερο του GP στο Lommel. Ο Roan θα τερμάτιζε τελικά έβδομος στην τελική κατάταξη.

Φέρνοντας όλα όσα έμαθε στη σεζόν στην MX2 το 2021, ο Roan απόλαυσε ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα,, διεκδικώντας τρεις τερματισμούς στην τρίτη θέση σε σκέλος για να βρεθεί πέμπτος στη βαθμολογία της σειράς μετά τους τέσσερις πρώτους γύρους. Δυστυχώς, ένα σπασμένο σκαφοειδές που υπέστη μετά από πτώση στο MXGP της Τσεχικής Δημοκρατίας τον εμπόδισε να ολοκληρώσει με επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της MX2.

Πλήρως θεραπευμένος και ενθουσιασμένος που θα αρχίσει να οδηγεί το νέο του FC 250, ο Roan, μαζί με τον Kay de Wolf, θα ξεκινήσουν σύντομα τις δοκιμές προετοιμασίας για τον εναρκτήριο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MX2 του 2022.

Roan Van De Moosdijk: «Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος της ομάδας Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2, είναι πραγματικά μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα μου. Αυτή η σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά το αφήνω πίσω μου και ανυπομονώ να δουλέψω με την ομάδα και να έχω τον Kay δίπλα μου. Έχω πολύ καλό συναίσθημα και ξέρω ότι στην αρχή αυτής της σεζόν τα πράγματα πήγαιναν καλά και ότι η ταχύτητα και η φυσική μου κατάσταση ήταν εκεί που έπρεπε για να βρεθώ στο βάθρο. Θα έχω την καλύτερη μοτοσυκλέτα και την καλύτερη υποστήριξη την επόμενη χρονιά, οπότε θέλω απλώς να συνεχίσω να εργάζομαι και να βελτιώνομαι κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να επιστρέψω εκεί που ήμουν και μετά να δώσω στο 2022 ό,τι έχω. Τέλος, φαίνεται ότι η σεζόν θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς, και ανυπομονώ πραγματικά για αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους το έκαναν να συμβεί – ανυπομονώ να ανέβω στη νέα μου μοτοσυκλέτα και να ξεκινήσω τις χειμερινές δοκιμές και τις προπονήσεις μας».

Rasmus Jorgensen – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 Team Manager: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τον Roan στην ομάδα μας και ανυπομονούμε να τον εγκαταστήσουμε και μετά να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για την προετοιμασία για το 2022. Συνολικά, φέτος ήταν πολύ θετική σεζόν για την ομάδα μας – θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική μέχρι το 2022 και με τον Roan να αγωνίζεται δίπλα στον Kay πιστεύουμε ότι έχουμε μια πολύ δυνατή σύνθεση. Στην αρχή του τρέχοντος έτους, ο Roan οδηγούσε τόσο καλά, έβγαλε μερικά πραγματικά εντυπωσιακά σκέλη και έδειξε πραγματικά για το τι είναι ικανός. Πιστεύουμε πραγματικά ότι θα είναι κατάλληλος για την ομάδα μας και στα 21 του έχει τον κατάλληλο συνδυασμό ηλικίας και εμπειρίας για να διαπρέψει στο MX2. Στη μοτοσυκλέτα μας, με την πλήρη τεχνική υποστήριξη που μπορούμε να του προσφέρουμε, θα έχει όλα όσα χρειάζεται για να εξελιχθεί περαιτέρω. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για να αλλάξουμε τις μπαταρίες, λίγο μετά τη μακρά σεζόν που είχαμε, σύντομα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το 2022. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε.”

Robert Jonas – Αντιπρόεδρος Motorsports Offroad: «Η Husqvarna Motorcycles είναι πολύ χαρούμενη που καλωσορίζει τον Roan στην ομάδα Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 μαζί με τον Kay. Η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά αυτή τη σεζόν και είναι 100% επικεντρωμένη σε μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα το 2022. Είναι σαφές ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, αλλά ο Roan, όπως και ο Kay, έχει δείξει ότι έχει την ταχύτητα και τις ικανότητες να διεκδικήσει το βάθρο. Αυτό, μαζί με την υποστήριξη και την καθοδήγηση που θα λάβει τόσο από την ομάδα όσο και από όλους τους μηχανοκίνητους αθλητισμούς στην Αυστρία, θα του δώσει όλα όσα χρειάζεται για να εξελιχθεί περαιτέρω στην MX2 GP με τη Husqvarna Motorcycles.»

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...