MXGR 2021 – OI ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ MOTOCROSS ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2021 ολοκληρώθηκε με τον έκτο και τελευταίο αγώνα στις Κρηνίδες Καβάλας, κλείνοντας μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την άδικη απώλεια του φετινού πρωταθλητή της MX1 Αλέξανδρου Γεωργαντά. Στην βαριά σκιά αυτού του περιστατικού, δοκιμάστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με τους αθλητές κυρίως, να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε καλά με τα περιοριστικά μέτρα Covid-19 να επιτρέπουν την διεξαγωγή αγώνων με όλο και λιγότερους περιορισμούς σταδιακά, όμως αντί τα πράγματα να βελτιώνονται στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος, γινόντουσαν όλο και πιο δύσκολα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ΑΜΟΤΟΕ αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα σε τοποθεσίες και ημερομηνίες ενώ λίγους μήνες μετά δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ούτε τις νέες αλλαγές, φέρνοντας ξανά τροποποιήσεις σε ημερομηνίες και τοποθεσίες και μάλιστα την τελευταία στιγμή. Από ότι καταλαβαίνουμε τα σωματεία της Ομοσπονδίας για διαφορετικούς ή και για τους ίδιους λόγους δεν ήθελαν να κάνουν φέτος αγώνες με την υπάρχουσα κατάσταση και κυρίως σωματεία που διατηρούν πίστες που πληρούν τις προδιαγραφές για αγώνες επιπέδου πανελληνίου πρωταθλήματος. Υπήρχαν και σωματεία που είχαν δηλώσει δημόσια ότι θέλουν, έστω και ετεροχρονισμένα, αλλά για αδιευκρίνηστους λόγους δεν πήραν αγώνες φέτος. Το ίδιο θα συνεχιστεί και την νέα σεζόν, αν ακολουθηθεί η ίδια νοοτροπία. Φυσικά όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα μετά το τραγικό συμβάν του πέμπτου αγώνα του πρωταθλήματος στα Γιαννιτσά με τον απρόβλεπτο τραυματισμό δύο ανθρώπων που είχε σαν τραγικό αποτέλεσμα, να χάσουμε δυστυχώς τον τότε πρωτοπόρο της βαθμολογίας της ΜΧ1 Αλάξανδρο Γεωργαντά. Για τους περισσότερους της οικογένειας του ελληνικού motocross, το πρωτάθλημα τελείωσε εκεί.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας της ΜΧ1 Α.Γεωργαντάς έχασε τραγικά την ζωή του στα Γιαννιτσά και παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα συνεχίστηκε, η Ομοσπονδία αποφάσισε να του απονείμει τον τίτλο της ΜΧ1 εν τη απουσία του, ασχέτως με το πως θα διαμορφωνόταν η βαθμολογία μετά τον αγώνα των Κρηνίδων. Την κατάσταση διευθέτησαν οι συναθλητές του στην κατηγορία, δεν συμμετείχαν στον τελευταίο αγώνα και ο Αλέξανδρος δεν πήρε τον τελευταίο του τίτλο τιμητικά, αλλά δικαιωματικά, όπως και οτιδήποτε άλλο είχε κερδίσει στην σύντομη ζωή του.

Στις Κρηνίδες ο Δημήτρης Μπάκας, ήταν ο μόνος από τους διεκδικητές του τίτλου της ΜΧ2 που συμμετείχε στον αγώνα και παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε κανένα σκέλος και κανένα αγώνα την φετινή σεζόν, πήρε τον τίτλο της κατηγορίας για το 2021.

Από τον αγώνα της Αρχαίας Ολυμπίας ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος κρατούσε την πρωτοπορία στην MX300. Τα σκέλη της κατηγορίας στα Γιαννιτσά δεν πραγματοποιήθηκαν και στον τελευταίο αγώνα στις Κρηνίδες δεν συμμετείχαν, τόσο ίδιος όσο και οι άμεσοι ανταγωνιστές του τίτλου, κατακτώντας έτσι το πρώτο του πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα για την ΜΧ125 τελείωσε ουσιαστικά στον τέταρτο αγώνα στην Αρχαία Ολυμπία καθώς στα Γιαννιτσά δεν ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της κατηγορίας και στον τελευταίο αγώνα δεν συμμετείχε κανένας αναβάτης. Ο Καμαρινός Παυλόπουλος κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία.

Άλλη μια κατηγορία που δεν γνώρισε συμμετοχές στις Κρηνίδες ήταν αυτή της ΜΧ85, με τον Κων/νο Μερκούρη να διατηρεί το βαθμολογικό του προβάδισμα κατακτώντας τον φετινό τίτλο. Ο Μερκούρης έπρεπε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από ποινή στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στην Σκύδρα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη αξία στην φετινή του επιτυχία.

Η μοναδική κατηγορία που κρίθηκε το πρωτάθλημα με μάχη στο τελευταίο σκέλος της χρονιάς(παρουσία όλων των διεκδικητών), ήταν η ΜΧ65, με διπλό νικητή στις Κρηνίδες και πρωταθλητή τον Γιώργο Χατζάκη.

Πολλοί αναβάτες της OPEN αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στον τελευταίο αγώνα ανάμεσα τους και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρήστος Τομαράς, γεγονός που τον έστεφε για ακόμα μια φορά πρωταθλητή στην κατηγορία.

Ακόμα μια αήττητη σεζόν και ένας ακόμα τίτλος για τον Μάρκο Καρασακαλίδη στην Senior.

Οι γυναίκες δεν συμμετείχαν και αυτές στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με την Ιωάννα Λάμπρου να κατακτά τον πρώτο της τίτλο στην κατηγορία.

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...