MXGP 2022 – ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Ο Α.ΤΟNUS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Arnaud Tonus αποφάσισε να σταματήσει τους αγώνες motocross. Ο 31χρονος αναβάτης παλεύει με πολλούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια και οι εποχές χάθηκαν στο παρελθόν λόγω μεγάλης περιόδου αποθεραπείας. Ο Ελβετός βρέθηκε στο βάθρο του GP δέκα έξι φορές, μία φορά ως νικητής! Το 2014, ο αναβάτης της Kawasaki κέρδισε το βραζιλιάνικο MX2 GP στο Beto Carrero. Εκείνη τη σεζόν ο Tonus οδήγησε επίσης τρεις αγώνες με το “Redplate”, αλλά ένας τραυματισμός στον ώμο εξασφάλισε ότι θα είναι έκτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο εκείνη τη σεζόν.

Ένα χρόνο αργότερα ο Tonus κάνει τη μετάβαση στις ΗΠΑ γιατί από το 2015 πρέπει να κάνει τη μετάβαση στο MXGP λόγω ηλικίας. Υπάρχουν καλοί αγώνες αλλά και τραυματισμοί που θα τον επαναφέρουν στην Ευρώπη μετά από δύο σεζόν με την Team Pro Circuit-Kawasaki. Ο Tonus ανέβηκε στο βάθρο άλλες έξι φορές το 2019, αλλά τα αποτελέσματα τόσο το 2020 όσο και το 2021 ήταν απογοητευτικά. Ολοκληρώνοντας φέτος στη δέκατη ένατη θέση, κατάφερε να τερματίσει τέσσερα σκέλη στην πρώτη δεκάδα.

Επιπλέον, ο γεννημένος στη Γενεύη αναβάτης motocross αγωνίστηκε επίσης δέκα φορές στο Motocross των Εθνών. Το καλύτερο του αποτέλεσμα με την Ελβετία ήταν η πέμπτη θέση στον αγώνα του 2017 στο Matterley Basin. Ο Tonus τερμάτισε πέμπτος με τους συμπατριώτες του Jeremy Seewer και Valentin Guillod.

O ίδιος στα social media δήλωσε για αυτή του την απόφαση:

” Ώρα να απομακρυνθώ και να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο, δεν έχω λόγια, όταν είσαι στον κόσμο του motocross από 4 χρονών, είναι λίγο πολύ, το μόνο που ξέρεις. Είμαι για πάντα ευγνώμων για όσα με έκανε να ζήσω το άθλημα και η αγάπη για αυτό δεν θα φύγει ποτέ! Θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και την υποστήριξη και το εννοώ πραγματικά.”

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...