AMA MX/SX 2022 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ MONSTER ENERGY YAMAHA STAR RACING

Οι Dylan Ferrandis και Eli Tomac της Monster Energy Star Yamaha Racing είναι έτοιμοι για την πολυαναμενόμενη έναρξη της σεζόν Monster Energy AMA Supercross 2022 στις 8 Ιανουαρίου στο Anaheim της Καλιφόρνια. Η ομάδα δούλεψε σκληρά στη νέα της εγκατάσταση στο Κάιρο της Γεωργίας και θέλει να αξιοποιήσει το φετινό επιτυχημένο ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία.

Ο Ferrandis είναι φρέσκος μετά από μια εκπληκτική πρωτοεμφανιζόμενη χρονιά με YZ450F, εξασφαλίζοντας τον πρώτο του τίτλο κορυφαίας κατηγορίας στον προτελευταίο γύρο Pro Motocross στην Pala της Καλιφόρνια. Ο Γάλλος απόλαυσε επίσης ένα υπέροχο ξεκίνημα στο ντεμπούτο του 450SX νωρίτερα μέσα στη χρονιά, σημειώνοντας το πρώτο του βάθρο στον δεύτερο γύρο Supercross στο Χιούστον του Τέξας. Ψάχνει να διατηρήσει αυτή τη δυναμική στην Πρωτοχρονιά και να παλέψει για ένα άλλο πιάτο νούμερο ένα.

Dylan Ferrandis Monster Energy Star Yamaha Racing: «Η προετοιμασία μας πήγε υπέροχα. Δουλεύαμε πολύ σκληρά πάνω και έξω από την μοτοσυκλέτα. Έχουμε ακόμα έναν μήνα για να προετοιμαστούμε για τη σεζόν Supercross του 2022, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη δεύτερη σεζόν μου στο 450 και ανυπομονώ για το A1!»

Συμμετέχοντας στην ομάδα για το 2022, ο Tomac ανυπομονεί για την πρώτη πτώση της μπάρας πάνω στο Yamaha YF450F στο άνοιγμα της σειράς στο Angel Stadium του Anaheim. Ο Coloradian είναι ένας αποδεδειγμένος διεκδικητής τίτλου, προσθέτοντας το πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross 450SX 2020 στο βιογραφικό του μετά το εντυπωσιακό τριπλό του (2017-2019) στο Πρωτάθλημα Pro Motocross 450MX. Είναι επίσης ο πιο νικηφόρος αναβάτης που δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στην premier class και στοχεύει να διεκδικήσει ξανά τον θρόνο το 2022.

Eli Tomac Monster Energy Star Yamaha Racing: «Ο Δεκέμβριος στην εγκατάσταση της Star Racing στη Φλόριντα μαζί με τους συμπαίκτες μου ήταν εξαιρετική προετοιμασία. Όλοι πιέζαμε για το επόμενο επίπεδο και είμαστε έτοιμοι να πάμε για την σεζόν Supercross του 2022!”

Εκτός από το ότι ο Ferrandis εξασφάλισε τον τίτλο ένα Σαββατοκύριακο νωρίτερα, η Yamaha Motor Corporation, U.S.A κέρδισε τις τιμές του Κατασκευαστής της Χρονιάς και η ομάδα Monster Energy Star Yamaha Racing Team αναδείχθηκε Ομάδα της Χρονιάς. Η σειρά βραβεύτηκε επίσης με τον Jeremy Coker Team Manager of the Year και το 450 Mechanic of the Year πήρε ο μηχανικός του Ferrandis, Alex Campbell.

Jeremy Coker Monster Energy Star Yamaha Racing 450 Team Manager: «Αυτή η προετοιμασία ήταν μια που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μεταφέραμε την ομάδα σε όλη τη χώρα και έχουμε μια νέα προσθήκη με τον Eli, οπότε έχουν περάσει πολλές ώρες προετοιμασίας για τη σεζόν, αλλά είναι πολύ συναρπαστικό. Ο Dylan και η Eli έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και φαίνονται καταπληκτικοί. Η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς και το είδαμε πέρυσι. Νομίζω ότι το 2022 φαίνεται θα να είναι ακόμα καλύτερο!».

Η ομάδα Monster Energy Star Yamaha Racing κατευθύνεται προς το 2022 με σκοπό να κυριαρχήσει στα πρωταθλήματα κατηγορίας Monster Energy AMA Supercross 250. Η γκάμα των έξι αναβατών μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα μείγμα νεότητας και εμπειρίας με τον κυρίαρχο πρωταθλητή 250SX West, Justin Cooper και 250SX East Champion, Colt Nichols και τον δύο φορές πρωταθλητή 250MX, Jeremy Martin. Επιστρέφουν επίσης ο Christian Craig και δύο από τους ανερχόμενους αθλητικούς αναβάτες – ο Nate Thrasher και ο Levi Kitchen. Ο Jensen Hendler έρχεται ως διευθυντής ομάδας για την ομάδα 250.

Ο Cooper μπαίνει στον πέμπτο χρόνο του με την ομάδα και έρχεται από μια εντυπωσιακή σεζόν 2021. Αφού πήρε το στέμμα του 250SX Δύσης στο Supercross, ο New Yorker το υποστήριξε με μια υπέροχη σεζόν motocross. Έφυγε λίγο από τον τίτλο στο τέλος, αλλά προηγήθηκε στις κατατακτήριες, στα holeshot και σημείωσε επτά νίκες σε σκέλη, και δεν έχασε ποτέ το γενικό βάθρο. Ο Cooper έχει πλέον το βλέμμα του στο 2022 για να προσθέσει περισσότερες επιτυχίες στο βιογραφικό του.

Justin Cooper Monster Energy Star Yamaha Racing: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη σεζόν του 2022. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά με την ομάδα για να είναι ο καλύτερος μου αγώνας. Πραγματοποιήσαμε τη μετάβαση στη Φλόριντα φέτος, οπότε είναι ωραίο να μπούμε σε λίγο νέο χώμα και να δούμε πού μπορούμε να είμαστε καλύτεροι».

Ο Nichols μπαίνει επίσης στο νέο έτος με το νούμερο ένα στην μοτοσυκλέτα του. Πήρε τον τίτλο στην ανατολική περιφερειακή κατηγορία για να την βάψει στα χρώματα της Monster Energy Star Yamaha Racing στην κατηγορία 250, και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε και τις δύο περιφέρειες μετά από σχεδόν μια δεκαετία. Δυστυχώς, ένας τραυματισμός τον απομάκρυνε με πέντε γύρους να απομένουν στη σεζόν του Pro Motocross, αλλά ο Nichols είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση για την έκτη χρονιά με την ομάδα και να κάνει άλλη μια σειρά πρωταθλήματος.

Colt Nichols Monster Energy Star Yamaha Racing: «Είμαι ενθουσιασμένος για την έναρξη της σεζόν. Ήταν μια πολύ παραγωγική εκτός σεζόν μέχρι στιγμής, και προσπαθούσα να δουλέψω πάνω στις αδυναμίες μου για να γίνω καλύτερος αναβάτης και να το αποδείξω στα Σαββατοκύριακα. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν 22!»

Πέρυσι, ο Martin επέστρεψε στην ομάδα όπου κέρδισε τους τίτλους του Pro Motocross 250MX back-to-back (2014-2015). Παρόλο που οι τραυματισμοί τον απομάκρυναν για τη σεζόν supercross και μερικούς γύρους motocross, o Minnesotian έδειξε πολύ σκληρός και αποφασιστικός. Παρόλο που δεν ήταν 100%, σημείωσε έξι νίκες σε σκέλη και τρεις συνολικά νίκες 250MX. Με λίγο χρόνο για να επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση, ο Martin είναι πρόθυμος να παραταχθεί στην εκκίνηση το 2022 και να παλέψει για το πρωτάθλημα.

Jeremy Martin Monster Energy Star Yamaha Racing: «Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν του 2022! Είχα μια δύσκολη χρονιά πέρυσι, οπότε έχω πολύ κίνητρο για να κάνω αυτή την ερχόμενη σεζόν την καλύτερη μου χρονιά».

Ο Craig ξεκίνησε το ντεμπούτο του με την ομάδα με μεγάλη έκρηξη, κερδίζοντας την έναρξη της σεζόν 2021 250SX East στο Χιούστον. Πάλεψε για κορυφαίες διακρίσεις με τον συμπαίκτη του όλη τη σεζόν μέχρι που μια πτώση στον προτελευταίο γύρο, τερμάτισε πρόωρα τις ελπίδες του για τον τίτλο. Ο Καλιφορνέζος μετακόμισε στην ομάδα των 450 για την motocross σεζόν, όπου απόλαυσε μερικά καλά αποτελέσματα για να κλείσει τη χρονιά έκτος. Τώρα αλλάζει ταχύτητες πίσω στο Yamaha YZ250F για να προσπαθήσει να διεκδικήσει το πολυπόθητο στέμμα στα 250SX και θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία για τη σεζόν Pro Motocross 2022.

Christian Craig Monster Energy Star Yamaha Racing: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν! Είναι η δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα και νιώθω ότι είμαι σε πολύ καλό σημείο ψυχικά και σωματικά. Είχα μια καταπληκτική οδήγηση και προπόνηση προετοιμασίας στη Φλόριντα, οπότε είμαι έτοιμος να τα δείξω όλα στην πίστα!»

Ο Thrasher γύρισε πολλά κεφάλια κατά τη διάρκεια της πρώτης του πλήρους σεζόν στις επαγγελματικές τάξεις, κερδίζοντας δύο νίκες στα 250SX σε μια πολύ απαιτητική πίστα στο Atlanta Motor Speedway tripleheader και τελείωσε τη σεζόν στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Δυστυχώς, και αυτός έμεινε στο περιθώριο κατά τη διάρκεια της motocross σεζόν, αλλά ο νεαρός αναβάτης από το Τενεσί είναι έτοιμος να επιστρέψει και θέλει να χτίσει στην εντυπωσιακή rookie του χρονιά.

Nate Thrasher Monster Energy Star Yamaha Racing: «Πραγματικά ανυπομονώ για αυτή τη νέα σεζόν, έχω κάνει πολλή σκληρή δουλειά στην προετοιμασία και είμαι έτοιμος να συνεχίσω την καλή περσινή χρονιά!»

Ο Kitchen ολοκλήρωσε την ερασιτεχνική του καριέρα με ένα ζευγάρι τίτλους στο Εθνικό Πρωτάθλημα Motocross AMA 2021 στο Loretta Lynn’s και ονομάστηκε Νικητής του Nicky Hayden AMA Motocross Horizon Award. Έκανε το ντεμπούτο του για επαγγελματίες στο Pro Motocross RedBud National και έδειξε ταχύτητα αμέσως, σημειώνοντας κάποια καλά αποτελέσματα μέσα στο top 10. Ο ιθαγενής της Πολιτείας της Ουάσιγκτον είναι τώρα πρόθυμος να ξεκινήσει την πρώτη του πλήρη σεζόν στις επαγγελματικές τάξεις και να κάνει το ντεμπούτο του στο Monster Energy AMA Supercross Championship.

Levi Kitchen Monster Energy Star Yamaha Racing: «Ανυπομονώ για αυτήν την επερχόμενη σεζόν! Πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι στη θέση που βρίσκομαι και απλά θα χρησιμοποιώ κάθε Σαββατοκύριακο για να μάθω! Έκανα τη μετακόμιση στη Φλόριντα και αυτό ήταν επίσης φοβερό.»

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...