AMA SX 2022 – K.ROCZEN ΚΑΙ C.CRAIG ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το AMA Supercross 2022 ξεκίνησε στο Anaheim I με θεατές, σε μια χρονιά που φαίνεται ότι θα επικρατήσει η κανονικότητα χωρίς τους περιορισμούς του Covid-19. Ο Ken Roczen επικράτησε άνετα στην μεγάλη κατηγορία ενώ ο Christian Craig πήρε την πρώτη του νίκη στο Anaheim στα 250 Δύσης.

Κατηγορία 450
Από τα προκριματικά οι αναβάτες της Honda HRC Ken Roczen και Chase Sexton έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για αυτή την νέα σεζόν κερδίζοντας τα Heat 1 και 2 αντίστοιχα, περνώντας άνετα στον μεγάλο τελικό. Εκεί, πήγαν χέρι χέρι μέχρι την πρώτη στροφή και με τον Γερμανό μπροστά, ο Sexton έκανε λίγο υπομονή να ανοίξουν την διαφορά από τον τρίτο Adam Cianciarulo πριν προσπαθήσει να περάσει τον ομόσταυλο του. Μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να πάρει την πρωτοπορία, ο Sexton άρχισε να κάνει λάθη χάνοντας αρκετές θέσεις. Αυτό επέτρεψε στον Roczen να οδηγήσει άνετα στην πρώτη θέση, κερδίζοντας με χαρακτηριστικό τρόπο τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Στο τέλος δήλωσε ότι δεν το περίμενε αλλά είναι χαρούμενος που ξεκίνησε με νίκη την σεζόν. Στο παρελθόν ο Roczen έχει κερδίσει πέντε φορές το Anaheim, τέσσερις από αυτές, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Την περίοδο της προετοιμασίας δεν ακούσαμε πολλά για τον K.Roczen…περνώντας αθόρυβα έκανε “φασαρία” εκεί που έπρεπε κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Ο περσινός πρωταθλητής Cooper Webb δεν είχε καλή εκκίνηση και δεν φαινόταν ανταγωνιστικός ολόκληρη την ημέρα στο Anaheim. Στον τελικό όμως κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις πολλές πτώσεις μπροστά του και να επιτεθεί την κατάλληλη στιγμή για να καταλήξει στην δεύτερη θέση του βάθρου. Μέτρια εκκίνηση αλλά καλό αγώνα πραγματοποίησε ο τρεις φορές νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς Justin Barcia που μετά την μέτρια εκκίνηση του, κέρδισε αρκετές μάχες αλλά έχασε στο τέλος αυτή της δεύτερης θέσης, για να τερματίσει τρίτος. Παρά την κακή του εκκίνηση και την πτώση που προκάλεσε ο ίδιος στην προσπάθεια του να περάσει τον Malcolm Stewart, o Marvin Musquin κατάφερε να ανέβει μέχρι και την τέταρτη θέση, την οποία κράτησε μέχρι την γραμμή του τερματισμού όταν ο πέμπτος τελικά Sexton προσπάθησε να τον περάσει ανεπιτυχώς. Ο Eli Tomac δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά πραγματοποίησε έναν σταθερό αγώνα τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Κατηγορία 250 Δύσης
Όσο απρόβλεπτη είναι η φετινή χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, άλλο τόσο είναι και για την μικρή της δυτικής περιφέρειας. Τραυματισμοί της τελευταίας στιγμής, έστειλαν τον περσινό πρωταθλητή Justin Cooper αλλά και τον ανερχόμενο αστέρα της κατηγορίας Jett Lawrence στις κερκίδες θεατές, και πιθανότατα θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Ανατολής που ξεκινάει λίγο αργότερα. Την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Vince Friese με τους Christian Craig και Seth Hammaker να τον ακολουθούν. Σταδιακά ο Friese, που κατέβηκε κατηγορία φέτος από τα μεγάλα 450, άρχισε να χάνει έδαφος δίνοντας αρχικά την πρωτοπορία στον Craig αλλά και στους Hammaker και Garrett Marchbanks που ακολουθούσαν. Κανένας όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον 30χρονο Craig, που κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του Anaheim σε μια σημαδιακή στιγμή για αυτόν καθώς όπως δήλωσε, έρχεται στους αγώνες σε αυτό το στάδιο, από την ηλικία των τριών ετών. Αυτή είναι επίσης η τελευταία ευκαιρία του Καλιφορνέζου να πάρει πρωτάθλημα στα 250, καθώς την επόμενη χρονιά θα ανέβει στα 450 ή θα αποσυρθεί.

Ο C.Craig ονειρευόταν την πρώτη του νίκη στο Anaheim από όταν ήταν τριών ετών!

Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη, αρχικά με τους Hammaker και Marchbanks αλλά και στον τελευταίο γύρο όταν ο Hunter Lawrence τους έπιασε και κατάφερε να τους απειλήσει για την δεύτερη θέση! Οριακά στην γραμμή του τερματισμού ο Hammaker πήρε την δεύτερη θέση από τον τρίτο τελικά Lawrence και τον τέταρτο Marchbanks. Ο Freise κατάφερε να ελέγξει την οπισθοχώρηση του στην πέμπτη θέση ενώ παρά την πτώση του ο νικητής της πρώτης προκριματικής σειράς Michael Mossiman κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση….την άλλη προκριματική σειρά την κέρδισε ο Craig.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 16/1/22 Oakland CA.

939 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ LAWRENCE ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟΝ 16Ο ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ DENVER

Το ΑΜΑ Supercross 2024 έφτασε αισίως στον προτελευταίο του γύρο στο Denver, οπού οι αδερφοί...