AMA SX 2022 – O J.ANDERSON ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ OAKLAND…ΜΕΤΑ ΑΠΟ 47 ΑΓΩΝΕΣ!

Ο Jason Anderson ήταν ο νικητής του δεύτερου γύρου του AMA Supercross 2022 στο Oakland, επικρατώντας στην μεγάλη κατηγορία από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Παρόμοιο αγώνα στα 250 Δύσης πραγματοποίησε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Christian Craig, παραμένοντας αήττητος στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Ο J.Anderson έδειξε από τον πρώτο αγώνα ότι είχε την ταχύτητα για νίκη, και το επιβεβαίωσε στο Oakland.

Κατηγορία 450
Χρειάστηκαν 47 αγώνες, αλλαγή ομάδας και μοτοσυκλέτας για να επιστρέψει ο πρωταθλητής της κατηγορίας του 2018 Jason Anderson στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Anderson δεν ξεκίνησε καλά την ημέρα έχοντας μια άσχημη πτώση στα δοκιμαστικά όμως κατάφερε στον τελικό να πάρει καλή εκκίνηση πίσω από τους Adam Cianciarulo και Shane Mcelrath που έστριψαν πρώτοι. Γρήγορα πέρασε τον Mcelrath και λίγο αργότερα τον ομόσταυλο του Cianciarulo οδηγώντας μόνος μπροστά τον αγώνα. Πίσω του καλή εκκίνηση είχε πάρει και ο Aaron Plessinger καταφέρνοντας και αυτός να περάσει στην δεύτερη θέση και μάλιστα να πλησιάσει τον πρωτοπόρο στο τέλος του αγώνα. Ο Anderson όμως έλεγχε τον αγώνα και πήρε την νίκη ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Plessinger με νέες ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα του οδήγησε σαφώς καλύτερα από το Anaheim I, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Καλό σταθερό αγώνα πραγματοποίησε και ο Justin Barcia στον δρόμο του για το δεύτερο φετινό του βάθρο και την τρίτη θέση στο Oakland, γεγονός που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ken Roczen αντιμετώπισε πτώσεις στα δοκιμαστικά και στον αγώνα, τερματίζοντας στην 13η θέση. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο Eli Tomac αναρριχήθηκε μέχρι και την τέταρτη θέση και την ίδια πορεία στον αγώνα είχε και ο πέμπτος Malcolm Stewart. Ακόμα μια κακή εκκίνηση έβαλε σε μπελάδες τον Dylan Ferrandis, κατάφερε όμως να φτάσει μέχρι και την έκτη θέση.

Δεύτερη σερί νίκη για τον C.Craig.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ξεκινώντας δυνατά, ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Christian Craig, έστριψε πίσω από τους Jo Shimoda και Vince Friese, κατάφερε όμως να τους περάσει και να οδηγήσει άνετα στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Ο Shimonda είχε δύο εντυπωσιακές πτώσεις όμως συνέχισε τον αγώνα και η δεύτερη θέση παίχτηκε ανάμεσα στους Seth Hammaker και Hunter Lawerence. Ο Αυστραλός είχε μια μέτρια εκκίνηση αλλά κατάφερε στο τέλος να πιάσει και να περάσει τον Hammaker στο τέλος, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον αγώνα και στην βαθμολογία. Ο Hammaker δεν κατάφερε όπως στο A1 να κρατήσει πίσω του τον HL, τερματίζοντας έτσι στην τρίτη θέση. Καλό σταθερό αγώνα ολοκλήρωσε ο Michael Mossiman στην τέταρτη θέση ενώ ο Nate Thraser ανέκαμψε από την ένατη θέση για να τερματίσει πέμπτος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο εκκινησάκιας Friese.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 22/1/22 San Diego CA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...