MXGP 2022 – ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ERNEE

Η φετινή χρονιά δεν είναι ορόσημο μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα motocross και το ΑΜΑ Motocross. Φέτος η θρυλική πίστα του Ernée στην Γαλλία θα γιορτάσει με αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP κλείνοντας και αυτή τα πενήντα της χρόνια.

Μετά από πέντε χρόνια αναμονής, ο Ernée ετοιμάζεται να ενεργοποιηθεί ξανά καθώς ο σύλλογος πρόκειται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM για το δέκατο τρίτο στην ιστορία του, χωρίς να ξεχνάει τα δύο θρυλικά Monster Energy FIM Motocross of Nations που έσπασαν τα ρεκόρ το 2005 και το 2015.

Μια μεγάλη και όμορφη ιστορία

Η πρώτη διοργάνωση του Moto Club χρονολογείται στις 3 Ιουνίου 1973, ήταν το 1972 και πιο συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου που μια ομάδα ενθουσιωδών με επικεφαλής τον Albert Rousseau, τον Raymond Demy και τον Jean Claude Clavreul, δημιούργησαν το κλαμπ που σύντομα βρήκε μια τοποθεσία στο τα παλιά λατομεία του Bois de l’Aseline. Στην αρχή η πίστα κατασκευάστηκε και συνέχισε να εξελίσσεται τακτικά για να γίνει μια πίστα GP που γνωρίζουμε σήμερα. Κατά τη διάρκεια αυτών των 50 χρόνων ύπαρξης, υπό την ηγεσία ιδιαίτερα του Raymond Demy, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 1973 έως το 2008, χιλιάδες εθελοντές έχουν εργαστεί για το πεπρωμένο του συλλόγου. Ο εθελοντισμός, πραγματικό σήμα κατατεθέν του συλλόγου, εξακολουθεί να αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της ύπαρξής του σήμερα. Από την πρώτη αξίνα το 1972, μέχρι τον πρώτο GP το 1990, ο χώρος εξελίσσεται συνεχώς με την επιθυμία να φτάσει και να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο. Ο σύλλογος μπορεί να βασιστεί στη δέσμευση των κοινοτήτων, της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας και πολλών συνεργατών που παρέχουν την υποστήριξή τους σε στιγμές δόξας όπως και σε πιο περίπλοκες περιόδους που έχει περάσει η ένωση με την πάροδο του χρόνου.

Δεκατρία GP’s

Τριάντα δύο χρόνια μετά τη διοργάνωση ενός γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross 125cc που είδε τον Αμερικανό Donnie Schmit νικητή, και πέντε χρόνια αφότου γιόρτασε τις νίκες του Λετονού Pauls Jonass και του Βέλγου Clément Desalle, το Ernée προετοιμάζεται επομένως να ανακτήσει το σημαντικό γεγονός. και την ένταση ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στις 4 και 5 Ιουνίου. Πέρυσι, η διοργάνωση του γαλλικού πρωταθλήματος Elite επέτρεψε σε όλο το προσωπικό και τους εθελοντές να βρουν ξανά τον ρυθμό τους για να προετοιμαστούν καλύτερα για αυτό το Grand Prix, το δέκατο τρίτο στην ιστορία του και το πρώτο από το 2017. Οι Donny Schmit, Greg Albertijn, Joël Smets, Stefan και Everts, Mickael Pichon, Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Livia Lancelot και Marvin Musquin έχουν όλοι κάποια στιγμή θριαμβεύσει σε ένα Grand Prix στο Ernée, στο δρόμο για έναν από τους πολλαπλούς παγκόσμιους τίτλους τους.

Το 2022, ο Romain Febvre θα είναι έτοιμος να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση για το κοινό του αφού πλησίασε το στέμμα το 2021, μαζί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MX2 Maxime Renaux που θα κάνει το ντεμπούτο του στην MXGP! Εν τω μεταξύ, στο MX2, ο Tom Vialle θα παλέψει για τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του, αφού έμεινε πίσω την περασμένη σεζόν και ο Thibault Benistant θα προσπαθήσει να αφήσει το σημάδι του στη δεύτερη επίσημη σεζόν του στο MX2!

Προωθητική προσφορά

Με το EMX125 Presented by FMF Racing και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EMX250 να σηκώνει την αυλαία του MXGP, είναι ένα πολυάσχολο και παρατεταμένο Σαββατοκύριακο που περιμένει τους λάτρεις του Motocross. Για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση, το Moto Club έχει δημιουργήσει μια προωθητική προσφορά έως τα τέλη Φεβρουαρίου, προσφέροντας έκπτωση έως και 10 € στην τιμή του εισιτηρίου. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του συλλόγου (www.motoclubernee.com).

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...