AMA SX 2022 – ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ C.SEXTON ΚΑΙ M.MOSSIMAN ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ SAN DIEGO

Ο πολλά υποσχόμενος από την περσινή σεζόν Chase Sexton κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο AMA Supercross 2022, κερδίζοντας την μεγάλη κατηγορία στο San Diego. Πρώτη νίκη καριέρας και για τον Michael Mossiman στα 250 Δύσης.

Την πρώτη του “γεύση” νίκης στην μεγάλη κατηγορία πήρε ο πολλά υποσχόμενος C.Sexton.

Κατηγορία 450
Ο Chase Sexton έδειξε από την περσινή χρονιά ότι είχε την ταχύτητα και το ταλέντο για να πρωταγωνιστήσει στην μεγάλη κατηγορία αλλά στους προηγούμενους δύο αγώνες “στραβοπάτησε” αρκετές φορές κάτι που τελικά του έγινε μάθημα. Στο San Diego δεν πίεσε να φέρει τον πρώτο χρόνο όπως έκανε σε Anaheim και Oakland. Έβαλε τον εαυτό του εύκολα στον τελικό μέσα από την προκριματική φάση, και εκεί, πέτυχε ακόμα μια καλή εκκίνηση και πέρασε τον Marvin Musquin για την πρωτοπορία του αγώνα όταν ακριβώς έπρεπε. Πραγματοποιώντας τον τέλειο αγώνα, ο Sexton πήρε άνετα την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία, ανεβαίνοντας παράλληλα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, κάτι που τον φέρνει σε τροχιά τίτλου. Εντυπωσιακός σε ακόμα έναν αγώνα ήταν ο νικητής του προηγούμενου Jason Anderson που κατάφερε μετά από κακή εκκίνηση(8ος) να ανέβει μέχρι και την δεύτερη θέση αλλά, η μοτοσυκλέτα του άρχισε να καπνίζει αναγκάζοντας τον να κόψει ρυθμό και να τερματίσει στην θέση από όπου ξεκίνησε. Την καλή εκκίνηση που έψαχνε ο Eli Tomac ήρθε στον τρίτο αγώνα και την εκμεταλλεύτηκε παραμένοντας στην πρώτη τριάδα σε ολόκληρη την διάρκεια του. Μετά τα προβλήματα του Anderson, βρέθηκε στην δεύτερη θέση στην οποία και τερμάτισε, για να πάρει το πρώτο του φετινό βάθρο και να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο τέλος της ημέρας. Καλή εκκίνηση και πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Dylan Ferrandis που και αυτός δεν έχασε την ευκαιρία της καλής του εκκίνησης τερματίζοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Αντιμετωπίζοντας μια ίωση από τον προηγούμενο αγώνα ο περσινός πρωταθλητής Cooper Webb κατάφερε να πάρει την προκριματική του σειρά(την άλλη την πήρε ο Anderson) και με καλή εκκίνηση φλέρταρε με το βάθρο για να τερματίσει τελικά στην τέταρτη θέση. Κακή εκκίνηση αλλά ανοδική πορεία ακολούθησε ο Malcolm Stewart για την πέμπτη θέση, με τον Aaron Plessinger να μην έχει αυτή την φορά καλή εκκίνηση για να διεκδικήσει το βάθρο, αλλά κέρδισε μάχες για την έκτη θέση της ημέρας.

Ο M.Mossiman έκανε την ανατροπή και πήρε την πρώτη του νίκη στα 250 Δύσης.

Κατηγορία 250 Δύσης
Το γεγονός του αγώνα ήταν η πτώση στην εκκίνηση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και αήττητου στους δύο πρώτους αγώνες Christian Craig στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας. Ο 30χρονος Καλιφορνέζος ήταν ο γρηγορότερος στα δοκιμαστικά, κέρδισε ξανά την προκριματική του σειρά και μετά την πτώση του στον τελικό, κατάφερε να φτάσει μέχρι και την τρίτη θέση, η οποία τον κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Το δεύτερο σημαντικό γεγονός του αγώνα ήταν η νίκη του Michael Mossiman και μάλιστα κερδίζοντας την μάχη με τον δεύτερο της βαθμολογίας Hunter Lawrence. Οι δύο αναβάτες έφυγαν μπροστά από την αρχή και όταν τα πολλά ντουμπλαρίσματα ξεκίνησαν ο H.Lawrence άρχισε να πιέζει τον Mossiman για την πρώτη θέση. Μετά από μερικούς έντονους γύρους, τελικά το λάθος το έκανε ο Αυστραλός, δίνοντας μια ανάσα στον Mossiman, την οποία εκμεταλλεύτηκε για να πάρει τον αγώνα. Ο H.Lawrence επέστρεψε στον τροχό του Αμερικανού στην τελευταία στροφή, όμως ήταν αργά για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση. Πολύ κοντά στο πρώτο του βάθρο στην κατηγορία βρέθηκε ο Vince Friese και μάλιστα αντιστάθηκε ακόμα και με αντισυμβατικούς τρόπους όπως το συνηθίζει για να μην τον περάσει ο Craig, όμως στο τέλος συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση. Στην πτώση της πρώτης στροφής ενεπλάκη και ο Jo Shimoda για να ανακάμψει εντυπωσιακά και αυτός στην πέμπτη θέση ενώ αντίθετα ο Carlson Mumford δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή του εκκίνηση πέφτοντας τελικά στην έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 29/1/22 Anaheim II CA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...