MXGP 2022 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ HONDA HRC 2022

Η ομάδα HRC αντεπιτίθεται το 2022 – Ο Tim Gajser και ο Mitch Evans θα είναι κάτω από την τέντα του Team HRC το 2022, καθώς και οι δύο προσπαθούν να ανακάμψουν από διαφορετικές καμπάνιες του 2021 και να βάλουν τα Honda CRF450R μπροστά, σε αυτήν την εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία MXGP.

Το περσινό πρωτάθλημα ήταν γεμάτο με πολλές καλές στιγμές για το Team HRC, με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Gajser να κερδίζει τέσσερις γύρους μετά από πραγματικά εντυπωσιακή οδήγηση, συμπεριλαμβανομένης μιας απίστευτης επίδοσης στον πρώτο γύρο στη Ρωσία. Ωστόσο, τελικά, έφτασε πολύ λίγο να γίνει πέντε φορές πρωταθλητής, και αυτό είναι το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει όταν παραταχθεί από Matterley Basin και μετά, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ένας άλλος έντονος τίτλος με μάχες.

Για τον συμπαίκτη του Evans, το 2021 ήταν πιο δύσκολα στη νεαρή του καριέρα, καθώς αναγκάστηκε να τον παρακολουθεί από το πλάι, ενώ αναρρώνει από τον τραυματισμό στον καρπό που υπέστη στο MXGP της Ισπανίας το 2020. Το να χάσει μια ολόκληρη σεζόν δεν είναι ποτέ θετικό, αλλά ο Αυστραλός διατήρησε μια ισχυρή εστιασμένη νοοτροπία και ελπίζει να ανακάμψει φέτος και να θυμίσει σε όλους τον αναβάτη που τερμάτισε στην τρίτη θέση στο πρώτο του MXGP σκέλος. Ξέρει ότι δεν θα είναι εύκολο και δεν πιέζει τον εαυτό του να πάρει αυτά τα αποτελέσματα αμέσως, αλλά η πίστη στην ικανότητά του δεν έχει ποτέ αμφιταλαντευτεί και είναι μόνο θέμα χρόνου το νούμερο 43 να βρεθεί ξανά μπροστά.

Πρώτοι και για τους δύο αναβάτες θα είναι οι διεθνείς αγώνες της Ιταλίας πριν από την έναρξη της σεζόν στη Μεγάλη Βρετανία και η εκπληκτική πίστα του Matterley Basin το Σαββατοκύριακο της 20ης Φεβρουαρίου. Από εκεί και πέρα, είναι μια σταθερή ροή αγώνων, σε μερικές από τις καλύτερες πίστες σε όλο τον κόσμο, με ελπιδοφόρες επιστροφές σε μερικούς από τους υπερπόντιους προορισμούς που δεν ήταν διαθέσιμοι τις τελευταίες δύο σεζόν. Ό,τι κι αν συμβεί φέτος με το ημερολόγιο, και οι δύο αναβάτες της Honda είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2022.

Tim Gajser 243
“Νιώθω πολύ καλά που μπαίνω σε αυτή τη σεζόν του 2022. Προφανώς η περσινή χρονιά δεν τελείωσε όπως ήθελα, καθώς τερμάτισα τρίτος στο πρωτάθλημα, κάτι που εξακολουθεί να είναι καλό, αλλά δεν είναι αυτό που στοχεύω. Είχα πολλές καλές στιγμές και αυτά είναι τα πράγματα στα οποία εστιάζω και χτίζω πάνω σε αυτά στην προετοιμασία. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να χαλαρώσουμε, οπότε ήταν δύσκολο, αλλά νιώθω σε φόρμα και υγιής και έτοιμος να παλέψω για το πρωτάθλημα. Θα αγωνιστώ στους ιταλικούς αγώνες για να μου δώσω μια καλύτερη προετοιμασία, αλλά ξέρω ότι οι πραγματικοί αγώνες ξεκινούν στο Matterley Basin σε λιγότερο από ένα μήνα. Υπάρχουν πολλά γνωστά σημεία στο ημερολόγιο και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να διατηρήσω ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης και να βάλω το Honda CRF450R στο βάθρο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να έχουμε μια κανονική ρουτίνα και το πρόγραμμα να παραμείνει το ίδιο, και ότι οι οπαδοί μπορούν να βγουν και να μας στηρίξουν σε όλους τους γύρους, καθώς αυτό κάνει τόσο μεγάλη διαφορά.”


Mitch Evans 43
“Ήταν πραγματικά δύσκολοι 15 μήνες για μένα, που δεν μπορούσα να αγωνιστώ και δεν μπορούσα να οδηγήσω για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν δύσκολο, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά να προσπαθήσω να παραμείνω θετικός και να διατηρήσω το κίνητρο ψηλά για να επιστρέψω σε αυτό που είναι ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο motocross στην κατηγορία MXGP τώρα. Ωστόσο, αισθάνομαι όλο και καλύτερα κάθε μέρα τώρα και η φυσική μου κατάσταση και η δύναμή μου είναι μπροστά από το πρόγραμμα που είχα ορίσει για τον εαυτό μου. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο να αγωνιστώ αμέσως με αυτά τα παιδιά γιατί πάνε τόσο γρήγορα, αλλά δεν πιέζω τον εαυτό μου και πιστεύω πραγματικά ότι μπορώ να επιστρέψω σε αυτό το επίπεδο. Ποτέ δεν χάνεις την ικανότητά σου να οδηγείς, οπότε είναι απλώς μια περίπτωση να δυναμώσω αρκετά την αριστερή μου πλευρά και αυτό συμβαίνει μέρα με τη μέρα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που είχα την υποστήριξη της Ομάδας HRC σε όλη αυτή την περίοδο και ανυπομονώ πραγματικά να το ανταποδώσω φέρνοντας τα αποτελέσματα στην πίστα.”

Marcus Pereira de Freitas Γενικός Διευθυντής HRC – MXGP
“Είναι υπέροχο να έχουμε και τον Tim και τον Mitch κάτω από την τέντα φέτος, και και οι δύο εργάζονται πολύ σκληρά για να είναι ξανά έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Το διάλειμμα ήταν πολύ σύντομο από το τέλος της εκστρατείας του 2021, επομένως ήταν μια πολύ γεμάτη περίοδος και πρέπει να ευχαριστήσω όλους στην Ομάδα HRC που συνέχισαν να εργάζονται σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε όλοι έτοιμοι για την πρώτη εκκίνηση. Ο Tim κάνει πάντα την απαραίτητη δουλειά, τόσο με τις δοκιμές της μοτοσυκλέτας όσο και με τη δική του σωματική προπόνηση, γι’ αυτό τον εμπιστεύομαι πάντα να κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνει. Ο Mitch έχει επιστρέψει στην Ευρώπη εδώ και λίγο καιρό και όλες οι αναφορές ήταν θετικές και τώρα μπορούμε να δοκιμάσουμε μαζί του πριν από το πρώτο MXGP και αυτό θα μας δώσει μια ιδέα για το πού βρίσκεται. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο καθώς το επίπεδο έχει ανέβει από τον τελευταίο αγώνα, αλλά είναι πολύ αποφασισμένος και θα φροντίσουμε να έχει όλα όσα χρειάζεται για να επιστρέψει στην κορυφή της κατηγορίας. Φαίνεται ότι επιστρέφουμε σε μια διήμερη μορφή, κάτι που νομίζω ότι είναι καλό για το άθλημα, επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό, αλλά γενικά, νομίζω ότι η ομάδα HRC είναι σε ισχυρή θέση για το 2022.”

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...