AMA SX 2022 – ΟΙ J.ANDERSON KAI C.CRAIG ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟN ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ANAHEIM III

Στον έκτο γύρο του AMA Supercross 2022 στο Anaheim III, ο μεγάλος αντίπαλος αποδείχτηκε ότι ήταν τα σαμάρια της πίστας που δημιούργησαν μεγάλες διαφορές και ανακατατάξεις στους αγώνες αλλά και στις βαθμολογίες. Ο Jason Anderson επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα ενώ στα 250 της Δύσης ήταν μια μεγάλη ημέρα για τον Christian Craig που με την νίκη του βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο της κατηγορίας.

Ο J.Anderson πήρε μια πολύτιμη νίκη στον δυσκολότερο φετινό αγώνα, μειώνοντας την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία 450
Από την αρχή της ημέρας τα σαμάρια της πίστας έδειξαν ότι θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας του αγώνα και μετά τον χαοτικό Τελικό της μικρής κατηγορίας, έγινε αντιληπτό για τους αναβάτες της μεγάλης, ότι θα έμπαιναν σε έναν αγώνα επιβίωσης. Από την αρχή οι Jason Anderson και Eli Tomac έφυγαν μπροστά με τον Tomac να έχει καλύτερα περάσματα στα σαμάρια και να πιέζει εκεί τον Anderson. Μετά όμως από μερικές προσπάθειες ο Anderson άλλαξε την γραμμή του στα σαμάρια και μπόρεσε να ελέγξει τον αγώνα στην πρώτη θέση. Αν και οι δύο έκαναν αρκετά λάθη στην συνέχεια, ωστόσο η κατάταξη δεν άλλαξε και ο Anderson κέρδισε μετά το Oakland, τον δεύτερο φετινό του αγώνα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων Tomac, προσπάθησε για την πρώτη θέση αλλά δεν ρισκάρισε την καλή θέση του στην βαθμολογία, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Justin Barcia για την τρίτη θέση. Έκανε γρήγορες προσπεράσεις στην αρχή και πήρε το δώρο της τρίτης θέσης μετά την πτώση του Marvin Musquin. O Malcolm Stewart με καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση ενώ ο Musquin που οδηγούσε τρίτος και κοντά στους δύο πρώτους, ανέκαμψε μετά την πτώση του στην πέμπτη θέση, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση(σε απόδοση και όχι σαν τερματισμό). Μετά από ακόμα μια κακή εκκίνηση φέτος(ξεκίνησε 10ος), ο Dylan Ferrandis κατάφερε να οδηγήσει μέχρι και την έκτη θέση στην οποία τελικά τερμάτισε.

Ο C.Craig κέρδισε τον τέταρτο φετινό του αγώνα, φεύγοντας αήττητος από το Anaheim. Με 28 βαθμούς διαφοράς στην βαθμολογία…άντε πιάστε τον!

Κατηγορία 250 Δύσης
Στον τελευταίο τους αγώνα πριν το διάλειμμα πέντε εβδομάδων για την κατηγορία της Δύσης, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Chriastian Craig κατάφερε να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει από την αρχή μέχρι το τέλος τον αγώνα, κερδίζοντας όλα τα φετινά Anaheim. Από την αρχή πίσω του βρέθηκε ο διώκτης του στην βαθμολογία και νικητής του προηγούμενου αγώνα Hunter Lawrence όμως, λίγο μετά τα μισά του αγώνα ο Αυστραλός είχε μια άσημη πτώση στα σαμάρια της πίστας με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει με τραυματισμό. Αυτό έδωσε προβάδισμα τίτλου στον Craig με 28 βαθμούς διαφοράς στην βαθμολογία. Για την δεύτερη θέση είχαμε μάχη μεταξύ του Vince Freise και του Michael Mossiman, με τον Mossiman να καταφέρνει να περάσει τον Friese αλλά στον τελευταίο γύρο η πτώση του έφερε τον Friese ξανά στην δεύτερη θέση στην οποία και τερμάτισε. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό βάθρο για τον Friese που απασχόλησε με την οδηγική του συμπεριφορά στους προηγούμενους αγώνες, αλλά στο Anaheim III φαίνεται να έβαλε μυαλό και με έξυπνη οδήγηση πήρε το αποτέλεσμα που δικαιούταν. Θα αγωνιστεί στα 450 την άλλη εβδομάδα στο πέρασμα του πρωταθλήματος στην Ανατολική ακτή. Παρά την πτώση του ο Mossiman κατάφερε να σηκωθεί και να τερματίσει στην τρίτη θέση, ανεβαίνοντας έτσι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Μετά το χάος αρκετών πτώσεων στα σαμάρια, οι Garrett Marchbanks και Carson Brown κατάφεραν να σταθούν όρθιοι και να τερματίσουν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα ενώ στον τελευταίο γύρο έπεσε ο βετεράνος Chris Blose(που αλλού) χάνοντας την τέταρτη θέση. Αν τα κατάφερνε θα ισοφάριζε τον καλύτερο του τερματισμό στην κατηγορία, από το μακρινό 2009! Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει την έκτη θέση, στην όπως δήλωσε, τελευταία επαγγελματική του χρονιά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 19/2/22 Minneapolis MN.

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...