AMA SX 2022 – ΝΙΚΗ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ J.ANDERSON…ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ Ο J.LAWRENCE ΣΤΗΝ MINNEAPOLIS

Το πρωτάθλημα ΑΜΑ Supercross 2022 πέρασε στην Ανατολική ακτή με τον Chase Sexton να πέφτει στον προ τελευταίο γύρο της μεγάλης κατηγορίας, χαρίζοντας την νίκη στον Jason Anderson. Τον πρώτο τους φετινό αγώνα πραγματοποίησαν στην Minneaopolis οι αναβάτες των 250 Ανατολής, με τον Jett Lawerence να επικρατεί.

O J.Anderson σε έναν αγώνα που δεν το είχε όπως δήλωσε, κατάφερε να φύγει με την νίκη.

Κατηγορία 450
Το πρωτάθλημα ξεκινάει στην Ανατολή. Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό ότι μόλις το πρωτάθλημα περάσει στην ανατολική ακτή, εκεί όλοι οι μεγάλοι παίχτες θα αρχίσουν να δείχνουν τα χαρτιά τους. Φυσικά, όσοι από αυτούς δεν έχουν βγει από την παρτίδα με φετινό τρανταχτό παράδειγμα τον Ken Roczen. Τις πίστες με καλύτερη πρόσφυση της Ανατολής ήταν αυτό που περίμενε ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Cooper Webb, που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μέχρι τον έβδομο γύρο. Μέχρι εκεί, έκανε υπομονή πίσω του ο Chase Sexton που τον ακολουθούσε από την δεύτερη θέση. Τον πέρασε και οδήγησε στην πρώτη θέση έως τον προ τελευταίο γύρο όπου μια πτώση και τραυματισμός τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. O νικητής του προηγούμενου αγώνα Jason Anderson που είχε περάσει και αυτός νωρίς τον Webb, βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα και κατάφερε να τον κερδίσει, κατακτώντας την τρίτη του φετινή νίκη. Το πρώτο του φετινό βάθρο πέτυχε ο Webb τερματίζοντας στην δεύτερη θέση με τον ομόσταυλο του Marvin Musquin να τον ακολουθεί στην τρίτη θέση(και αυτός στο πρώτο του φετινό βάθρο) παρά τα προβλήματα από πτώσεις άλλων αναβατών που αντιμετώπισε. Για το βάθρο οδήγησε και ο Malcolm Stewart όμως μια πτώση τον έριξε στην τέταρτη θέση αλλά είδε, το όνομα του να ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παρά την κακή του εκκίνηση και την ακόμα χειρότερη προκριματική του σειρά, ο Justin Barcia κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση στον αγώνα. Εκπληκτική απόδοση είχε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Eli Tomac. Μετά την κακή του εκκίνηση είχε μια άτυχη στιγμή με τον ομόσταυλο του Dylan Ferrandis και αναγκάστηκε να ξεκινήσει τελευταίος. Ανέκαμψε εντυπωσιακά τερματίζοντας στην έκτη θέση, διασώζοντας την πρωτοπορία του στην βαθμολογία.

Οι κύριοι διεκδικητές του πρωταθλήματος βρέθηκαν στο πρώτο βάθρο της Ανατολής, με τον J.Lawrence να έχει τον πρώτο λόγο.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Οι τραυματισμοί στην περίοδο της προετοιμασίας της μικρής κατηγορίας, ανακάτεψαν την τράπουλα και έφεραν αναβάτες σε διαφορετική ακτή από αυτήν που είχαν προγραμματίσει. Βέβαια, υπήρχαν και πιο άτυχοι όπως ο περσινός πρωταθλητής της Δύσης Justin Cooper που δεν κατάφερε να είναι έτοιμος από τον τραυματισμό του, ακόμα και για την ανατολική ακτή. Έτοιμοι όμως ήταν οι Jett Lawrence και Austin Forkner, που οδήγησαν τον τελικό της κατηγορίας από την αρχή. Ο J.Lawrence δεν έχασε χρόνο και στον πρώτο κι όλας γύρο έκανε την επίθεση στον στον Forkner για να του πάρει την πρωτοπορία. Από εκεί και μετά έκανε διαχείριση της πρώτης θέσης χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά. Ο Forkner τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον ομόσταυλό του Cameron Mcadoo να συμπληρώνει το βάθρο. Την μάχη της τέταρτης θέσης κέρδισε στον τερματισμό ο Jeremy Martin αφήνοντας τον RJ Hampshire πέμπτο. Με μόλις πέντε ημέρες πάνω στην νέα του μοτοσυκλέτα και ομάδα, ο Stylez Robertson κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 26/2/22 Arlington TX.

938 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO’S ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ DENVER

Παρακολουθήστε στα video's ου ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 16ου γύρου του AMA Supercross...