AMA SX 2022 – O E.TOMAC ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ARLINGTON

Στον όγδοο γύρο του AMA Supercross 2022 στο Arlington, οι διεκδικητές του πρωταθλήματος βρέθηκαν σε ακόμα μια φετινή τριπλή μονομαχία triple crown όπου ο Eli Tomac κατάφερε να επικρατήσει τον Jason Anderson. Στα 250 Ανατολής ο Cameron McAdoo με σταθερούς τερματισμούς κέρδισε στο χάος του Arlington.

Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας των 450, έδωσαν όμορφες μάχες στους δύο τελικούς του triple crown στο Arlginton.

Κατηγορία 450
Το δεύτερο φετινό triple crown πήγε και αυτό στον Eli Tomac, που όπως πάντα έκανε αυτό που χρειαζόταν για να βρεθεί σε σχέση ισχύος. Στον πρώτο Τελικό δεν είχε καλή εκκίνηση και έκανε ένα λάθος που τον έφερε σε ακόμα χειρότερη θέση. Όμως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έκανε το καλύτερο που μπορούσε, και με την βοήθεια του χάους που γινόταν μπροστά του, κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση. Στους επόμενους δύο Τελικούς, οι Tomac και Jason Anderson βρέθηκαν να μονομαχούν για την πρώτη θέση την οποία κατέκτησε και τις δύο φορές ο Anderson όμως η νίκη στον αγώνα πήγε στον Tomac που με τερματισμούς 3-2-2 είχε την καλύτερη βαθμολογία του triple crown. O Anderson 6-1-1 σίγουρα πέτυχε νίκες γοήτρου απέναντι στον μεγάλο του φετινό αντίπαλο στους τελευταίους Τελικούς, θα μπορούσε όμως να πάρει και την νίκη αν δεν έριχνε τον εαυτό του αλλά και τον Malcolm Stewart από την πρωτοπορία του πρώτου Τελικού, μετά το block pass που επιχείρησε. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση του αγώνα και τώρα βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω στην βαθμολογία. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Cooper Webb 1-4-4, πήρε την νίκη δώρο στον πρώτο Τελικό και πάλεψε για το βάθρο στους υπόλοιπους ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί, δικαιώνοντας τις πολλές προσπάθειες του ίδιου αλλά και της ομάδας του για καλύτερα αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες. Για το βάθρο πάλεψε και ο Chase Sexton 4-3-5 όμως και πάλι προδόθηκε από τα λάθη του έχοντας πτώσεις, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Malcolm Stewart 5-6-3 αλλά το περιστατικό με τον Anderson στον πρώτο Τελικό του στοίχισε ένα πιθανό βάθρο…τερμάτισε πέμπτος. Με δυνατά σκέλη όπως το συνηθίζει ο Justin Barcia 2-7-6, τερμάτισε στην έκτη θέση.

O C.McAdoo έμεινε μακρυά από προβλήματα και αναδύθηκε στην κορυφή του Arlington και της βαθμολογίας.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Το πρώτο φετινό triple crown για την Ανατολή έφερε ανακατατάξεις και χαοτικές καταστάσεις στην κατηγορία με δύο από τα φαβορί του αγώνα να έχουν προβλήματα και ίσως να έχει τερματιστεί πρόωρα η σεζόν του Austin Forkner. Ο Αρνητικό πρόσωπο του αγώνα ήταν ο νικητής του πρώτου γύρου και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jett Lawrence, που έκανε το ίδιο λάθος στους δύο από τους τρεις Τελικούς στην εκκίνηση ξεκινώντας τελευταίος ενώ ακόμα ένα λάθος του ήταν καθοριστικό για τον Forkner, όταν ο Αυστραλός τον παρέσυρε πηδώντας στραβά το άλμα του τερματισμού. Και οι δύο αναβάτες έπεσαν αλλά ο Forkner αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με τραυματισμό. Μακρυά από όλα αυτά ήταν ο Cameron McAdoo 2-3-1, που με καλές εκκινήσεις και χωρίς να πιέζει την τύχη του κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο Τελικό και να τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις στους υπόλοιπους δύο, για να κατακτήσει έτσι την πρώτη του φετινή νίκη, και να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παρά την πτώση του και την κακή του εκκίνηση ο Jeremy Martin 9-2-3 δεν σταμάτησε ποτέ να πιέζει μπροστά, καταλαμβάνοντας δίκαια την δεύτερη θέση του αγώνα. Φανερά εκνευρισμένος με τον εαυτό του τόσο για τα λάθη του αλλά και για το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνος για την κατάληξη του Forkner, ο J.Lawrence 4-1-10 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η τέταρτη θέση πήγε στον Mitchel Oldenburg 5-6-5 μετά από πολύ καλές εκκινήσεις, με τον Jordon Smith 6-10-7 να ανακάμπτει στην πέμπτη θέση μετά τον πολύ κακό του πρώτο αγώνα στην Minneapolis. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Enzo Lopez 11-7-6.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 5/3/22 Daytona FL.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...