MXGP 2022 – Ο Τ.GAJSER ΑΝΟΙΓΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ…ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ S.LANGENFELDER

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2022 ξεκίνησε τελικά στην Μεγάλη Βρετανία και το Matterley Basin μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και ανάγκασε την αναβολή μιας εβδομάδας του αγώνα. Ένα σαββατοκύριακο αργότερα με ιδανικό καιρό, ο Tim Gajser κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην MXGP, η οποία ξεκίνησε με σημαντικές απουσίες. Την έκπληξη έκανε ο Simon Langenfelder στην ΜΧ2 κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του αγώνα, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του.

O T.Gajser έδειξε ότι είναι το αφεντικό του πρωταθλήματος από τον πρώτο αγώνα…απουσία βέβαια του πρωταθλητή J.Herlings.

Κατηγορία MXGP
Η εκκίνηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross και η κανονικότητα που επιστρέφει η ανθρωπότητα στην μετά Covid-19 εποχή, έφερε την επιστροφή των δοκιμαστικών και προκριματικών αγώνων του Σαββάτου, στο πρόγραμμα των GP’s. Ωστόσο το ξεκίνημα για την κατηγορία δεν ήταν ιδανικό καθώς απουσίαζαν με τραυματισμό οι δύο πρώτοι της περσινής βαθμολογίας, ο πρωταθλητής Jeffrey Herlings και ο Romain Febvre. Αυτές οι απουσίες άφηναν αδιαφιλονίκητο φαβορί για την νίκη του αγώνα τον τρίτο της περσινής βαθμολογίας Tim Gajser που παρότι έχασε το προκριματικό σκέλος από τον πρωταθλητή της ΜΧ2 Maxime Renaux και το δεύτερο σκέλος από τον Jorge Prado, ήταν το αφεντικό του αγώνα φεύγοντας νικητής από τις καταπράσινες πεδιάδες του Winchester. O Gajser δεν είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη έπρεπε να αναρριχηθεί θέσεις για να βρεθεί μπροστά. Στο πρώτο σκέλος κυνήγησε μέχρι τους τελευταίους γύρους τον Jeremy Seewer για την νίκη και τον πέρασε δύο γύρους πριν τον τερματισμό όταν ο Ελβετός έπεσε. Στο δεύτερο σκέλος αντιμετώπισε τον πεισματάρη Jorge Prado. Του κάλυψε διαφορά επτά δευτερολέπτων, τον πέρασε αλλά μια πτώση τον έφερε στο κυνήγι ξανά. Κάλυψε και πάλι την διαφορά αλλά δεν είχε άλλο χρόνο για να κάνει προσπέραση. Με τερματισμούς 1-2 ο Σλοβένος κατάφερε να πάρει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, πιάνοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση. Οι καλές του εκκινήσεις, έφεραν σε πλεονεκτική θέση τον Prado(4-1) και στα δύο σκέλη όμως στο πρώτο απλά δεν είχε τον ρυθμό για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση ενώ στο δεύτερο χρειαζόταν την νίκη για να πάρει την δεύτερη θέση στο GP. Με το πείσμα του αλλά και την βοήθεια του Gajser, κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη σε σκέλος βρέθηκε Jeremy Seewer(2-4) όμως δεν άντεξε στην πίεση των τελευταίων γύρων που του άσκησε ο Gajser. Επιπλέον, αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση στο δεύτερο σκέλος από τον ομόσταυλο του Glen Coldenhoff που τον κράτησε στην τέταρτη θέση. Στο τέλος της ημέρας ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου ολοκληρώνοντας μια καλή ημέρα ο Ελβετός. Στον πρώτο του αγώνα στην μεγάλη κατηγορία ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ2 Maxime Renaux(3-6) εντυπωσίασε κερδίζοντας στα ίσα τον προκριματικό αγώνα από τον Gajser και με καλές εκκινήσεις στα δύο σκέλη του αγώνα διεκδίκησε το πρώτο του βάθρο. Μια πτώση στο δεύτερο σκέλος δεν τον βοήθησε, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση του GP. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Coldenhoff(9-3) που είχε και στα δύο σκέλη καλές εκκινήσεις αλλά στο πρώτο σκέλος άρχισε να χάνει την εμπιστοσύνη του στην μοτοσυκλέτα χάνοντας θέσεις. Στο δεύτερο η ομάδα του έκανε κάποιες αλλαγές και ο Ολλανδός είχε σαφώς καλύτερο αγώνα σε δυσκολότερη πίστα. Εντυπωσιακό ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία και για τον Jed Beaton(5-7) τερματίζοντας με δυνατά σκέλη στην έκτη θέση.

Κατηγορία ΜΧ2
Όπως αναφέραμε παραπάνω ο περσινός πρωταθλητής MR αλλά και αρκετοί αναβάτες της περσινής κατηγορίας, αναγκάστηκαν λόγω του ηλικιακού ορίου των 23 ετών να φύγουν από την ΜΧ2. Από τους παλιούς, παρέμεινε ο πρωταθλητής του 2020 Tom Vialle και ήταν το φαβορί του αγώνα μέχρι ο Simon Langenfelder να κερδίσει το προκριματικό σκέλος. Ο Γερμανός με δύο πολύ καλές εκκινήσεις οδήγησε και τα δύο σκέλη του αγώνα, και τελικά με την βοήθεια του Vialle κατάφερε να τα κερδίσει, πραγματοποιώντας ένα ονειρικό ξεκίνημα στην νέα χρονιά. Ο Langenfelder(1-1) πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του κατακτώντας και τα δύο σκέλη. Ο Vialle, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να ακολουθήσει σε ολόκληρο το πρώτο σκέλος τον Langenfelder για την νίκη, όμως στο δεύτερο του επιτέθηκε νωρίς παίρνοντας του την πρωτοπορία.

Ο S.Langenfelder ανέτρεψε τα φαβορί του αγώνα T.Vialle και J.Geerts.

Μια πτώση όμως τον έφερε ξανά πίσω από τον Γερμανό και στην προσπάθεια του να τον πλησιάσει, είχε ακόμα μια πτώση που τον έστειλε στην τρίτη θέση. Με τερματισμούς 2-3 ο Γάλλος πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα. Ο πολύπειρος της κατηγορίας Jago Geerts(4-2) δεν είχε καλές εκκινήσεις αλλά ήξερε πότε να πιέσει στα σκέλη για να κάνει την ζωή του πιο εύκολη. Οδηγώντας μεθοδικά, εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση, αθόρυβα και αποτελεσματικά. Αντίθετα με τον Geerts, o νεαρός Kay de Wolf(3-5) με αρκετή δόση αδρεναλίνης στην οδήγηση του, πίεζε συνέχεια για να βρεθεί μπροστά, κάτι που το πλήρωσε στο δεύτερο σκέλος με πτώση, χάνοντας αρκετές θέσεις. Έχασε το βάθρο, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Κερδίζοντας αρκετές μάχες ο Roan Van de Moosdijk(5-4) κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση με τον επίσης μαχητικό αλλά και με αρκετές πτώσεις Mikkel Haarup(8-7) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 6/3/22 Mantova Ιταλία.

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...