MXGP 2022 – ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ TON T.GAJSER…ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ J.GEERTS

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2022 με ταχείς ρυθμούς πέρασε στον δεύτερο του γύρο στην Mantova όπου οι Tim Gajser και Jago Geerts έφυγαν νικητές και πρωτοπόροι στις βαθμολογίες MXGP και ΜΧ2 αντίστοιχα.

Ιδανικό ξεκίνημα για την Honda και τον T.Gajser στην MXGP.

Κατηγορία ΜΧGP
Για ακόμα μια φορά η Mantova ξάφνιασε τους αναβάτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τον Tim Gajser να κάνει λόγο για σκληρό τερέν αντί για άμμο-χώμα που είχαν συνηθίσει την πίστα σε στεγνές συνθήκες γιατί στην βροχή, όλοι θυμόμαστε το πρόσφατο Εθνών με τις εναλλαγές του τερέν. Παρόλα αυτά ο νικητής του προηγούμενου πρώτου αγώνα Gajser(2-1) κατάφερε να κερδίσει την προκριματική του σειρά το Σάββατο και μετά από μέτριες εκκινήσεις, δεν κατάφερε να περάσει τον Prado στο πρώτο σκέλος για την νίκη, κάτι που όμως έκανε στο δεύτερο, συγκεντρώνοντας ξανά το καλύτερο δυνατό σύνολο βαθμών για να κερδίσει, το δεύτερο φετινό αγώνα του πρωταθλήματος. Με μια καλή και μια κακή εκκίνηση ο Maxime Renaux(3-2) κατάφερε να βρεθεί μπροστά και στα δύο σκέλη και μάλιστα είχε την ευκαιρία να πιέσει για την νίκη στο δεύτερο, όταν ανέβηκε θέσεις και πλησίασε τον Gajser μετά από λάθος του πρωτοπόρου. Ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ2 τερμάτισε στην δεύτερη θέση και βρίσκεται στην τρίτος στον βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας. Η είδηση του αγώνα ήταν ότι ο Jorge Prado(1-7) δεν είχε καλή εκκίνηση! Αφού έστριψε πρώτος στο πρώτο σκέλος σημειώνοντας την 103η Hole Shot της καριέρας του, και όπως είπαμε παραπάνω, κέρδισε και το δεύτερο φετινό του σκέλος, στον τελευταίο αγώνα της ημέρας ξεκίνησε οριακά εντός δεκάδας βάζοντας τον εαυτό του σε μια πρωτόγνωρη θέση να πρέπει να αναρριχηθεί στην κατάταξη. Δεν τα πήγε άσχημα καταφέροντας να φτάσει μέχρι και την τέταρτη, αντιμετωπίζοντας τον σκληρό Thomas Olsen, που του έκανε την ζωή δύσκολη. Ο Prado έπρεπε να τερματίσει στην τρίτη θέση για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, δεν τα κατάφερε και μάλιστα στους τελευταίους γύρους είχε μια πτώση που τον έριξε στην έβδομη θέση, τερματίζοντας τελικά στην τρίτος στο GP. H καλή εκκίνηση του Brian Bogers(7-3) στο δεύτερο σκέλος και τα πολλά λάθη σημαντικών αναβατών τον έφεραν πολύ κοντά στο πρώτο του φετινό βάθρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Jeremy Seewer(4-5) ήταν άτυχος. Πλασαρίστηκε καλά στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και επιτέθηκε στο δεύτερο οδηγώντας από την αρχή. Μια πτώση όμως τον έφερε αρκετά πίσω, καταφέρνοντας όμως να ανακάμψει εντυπωσιακά στην πρώτη εξάδα. Ακόμα μια πτώση, θα έβαζε τέλος στις όποιες ελπίδες του για βάθρο, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Με τερματισμούς μέσα στην πρώτη εξάδα και διαπρέποντας στο δεύτερο σκέλος κρατώντας τον Prado πίσω του, ο Olsen(6-4) κατέλαβε την έκτη θέση του GP.

O J.Geerts επιτέθηκε στην Mantova κερδίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη και την πρωτοπορία στην βαθμολογία.

Κατηγορία MX2
Ο Jago Geers(1-1) ένοιωθε καλά στην Mantova και το έδειξε από το Σάββατο στα προκριματικά όπου επικράτησε άνετα. Το ίδιο έκανε και στο πρώτο σκέλος του αγώνα οδηγώντας στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό ενώ στο δεύτερο περίμενε να καταλαγιάσουν τα πράγματα πριν επιτεθεί. Είδε τον Tom Vialle να εγκαταλείπει εντυπωσιακά από την πρωτοπορία και τον αγώνα και έκαμψε την αντίσταση του άπειρου πρωτοπόρου του σκέλους Adrea Adamo για να φύγει με διπλή νίκη από την Mantova, κρατώντας την κόκκινη πλακέτα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Με το πολύ καλό δεύτερο του σκέλος ο Adamo(4-3), κατάφερε να ανέβει στο πρώτο βάθρο της καριέρας του τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Πρώτο φετινό βάθρο στην τρίτη θέση για τον Kay de Wolf(3-4), πάλεψε για την δεύτερη κάνοντας επίθεση στον Adamo στους τελευταίους γύρους του δεύτερου σκέλους, αλλά είχε μια πτώση που του έκοψε τα φτερά. Ο Ολλανδός βρίσκεται τώρα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Simon Langenfelder(7-2) είχε κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση, ανέκαμψε όμως στο δεύτερο και αποφεύγοντας τα λάθη κατάφερε να τερματίσει τέταρτος στον αγώνα, απολαμβάνοντας την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την πρώτη του φετινή επίσκεψη στην πρώτη εξάδα έκανε ο πέμπτος Kevin Horgmo(6-8) ενώ για τον Hakon Fredriksen(9-6) που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα, ήταν η πρώτη της καριέρας του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 20/3/22 Παταγονία Αργεντινή.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...