AMA SX 2022 – O Ε.TOMAC ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟΥ DETROIT

Ο δέκατος γύρος του AMA Supercross 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Detroit, έφερε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Eli Tomac αγκαλιά με τον τίτλο της μεγάλης κατηγορίας καθώς όχι μόνο πέτυχε την πέμπτη του φετινή νίκη, αλλά είδε και τους διώκτες του στην βαθμολογία να εγκαταλείπουν τον αγώνα με τραυματισμούς. Στα 250 Ανατολής ο Jett Lawrence πήρε ακόμα μια άνετη νίκη.

Νίκη τίτλος για τον E.Tomac, κι ας είμαστε ακόμα λίγο μετά τα μισά της σεζόν.

Κατηγορία 450
Μετά τον αγώνα του Detroit το πρωτάθλημα για την κατηγορία δείχνει να έχει κριθεί, κι ας βρισκόμαστε μόλις λίγο μετά τα μισά της περιόδου. Οι διώκτες του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Eli Tomac, στην πλειοψηφία τους αντιμετώπισαν προβλήματα και εγκατέλειψαν τον αγώνα, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την εκκίνηση πήρε ο Justin Bogle αλλά τον πέρασαν σύντομα οι Justin Barcia και Jason Anderson ενώ ακολούθησαν και οι Cooper Webb, Murvin Musquin και Eli Tomac. Ο Anderson κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και μόλις το αντιλήφθηκε o Tomac, κινήθηκε γρήγορα για να βρεθεί πίσω του. Μετά από μια μικρή μάχη ο Tomac κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση και να δημιουργήσει και μια μικρή διαφορά. Πότε δεν περίμενε όμως ότι αυτός ο αγώνας και αυτή η νίκη όπως τελικά εξελίχθηκε για τον ίδιο, θα τον έφερνε τόσο κοντά με τον δεύτερο του τίτλο στην κατηγορία. Τέσσερις γύρους πριν τον τερματισμό, στην μάχη τους για την τέταρτη θέση, οι Webb και Chase Sexton συγκρούστηκαν και εγκατέλειψαν και οι δύο τραυματίες. Στον επόμενο γύρο από την δεύτερη θέση ο Anderson είχε μια πτώση με τραυματισμό στον ώμο, εγκαταλείποντας την προσπάθεια και αυτός. Στον ίδιο γύρο ο Dylan Ferrandis, αν και δεν είναι διεκδικητής του τίτλου, χτύπησε κόντρα μια προσγείωση τραυματίζοντας τον καρπό μπαίνοντας και αυτός στην λίστα με τα θύματα του Detroit. Μέσα σε έναν αγώνα πέντε πρωτοκλασάτοι αναβάτες δεν τερμάτισαν και βάζουμε μέσα σε αυτούς και τον Ken Roczen που αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα επ’ αόριστον. Για τον Tomac όλα αυτά ήταν ανέλπιστα, πήρε άξια την πέμπτη του φετινή νίκη και τώρα απολαμβάνει προβάδισμα 42 βαθμών στην βαθμολογία. Το σημαντικότερο για αυτόν, είναι ότι αντίθετα με τον ανταγωνισμό του που αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα προβλήματα, ο ίδιος φαίνεται να τα έχει λύσει και μπορεί να κάνει διαχείριση πρωταθλήματος από εδώ και πέρα. Συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις ο Malcolm Stewart εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα των αναβατών που αναφέραμε, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Τώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ισόβαθμος με τον Anderson. Με την καλή του εκκίνηση και μένοντας μακριά από προβλήματα ο Barcia ανέβηκε εντυπωσιακά στο τρίτο σκαλί του βάθρου με ράμματα στην παλάμη του, ενώ τον ακολούθησε ο Musquin στην τέταρτη θέση παρά την πτώση του. Για πρώτη φορά φέτος ο Justin Brayton τερμάτισε μέσα στην πρώτη εξάδα στην τελευταία του επαγγελματική χρονιά όπως δήλωσε. Πρώτος φετινός τερματισμός στην έκτη θέση για τον Vince Friese που συμμετέχει στην μεγάλη κατηγορία για προπόνηση, μέχρι το πρωτάθλημα να επιστρέψει στην Δυτική ακτή για τα 250 όπου αγωνίζεται φέτος.

Τρίτη φετινή νίκη για τον J.Lawrence.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Σε ακόμα έναν αγώνα ο μεγάλος φετινός αντίπαλος του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jett Lawrence, Austin Forkner δεν συμμετείχε αναρρώνοντας από τον τραυματισμό του από τον αγώνα του Arlington. Με καλή εκκίνηση ο Αυστραλός κατάφερε να περάσει στους πρώτους γύρους τον Stilez Robertson και να οδηγήσει τον αγώνα. Αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα στα ντουμπλαρίσματα επιτρέποντας στον Pierce Brown να τον πιέσει αλλά γρήγορα ανέκαμψε για να πάρει την τρίτη του φετινή νίκη. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Cameron McAdoo δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά στο τέλος κατάφερε να κερδίσει την μάχη της δεύτερη θέσης, αφήνοντας τον Brown τρίτο. Κακή εκκίνηση είχε και ο RJ Hampshire αλλά κατάφερε από την δέκατη θέση να αναρριχηθεί και να τερματίσει στην τέταρτη. Από τις πίσω θέσεις έπρεπε να ξεκινήσουν επίσης οι Jordon Smith και Michael Oldenberg για να τερματίσουν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 19/3/22 Indianapolis IN.


936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...