TO STARK VARG ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ…ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ MXGP!

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stark Future Anton Wass, αποκάλυψε ότι η νέα τους ηλεκτρική motocross μοτοσυκλέτα Stark Varg μπορεί να αγωνιστεί βάσει των νέων κανονισμών σε μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα και σύντομα θα μπορεί να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP αλλά και στο AMA Motocross-Supercross.

Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς η Stark Future τάραξε τα νερά του motocross παρουσιάζοντας μια άκρος εξελιγμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με ιπποδύναμη 80 ίππων. Το Stark Varg όπως ονομάζεται, θέλει να ξεφύγει από τον ανταγωνισμό των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και να τα βάλει με τις υπάρχουσες μοτοσυκλέτες εσωτερικής καύσης που αγωνίζονται στα κύρια πρωταθλήματα του αθλήματος. Όπως δήλωσε ο Anton Wass, η Γαλλία έχει αλλάξει τους κανονισμούς της και θα μπορεί το Stark Varg να συμμετάσχει στο εθνικό της πρωτάθλημα, ενώ σύντομα η Αγγλία και η Σουηδία θα έχουν έτοιμους τους κανονισμούς για να μπορεί να αγωνιστεί η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Στην Ιταλία δεν άλλαξαν τους κανονισμούς αλλά θα επιτρέψουν φέτος την συμμετοχή της Stark Future ως Wild Card. Στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και η FIM αλλά και η ΑΜΑ, καθώς εργάζονται για να εντάξουν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στα κύρια πρωταθλήματα τους, μια διαδικασία που ο Wass εκτίμησε ότι θα πάρει περίπου δύο χρόνια.

Το ζητούμενο είναι, με ποια κριτήρια θα συμμετάσχει αυτή η μοτοσυκλέτα καθώς η απόδοση της δεν ελέγχεται με τα συμβατικά μέσα του κυβισμού του κινητήρα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ελέγχοντας και περιορίζοντας την ιπποδύναμη της μοτοσυκλέτας ηλεκτρονικά. Η Stark Future θα επιτρέπει στους οργανωτές να ελέγχουν τα δεδομένα της μοτοσυκλέτας μετά από κάθε σκέλος για να επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν οι προβλεπόμενοι ίπποι, κάτι σαν τον έλεγχο υπερκυβισμού που υπάρχει εδώ και χρόνια στους αγώνες, μόνο που στην περίπτωση του Stark Varg, θα γίνεται με ένα laptop.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...