ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ TRIAL ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ YAMAHA

Η Yamaha Motor αναπτύσσει το ηλεκτρική μοτοσυκλέτα TY-E 2.0 Trials. Η Yamaha Motor Co., Ltd. (Τόκιο: 7272) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αναπτύξει το ηλεκτρικό δοκιμαστικό trial TY-E 2.0, το οποίο προσεγγίζει την επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα από την προοπτική της διασκέδασης με μοτοσυκλέτα. Η εταιρεία σκοπεύει να συμμετάσχει σε επιλεγμένους γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Trial 2022 της FIM (Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών).

Το 2021, η Εταιρεία επανεξέτασε το Περιβαλλοντικό Σχέδιο 2050 του Ομίλου Yamaha Motor Group που είχε αρχικά διατυπωθεί το 2018 και έθεσε έναν νέο στόχο να στοχεύει στην ουδετερότητα του άνθρακα σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες —συμπεριλαμβανομένων των κύκλων ζωής των προϊόντων της— έως το 2050.

Το έργο ανάπτυξης του TY-E 2.0 βρίσκεται σε εξέλιξη ως μια μοναδική προσέγγιση της Yamaha για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανάπτυξης FUN x EV, το TY-E 2.0 στοχεύει να προσφέρει περισσότερη διασκέδαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, εκμεταλλευόμενοι τα χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά στα ηλεκτρικά οχήματα, όπως η ισχυρή ροπή χαμηλών τόνων και η ισχυρή επιτάχυνση. Η ανάπτυξη του TY-E 2.0 προχώρησε με βάση το πρώτο μοντέλο TY-E που ανακοινώθηκε το 2018 και διαθέτει ένα πρόσφατα σχεδιασμένο μονοκόκ πλαίσιο από σύνθετα ελάσματα που στεγάζει μια μονάδα ηλεκτρικής ισχύος με βελτιωμένη απόδοση μέσω ενός συνδυασμού μηχανικών μερών και ηλεκτρονικού ελέγχου. Η μοτοσυκλέτα τοποθετεί επίσης μια πρόσφατα αναπτυγμένη ελαφριά μπαταρία με χωρητικότητα περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο TY-E 2.0 έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Trial από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους με τον Kenichi Kuroyama στην Yamaha Factory Racing Team, ο οποίος λειτουργεί επίσης ως αναβάτης ανάπτυξής του. Το TY-E 2.0 θα εκτεθεί επίσης στο περίπτερο της Yamaha Motor στην 49η Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Τόκιο που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Μαρτίου.

4033 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σας ευχόμαστε καλές πασχαλινές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους!