AMA SX 2022 – O M.MUSQUIN ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΜ ΣΤΟ ST.LOUIS…ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ RJ HAMPSHIRE ΣΤΑ 250 ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Για τρίτη φορά φέτος είχαμε την μορφή αγώνων triple crown στον 13ο γύρο του AMA Supercross 2022 που πραγματοποιήθηκε στο St.Louis. Με δύο δεύτερες θέσεις και μια νίκη ο Marvin Musquin κατάφερε να κερδίσει την μεγάλη κατηγορία ενώ ο Rj Hampshire εκμεταλλέυτηκε το λάθος του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jett Lawerence για να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στα 250 Ανατολής.

Την πρώτη και μοναδική φετινή νίκη της Red Bull KTM και στις δύο κατηγορίες του ΑΜΑ Supercross την έφερε ο M.Musquin!

Κατηγορία 450
Στον 13ο αγώνα του πρωταθλήματος ο Marvin Musquin ήταν ο μοναδικός αναβάτης που εκπροσώπησε την Red Bull KTM και στις δύο κατηγορίες, μετά και τον πρόσφατο τραυματισμό του περσινού πρωταθλητή Cooper Webb σε προπόνηση. Ήρθε στο St.Louis ζητώντας εξιλέωση για τα μέτρια αποτελέσματα του την φετινή σεζόν αλλά και για την ομάδα του που βρίσκεται στο καναβάτσο του φετινού πρωταθλήματος με τις επιδόσεις των αναβατών της. Οι καλές εκκινήσεις του Musquin αλλά και το γεγονός όπως δήλωσε, ότι νοιώθει καλά το τελευταίο διάστημα με τα δύο σερί βάθρα που έχει πετύχει στους δύο τελευταίους αγώνες, τον έφεραν να διεκδικεί την νίκη από την αρχή. Στον πρώτο τελικό βρέθηκε άνετα πίσω από τον νικητή Chase Sexton που οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό τον αγώνα, ενώ στον δεύτερο κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση από το ξεκίνημα, κερδίζοντας χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Στον τρίτο και τελευταίο τελικό ήταν η σειρά του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Eli Tomac να οδηγήσει και να κερδίσει τον τελικό, με τον Musquin να πρέπει να τερματίσει μπροστά από τον Sexton καθώς ο η πρώτη θέση παιζόταν ανάμεσα στους δύο αναβάτες, με τέσσερις βαθμούς να τους χωρίζουν. Τερματίζοντας στην δεύτερη θέση και με συνολικούς τερματισμούς 2-1-2 ο Γάλλος κατάφερε να πάρει την πρώτη φετινή νίκη του ίδιου, αλλά και της ομάδας του. Επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα μετά από δύο εβδομάδες ο Sexton έδειξε ανανεωμένος και με τερματισμούς 1-3-3 κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα. Οι κακές εκκινήσεις του Eli Tomac στους δύο πρώτους τελικούς, του στέρησαν την ευκαιρία να διεκδικήσει την νίκη. Όμως, με αποτελέσματα 4-4-1 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μεγαλώνοντας κι άλλο το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον διώκτη του στην βαθμολογία Jason Anderson που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα(πτώσεις) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Justin Barcia που ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά τα προβλήματα του Malcolm Stewart(πτώση και εγκατάλειψη στον δεύτερο τελικό). Την εξάδα συμπλήρωσε ο βετεράνος Justin Brayton που όπως έχουμε αναφέρει ξανά, διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας του.

Ο RJ Hampshire έχει βρει στους τελευταίους αγώνες τον παλιό, καλό, περσινό του εαυτό.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Στρίβοντας πρώτος και στις τέσσερις εκκινήσεις των τριών τελικών(έγινε και μια επανεκκίνηση), ο RJ Hampshire επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στην μέρα του, αφού νωρίτερα είχε πετύχει και τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά. Κατάφερε να οδηγήσει τους δύο πρώτους τελικούς μέχρι να τον περάσει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jett Lawrence και να του πάρει την νίκη. Στην αρχή του τρίτου, ο Αυστραλός είχε μια πτώση ξεκινώντας από πολύ πίσω και δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση που θα του έδινε την συνολική νίκη. Με την πέμπτη θέση του Lawrence και την πρώτη του Hampshire στον τελευταίο αγώνα, η νίκη πήγε στον αναβάτη της Husqvarna πετυχαίνοντας την πρώτη του φετινή. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Lawrence αυξάνοντας σημαντικά το βαθμολογικό του προβάδισμα καθώς ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα Cameron McAdoo, δεν συμμετείχε στον αγώνα λόγω τραυματισμού. Με τερματισμούς 3-3-4 Michell Oldenberg κατάφερε να ανέβει στο πρώτο του φετινό βάθρο με τον Kyle Chisholm να πετυχαίνει και αυτός τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην τέταρτη θέση, ως αντικαταστάτης οδηγός της Star Yamaha. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Phill Nicoletti και Jordon Smith.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 16/4/22 Atlanta GA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...