MXGP 2022 – OI ΝΙΚΕΣ TΩΝ Τ.GAJSER ΚΑΙ T.VIALLE…ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΡΟΧΕΣ ΤΟΥ TRENTINO

Παραμένοντας στην ευρωπαϊκή ήπειρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2022 πέρασε στον πέμπτο του γύρο με τον αγώνα του Trentino. Στην μεγάλη κατηγορία ο Tim Gajser επέστρεψε στις νίκες πετυχαίνοντας την πρώτη του διπλή φέτος ενώ ο Tom Vialle συνέχισε το νικηφόρο σερί του περνώντας στην κορυφή της βαθμολογίας της ΜΧ2.

Παράλληλα με τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκαν και οι ευρωπαϊκοί των κατηγοριών EMX Open και ΕΜΧ 125 όπου και στις δύο αυτές κατηγορίες είχαμε ελληνικές συμμετοχές. Στην EMX Open ανάμεσα σε 50 συμμετοχές ο Μανώλης Κρητικός δεν κατάφερε να προκριθεί στον αγώνα ενώ ο Μάριος Κανάκης ο οποίος αγωνίζεται με βουλγαρική license, κατάφερε να μπει στους 40 που αγωνίστηκαν στα σκέλη του αγώνα, ανάμεσα σε 91 συμμετέχοντες, τερματίζοντας στην 34η θέση.

O αγώνας του Trentino θεωρείται εντός έδρας για τον T.Gajser.

Κατηγορία MXGP
Την πρώτη του διπλή νίκη στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να πετύχει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser, σε έναν αγώνα που θεωρείται εντός έδρας για αυτόν, καθώς χιλιάδες οπαδοί του από την πατρίδα του την Σλοβενία, δίνουν δυναμικό παρόν στο Trentino. Με σχετικά καλές εκκινήσεις, καλύτερες από τους προηγούμενους αγώνες, κατάφερε να κερδίζει την σκληρή μάχη με τον Glenn Coldenhoff στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο δεν είχε αντίπαλο οδηγώντας από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό τον αγώνα. Για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου έγιναν και πάλι δυνατές μάχες με τον περσινό πρωταθλητή της ΜΧ2 και τρίτο στο φετινό πρωτάθλημα Maxime Renaux(4-2), να πραγματοποιεί ένα σταθερό πρώτο σκέλος, κερδίζοντας πολλές μάχες στο δεύτερο για να τερματίσει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο Jorge Prado(3-4) δεν εκμεταλλέυτηκε τις εξαιρετικές του εκκινήσεις κάνοντας πολλά λάθη τα οποία πλήρωσε χάνοντας θέσεις και βαθμούς. Τερμάτισε στην τρίτη θέση ενώ παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο εντυπωσιακός Jeremy Seewer(5-3) πάλεψε για το βάθρο και στα δύο σκέλη και ήταν ο μόνος που έβγαζε το 35μετρο άλμα της νέας ανάποδης διαδρομής του Trentino αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Ο Glenn Coldenhoff(2-9) ψάχνει την πρώτη του νίκη και ίσως να είχε την ευκαιρία του στο Trentino μετά το πολύ δυναμικό του πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο όμως είχε καταστροφική εκκίνηση χάνοντας κάθε ευκαιρία, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Εντυπωσιακός σε ακόμα έναν φετινό αγώνα ήταν ο Brian Bogers(7-5) δίνοντας σκληρές μάχες αλλά κάνοντας και λάθη που του στοίχισαν σε θέσεις, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην έκτη θέση.

Με την τρίτου σερί νίκη ο T.Vialle πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία ΜΧ2
Με δύο καλές εκκινήσεις ο Tom Vialle(1-1) έβαλε τον εαυτό του στην καλύτερη δυνατή θέση για να πάρει την τρίτη του σερί νίκη. Οι νίκες δεν ήρθαν εύκολα καθώς ο Mikkel Haarup στο πρώτο σκέλος και ο Κay de Wolf στο δεύτερο, τον πίεσαν για την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, περιμένοντας κάποιο λάθος του Γάλλου. O Vialle όμως άντεξε στην πίεση και δεν έκανε λάθος αντίθετα με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jago Geerts που μετά από δύο κακές εκκινήσεις αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο δεύτερο σκέλος μετά από άσχημη πτώση που πλήγωσε την μοτοσυκλέτα του. Αυτή η εξέλιξη έριξε τον Βέλγο στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και έφερε τον Γάλλο στην κορυφή. Όπως έχουμε συνιθήσει τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία, για μια θέση στο βάθρο έπεσαν και σε αυτόν τον αγώνα κορμιά. Ο de Wolf(6-2) ανέκαμψε εντυπωσιακά στο πρώτο σκέλος μετά από κακή εκκίνηση ενώ στο δεύτερο δεν άφησε σε χλωρό κλαρί τον Vialle, κερδίζοντας άξια την δεύτερη θέση του βάθρου. Εντυπωσιακός ήταν αντίστοιχα και ο Haarup(2-6) που ισοβάθμησε με τον Wolf αλλά έχασε το bonus του καλύτερου τερματισμού στο δεύτερο σκέλος, για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Επιστρέφοντας από τραυματισμό και μόλις στο δεύτερο φετινό του GP ο Thibault Benistant(5-3) κατάφερε να πάρει το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου και να μπει στην εξίσωση του βάθρου στο Trentino. Για μόλις έναν βαθμό, τερμάτισε στην τέταρτη θέση αλλά άφησε πολλές υποσχέσεις για τους επόμενους αγώνες. Μέσα στην πατρίδα του ο Mattia Guadagnini(7-4) κυνήγησε το βάθρο αλλά δεν είναι ο περσινός καλός του εαυτός και πλήρωσε σε ακόμα έναν αγώνα τα πολλά του λάθη. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Kevin Horgmo.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 24/4/22 Kegums Λετονία.

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...