AMA SX 2022 – O J.LAWRENCE ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΟ FOXBOROUGH

Τον πρώτο του Supercross τίτλο επί αμερικανικού εδάφους κατέκτησε ο Αυστραλός Jett Lawrence στον 15ο γύρο του ΑΜΑ Supercross 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Foxborough, ακολουθώντας τον περσινό του τίτλο στο AMA Motocross. Στην μεγάλη κατηγορία ο Jason Anderson συνέχισε τις νίκες διατηρώντας ανοιχτή την υπόθεση τίτλος ενώ στα 250 Ανατολής ο Austin Forkner πήρε την πρώτη του φετινή νίκη.

Ο J.Anderson έδωσε ακόμα μια “παράταση” στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Κατηγορία 450
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Eli Tomac ήρθε στο Foxborough με 52 βαθμούς πρωτοπορίας και για να κατακτήσει τον τίτλο δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ήθελε απλά να τερματίσει μπροστά από τον διώκτη του Jason Anderson. Όπως και στον προηγούμενο αγώνα έτσι και σε αυτόν, ο Anderson έβαλε τα δυνατά του να κρατήσει την υπόθεση τίτλος ανοιχτή, για τουλάχιστον ακόμα έναν αγώνα. Πήρε καλή εκκίνηση πίσω από τους Eli Tomac και Cooper Webb που οδήγησαν τον αγώνα και σύντομα έκανε την κίνηση του στον Tomac, ο οποίος είχε ένα σβήσιμο κινητήρα, ενώ λίγο μετά επιτέθηκε και τον Webb για να του πάρει την πρωτοπορία. Από εκεί και μετά δεν αντιμετώπισε κανέναν πρόβλημα στο να κατακτήσει την πέμπτη του φετινή νίκη μένοντας ζωντανός στο πρωτάθλημα του τίτλου. Ο Tomac μετά την προσπέραση του Anderson δεν έδειξε ενδιαφέρον για κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση και τώρα πρέπει να κρατήσει την διαφορά του στην βαθμολογία πάνω από τους 27 βαθμούς(τώρα είναι στους 43 βαθμούς) για να κατακτήσει τον τίτλο στον επόμενο αγώνα μέσα στην πατρίδα του το Κολοράντο. Πολύ δυνατός ήταν σε ολόκληρο τον αγώνα ο Chase Sexton καταφέρνοντας από την τέταρτη θέση όπου ξεκίνησε να τερματίσει δεύτερος ενώ ο Marvin Musquin συνέχισε το σερί των τελευταίων του εμφανίσεων στο βάθρο ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί. Σταθερή απόδοση για τον Malcolm Stewart καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με τον Justin Barcia να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση παρά την πτώση του στον τελικό. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Cooper Webb που έμεινε πίσω, όταν έχασε το τελικό της εξάτμισης του.

Ο Jett Lawrence κατέκτησε τον πρώτο του supercross τίτλο.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Ο αγώνας του Foaxborough ήταν ο προτελευταίος του πρωταθλήματος της Ανατολής και ο Jett Lawrence απολάμβανε λίγο μεγαλύτερο προβάδισμα από αυτό των 26 βαθμών που θα του έδινε πρόωρα τον φετινό τίτλο. Ο Αυστραλός όμως προσέφερε λίγο περισσότερο δράμα στον αγώνα με μια πολύ κακή εκκίνηση. Αρχικά, για την πρώτη νίκη της καριέρας τους πάλεψαν οι Pierce Brown και Cullin Park όμως σύντομα τους έπιασε ο RJ Hampshire ο οποίος ήταν ο μόνος που απειλούσε τον J.Lawrence για τον φετινό τίτλο. Στην προσπάθεια του όμως να περάσει τον Brown για την πρωτοπορία έπεσε, χάνοντας την ευκαιρία για την νίκη αλλά και για τον τίτλο καθώς τον πέρασε ο JL μαζί με τον Austin Forkner που πάλευαν για την τρίτη θέση του αγώνα. Ο Forkner απάντησε άμεσα στην προσπέραση του J.Lawrence συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, περνώντας στο τέλος και τον Brown για την πρώτη θέση.

Αυτός ήταν μόλις, ο τέταρτος φετινός αγώνας του A.Forkner μετά τον τραυματισμό του στο Arlington. Έδειξε ότι ακόμα μπορεί να κερδίσει αγώνες.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Forkner που για ακόμα μια χρονιά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και έχασε νωρίς τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο. Διατηρώντας σταθερό ρυθμό και μένοντας έξω από κόντρες και διαμάχες, ο 18χρονος Jett Lawrence με καθαρές προσπεράσεις τερμάτισε στην δεύτερη θέση, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο του supercross τίτλο. Πολύ κοντά αλλά ταυτόχρονα και πολύ μακριά στην κατάκτηση της πρώτης του νίκης βρέθηκε ο Brown τερματίζοντας τον αγώνα στην τρίτη θέση. Ο Michell Oldenburg κατέλαβε την τέταρτη θέση με τον Kyle Chisholm πέμπτο. Μετά την πτώση του και ένα πέρασμα από τα pits, o Hampshire συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 30/4/22 Denver CO.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...