MXGP 2022 – NEA ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ J.HERLINGS…ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ 2023

Ο παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP 2021 Jeffrey Herlings μετά τον τραυματισμό του την περίοδο της προετοιμασίας δοκίμασε πρόσφατα να επιστρέψει στις προπονήσεις με μοτοσυκλέτα αλλά η κατάσταση του δεν είναι καλή και θα πρέπει να κάνει ακόμα δύο χειρουργεία και στα δύο του πόδια για να αποκατασταθεί πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι δεν αναμένεται να αγωνιστεί την φετινή σεζόν.

O 27χρονος Ολλανδός, έχασε τους πρώτους έξι γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP και ήλπιζε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση κατά την έναρξη του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA Pro Motocross, όπου εδώ και αρκετά χρόνια έχει δηλώσει την επιθυμία να αγωνιστεί. Η νεότερη κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεψε να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο όπως και να αγωνιστεί με τον Νο1 στην μοτοσυκλέτα του για μια χρονιά αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι κάποια στιγμή, θα καταφέρει να εκπληρώσει τις επιθυμίες του.

Jeffrey Herlings: «Μακάρι να μην ήταν έτσι η κατάσταση και είναι τόσο απογοητευτικό που η καριέρα μου συνεχίζει να μου ρίχνει πράγματα! Αναρρώνω από τον τραυματισμό, αλλά η κατάσταση του ποδιού μου – λόγω κάποιων παλιών προβλημάτων – σημαίνει ότι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και δεν αρκεί για να σκεφτώ να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο αυτό το καλοκαίρι. Είναι κρίμα να μην τρέχω το #1 στο MXGP ή να σκέφτομαι την ευκαιρία να παίξω στο AMA Pro Nationals, αλλά πήραμε την απόφασή μας και τώρα ο μόνος μου στόχος είναι να φτιάξω το σώμα μου σωστά, να απαλλαγώ από πόνο και να σκεφτώ προετοιμασία για το 2023. Είναι πολύ μακριά, αλλά ξέρω ότι θα έρθει γρήγορα. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους μου για τα μηνύματα συμπαράστασης και φυσικά την καλύτερη ομάδα του αθλήματος. Η Red Bull KTM είχε πάντα πίσω μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων που το κάνουν ακόμα».

Robert Jonas, Head of Motorsports Offroad: «Ήταν μια δύσκολη και εύκολη απόφαση. Ήταν δύσκολο για τον Jeffrey να χάσει περισσότερους αγώνες, ειδικά όταν υπήρχαν μερικοί δελεαστικοί στόχοι για αυτόν το 2022, αλλά τότε ήταν επίσης εύκολο γιατί θα έβαζε ξανά σε κίνδυνο την υγεία του. Συζητήσαμε και καλέσαμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει το χρόνο για να είναι πλήρως έτοιμος για τη δέκατη τέταρτη σεζόν του μαζί μας το 2023. Όλοι γνωρίζουμε πόσο γρήγορος και ανταγωνιστικός είναι ο Jeffrey όταν είναι σε φόρμα, χαρούμενος και σίγουρος και έτσι τον χρειαζόμαστε στο αγωνιστικό μας πρόγραμμα».

1967 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 πραγματοποιήθηκε υπό βροχή στην Πορτογαλία όπου η...