FIM HARD ENDURO 2022 – ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟ RALLY XROSS ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

Η σκηνή είναι έτοιμη για τον δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro, το Rally Xross Hard Enduro στη Σερβία. Με τους κορυφαίους αναβάτες Hard Enduro του κόσμου συγκεντρωμένους στο Zlatibor, πάνω από 300 χιλιόμετρα αγώνων σε τέσσερις ημέρες περιμένουν την μάχη των σκληρών αναβατών. Οι αγώνες στο Xross Hard Enduro Rally ξεκινούν την Τετάρτη 18 Μαΐου.

Ανάμεσα σε πολλούς σκληρούς εντουράδες είναι και Έλληνες με τον Μανώλη Κατσογριδάκη, Στέλιο Μπρατάνη, Βασίλη Στεργιόπουλο και Χρήστο Δέδε στην κατηγορία Hobby, και τους Γιώργο Νταλιμπίρα, Χαράλαμπο Ραφτόπουλο στην Expert.

Οι αγωνιζόμενοι θα διανύσουν 300+ χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του αγώνα. Το Zlatibor θα λειτουργεί ως κόμβος του αγώνα για τον δεύτερο γύρο.
Αν και νέος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro 2022, το Xross Hard Enduro Rally έχει δημιουργήσει μια ισχυρή ιστορία από την πρώτη του έκδοση το 2014. Γρήγορα μεταβαίνοντας δυνατά από αγώνα σε αγώνα, επεκτάθηκε για να πάει στο Kopaonik, στο όρος Tara, και τα βουνά Mokra Gora, με την έδρα του αγώνα και την μάντρα που βρίσκεται τώρα στο Zlatibor.

Για το 2022, η προσθήκη του Xross Hard Enduro Rally στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro 2022 το καθιερώνει επίσης ως την πρώτη διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού σε επίπεδο παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία.

Οι αγώνες ξεκινούν την Τετάρτη 18 Μαΐου με τον πρόλογο Akrapovic Straight Rhythm. Βέβαιοι ότι θα προσφέρουν ένα συναρπαστικό ξεκίνημα, τα αποτελέσματα του προλόγου θα καθορίσουν επίσης τη σειρά εκκίνησης για την πρώτη πλήρη ημέρα του αγώνα, την Πέμπτη.

Σίγουρα για να ευχαριστήσει το μεγάλο πλήθος των Hobby και των Ερασιτεχνών που συμμετέχουν επίσης, η ημέρα έναρξης στα βουνά θα περιλαμβάνει κυρίως έδαφος Enduro. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση 100 χιλιομέτρων οδήγησης, θα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα «εύκολο ζέσταμα» για όλους. Η οδήγηση δυσκολεύει όταν τα πράγματα γίνονται λίγο πιο σοβαρά την Παρασκευή για την πρώτη από τις δύο μέρες Hard Enduro μήκους 100 χιλιομέτρων. Τα σερβικά βουνά είναι βέβαιο ότι θα λυγίσουν τους μυς τους καθώς ωθούν τους αναβάτες και τις μηχανές τους στο μέγιστο.

Χωρίς εύκολη διαδρομή μέχρι τη γραμμή τερματισμού, η τελευταία ημέρα των αγώνων του Σαββάτου θα είναι επική. Περιμένουν περισσότερες απόκρημνες βουνοκορφές και τρομερές αναρριχήσεις στα δάση. Όποιος διεκδικήσει το πρώτο σκαλί του βάθρου στον δεύτερο γύρο θα πρέπει να το αξίζει.

Μην ξεχάσετε να παρακολουθήσετε όλη τη δράση στα social media μας, καθώς και στο Red Bull Motorsport. Επισκεφτείτε το iridehardenduro.com και το xross.rs για πλήρεις πληροφορίες για την εκδήλωση.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...