FIM HARD ENDURO 2022 – ΕΠΙΘΕΣΗ M.LETTENBICHLER ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ RALLY XROSS!

Ο Manuel Lettenbichler της KTM Factory Racing κέρδισε τη δεύτερη μέρα του Xross Hard Enduro Rally και πήρε το προβάδισμα στον δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro FIM στη Σερβία.

Παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μόλις στον δεύτερο γύρο μετά από έναν εξάμηνο με τραυματισμό στο γόνατο, ο Lettenbichler δεν είναι μόνο πίσω στους αγώνες, αλλά βρίσκεται και σε ρυθμούς νίκης. Ο Γερμανός κέρδισε τη δεύτερη ημέρα με σχεδόν οκτώ λεπτά διαφοράς για να βάλει το KTM του στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο νικητής της πρώτης ημέρας Teodor Kabakchiev (Ομάδα Βουλγαρίας με την υποστήριξη της ECONT) ήταν και πάλι στην κορυφαία του φόρμα για να τερματίσει δεύτερος, με τον Wade Young της Sherco Factory Racing τρίτο.

Ο Manuel Lettenbichler διεκδικεί τη νίκη τη δεύτερη μέρα στη Σερβία
Ο Lettenbichler παίρνει το γενικό προβάδισμα στον αγώνα με μία ημέρα να απομένει.
Αφού έδειξε πολλές υποσχέσεις την Πρώτη Ημέρα, ο Manuel Lettenbichler ανέβασε άλλη ταχύτητα τη δεύτερη μέρα. Ως ο τέταρτος αναβάτης που ξεκίνησε, πέρασε σε λειτουργία πλήρους επίθεσης στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του πρωινού – η μεγαλύτερη της ημέρας με σχεδόν δύο ώρες και 30 λεπτά – όπου σταμάτησε τα ρολόγια πάνω από εννέα λεπτά πιο γρήγορα από τους αντιπάλους του. Ο νικητής της πρώτης ημέρας Kabakchiev οδηγούσε επίσης δυνατά και παρόλο που δεν είχε απάντηση για τον Lettenbichler, ήταν δεύτερος ταχύτερος και πάνω από ένα λεπτό ταχύτερος από τον Alfredo Gomez της AG Racing Team 89 στην τρίτη θέση.

Μια σύντομη, αλλά σκληρή διαδρομή περίμενε τους αναβάτες για τη δεύτερη από τις τρεις ειδικές διαδρομές της ημέρας. Αυτή τη φορά ήταν ο θρύλος του Hard Enduro Graham Jarvis (Jarvis Racing Team Husqvarna) που κατέκτησε καλύτερα το έδαφος. Ο David Cyprian (KTM) οδήγησε δυνατά και τερμάτισε ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Jarvis στη δεύτερη θέση, με τον δευτεραθλητή της Day One Michael Walkner (GASGAS) τρίτο. Αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα της σκηνής προήλθε από τον Junior αναβάτη Suff Sella (AG Racing Team 89), ο οποίος κατετάγη τέταρτος.

Ο Jarvis ήταν ξανά μπροστά στην τελευταία σκηνή της ημέρας και ήταν αποφασισμένος να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο από το πρωί. Αγκαλιάζοντας μερικά από τα πιο δύσκολα τμήματα της ημέρας, ο Jarvis πήρε τη νίκη στην ειδική με διαφορά 28 δευτερολέπτων από τον Young, με τον Kabakchiev τρίτο και τον Lettenbichler τέταρτο. Ωστόσο, ο χρόνος που πέτυχε ο Jarvis δεν θα ήταν αρκετός για να στερήσει από τον Lettenbichler τη νίκη της Day Two.

Η Γενική αλλάζει χέρια
Ωστόσο, ο Γερμανός γνωρίζει ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, καθώς απομένουν άλλες τέσσερις ώρες συν αγώνα. Έχει ένα μικρό προβάδισμα έξι λεπτών και 13 δευτερολέπτων έναντι του Kabakchiev, ο οποίος κυνηγάει την πρώτη του νίκη στο FIM Hard Enduro. Με τον Jarvis να κοιτάζει επίσης πίσω στα θρυλικά καλύτερά του, και μόλις επτά λεπτά πίσω από τον Kabakchiev, θα μπορούσε επίσης να έχει ένα αποτέλεσμα έκπληξη αύριο. Πέφτοντας από την πρώτη στην τέταρτη, η Day Two ήταν κακή για τον Billy Bolt της Husqvarna Factory Racing. Ωστόσο, του απομένει μια ευκαιρία για να επιστρέψει στο βάθρο. Όλα είναι ακόμα για να παίξουμε.

Ο Matt Green βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης Junior τη δεύτερη μέρα
Στο FIM Hard Enduro Junior Cup, μια σταθερά δυνατή οδήγηση από τον Matt Green της Rigo Racing τον οδήγησε να εξασφαλίσει τη δεύτερη νίκη του στο Xross Hard Enduro Rally τη δεύτερη μέρα. Ο Νοτιοαφρικανός έβαλε τις βάσεις στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή για να χτίσει ένα άνετο προβάδισμα. Παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις από τον Sella, ο Green πρόσθεσε στο συνολικό προβάδισμά του κατά 20 λεπτά.

Manuel Lettenbichler: «Όταν είσαι σε έναν αγώνα, πάντα με κάποιο τρόπο ανεβάζεις το παιχνίδι σου. Το να ηγηθώ σήμερα και να κάνω διαφορά από τα άλλα παιδιά ήταν τρελό. Σήμερα είχε μερικά εξαιρετικά όμορφα τμήματα, αναμεμειγμένα με γρήγορα τμήματα επίσης. Ήταν μια δύσκολη μέρα, οπότε ελπίζω να μου έχει μείνει λίγο ενέργεια στη δεξαμενή για μια σταθερή μέρα αύριο».

Teodor Kabakchiev: «Ήταν ακραίο σήμερα. Το τελευταίο μέρος ήταν εξαιρετικά γρήγορο και ήλπιζα ότι δεν θα υπήρχε μια δύσκολη ενότητα έκπληξη στο τέλος. Έχουμε μια μέρα μπροστά μας και είμαι δεύτερος συνολικά, κάτι που είναι απίστευτο. Θα ήταν όνειρο να ανέβω στο βάθρο».

Wade Young: «Πονάω την πλάτη μου χθες και έτσι σήμερα έπρεπε να κάνω κάποιες μικρές προσαρμογές για να νιώσω πιο άνετα στη μοτοσυκλέτα μου. Βοήθησε σίγουρα, και μπόρεσα να οδηγώ καλύτερα και να μείνω στη διαμάχη όλη μέρα».

Graham Jarvis: «Η οδήγηση ήταν απίστευτη μέχρι στιγμής. Μεγάλη ποικιλία στο έδαφος και το απολαμβάνω. Ένιωσα καλά σήμερα, ελπίζω να νιώσω καλά αύριο!»

Ακολουθούν τα ανεπίσημα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας της κατηγορίας PRO ενώ δεν έχουν δημοσιευτεί αποτελέσματα για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...