FIM HARD ENDURO 2022 – ΤΙ ΑΓΩΝΑΣ…Ο M.LETTENBICHLER ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ XROSS!


Το Xross Hard Enduro Rally 2022 απέκτησε τον πρώτο νικητή του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro – τον Manuel Lettenbichler, ο οποίος κυριάρχησε τις δύο τελευταίες ημέρες της διοργάνωσης. Τι εξαιρετική επιστροφή για τον Letti μετά από έναν τραυματισμό. Στη 2η θέση, είχαμε τον Teodor Kabakchiev, και αυτό είναι το υψηλότερο επίτευγμά του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στην 3η θέση o G.O.A.T του Hard Enduro Graham Jarvis, ο οποίος πήρε το προβάδισμα στην βαθμολογία. Τι εβδομάδα στη Σερβία, τι επικό γεγονός!

Αν και αυτή ήταν η 8η διοργάνωση του Rally Xross, ήταν για πρώτη φορά που η σερβική διοργάνωση ήταν μέρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος, ως ο 2ος αγώνας στο ημερολόγιο για φέτος. Επιπλέον, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Σερβία που διοργανώθηκε ένας αγώνας σε επίπεδο παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Εκατόν πενήντα αναβάτες από 24 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, συμμετείχαν στις τέσσερις κατηγορίες του Xross Rally – Pro, Expert, Hobby και Amateur. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των αναβατών στο κέντρο του Ζλάτιμπορ και συνεχίστηκε με τον πρόλογο Akrapovic Straight Rhythm, που ήταν σκέτη τρέλα. Οι αναβάτες αντιμετώπισαν εμπόδια όπως τεράστια κούτσουρα, ελαστικά, τσιμεντένιες σωλήνες και δοχεία που δοκίμασαν την “ευκινησία” τους. Ήταν ο βασιλεύων πρωταθλητής Billy Bolt που κέρδισε κυριαρχώντας σε αυτήν την απαιτητική διαδρομή σε προκριματικούς και τελικούς γύρους που έγιναν ως μονομαχία 1 προς 1.

Την 1η ημέρα στα βουνά, οι αναβάτες αντιμετώπισαν μια διαδρομή μήκους 100 χιλιομέτρων που οδηγούσε μέσα από την άγρια ​​ομορφιά του βουνού Tara, όπου αντιμετώπισαν ολισθηρούς βράχους, εξαιρετικά σκληρές ανηφόρες, κοίτες ποταμών και κορυφογραμμές που δοκίμασαν τη δύναμη των αναβατών στο μέγιστο. Ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο, το Xross είναι ένα σωστό extreme enduro. Ο Teo Kabakchiev ήταν ο ταχύτερος αναβάτης εκείνη την ημέρα, αλλά ο Bolt ήταν ακόμα στην πρώτη θέση λόγω της προηγούμενης νίκης του στον Prologue.

Η Day 2 στα βουνά οδήγησε τους αναβάτες σε άλλη μια βόλτα 100 χιλιομέτρων πάνω από το Mokra Gora. Η μέρα ξεκίνησε στο όμορφο κινηματογραφικό χωριό Mecavnik – Drvengrad, γνωστό και ως Kustendorf, που χτίστηκε από τον διάσημο Σέρβο σκηνοθέτη Emir Kusturica. Το Drvengrad βλέπει συχνά αστέρες του κινηματογράφου παγκόσμιας κλάσης επειδή είναι επίσης η τοποθεσία ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ. Αλλά σπάνια βλέπει τους παγκοσμίου επιπέδου αναβάτες hard enduro που είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τον αγώνα από αυτό το ειδυλλιακό μέρος. Αλλά το υπόλοιπο του αγώνα μετατράπηκε σε θρίλερ, αφήνοντας τους αναβάτες σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο ενέργειας στο τέλος της ημέρας. Το ακραίο enduro στα καλύτερά του. Ήταν ο Manuel Lettenbichler που πέρασε πρώτος στη γραμμή του τερματισμού. Ακολούθησαν οι Teodor Kabakchiev και Wade Young. Ο αγώνας επηρέασε σκληρά πολλούς άλλους αναβάτες όπως ο Billy Bolt, ο Mario Roman και ο Alfredo Gomez.
Ωστόσο, ο αγώνας δεν είχε τελειώσει. Την 3η ημέρα εκτός δρόμου, οι αναβάτες είχαν περίπου 75 χιλιόμετρα οδήγηση μέσα από το βουνό Zlatibor. Η τελευταία μέρα ήταν λίγο πιο εύκολη από τις προηγούμενες δύο και πέρασε επίσης τους αναβάτες σε μερικά όμορφα τοπία όπου μπορούσαν να απολαύσουν την οδήγηση ανοίγοντας το γκάζι. Για άλλη μια φορά, ο Mani Lettenbichler οδηγούσε πρώτος στον τερματισμό στο κέντρο της πόλης Zlatibor, στην κεντρική πλατεία.

Στον αγώνα συμμετείχαν και Έλληνες αθλητές με τον Γιώργο Νταλιμπίρα να ολοκληρώνει τον αγώνα στην 18η θέση της κατηγορίας Expert ενώ στην Hobby o Βασίλης Στεργίουπουλος κατέλαβε την 16η θέση και ο Χρήστος Δέδες την 26η. Επίσης συμμετείχαν στον αγώνα οι Μανώλης Κατσογριδάκης(24ος Veteran), Στέλιος Μπρατάνης (18ος Veteran) και Χαράλαμπος Ραφτόπουλος αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί ολόκληρα τα επίσημα τελικά αποτελέσματα του αγώνα.

Manuel Lettenbichler: “Αισθάνομαι τόσο καλά και δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισα. Ήρθα σε αυτόν τον αγώνα χωρίς προσδοκίες, και ήμουν πραγματικά τόσο ευλογημένος. Δεν ήμουν πραγματικά σίγουρος αν θα μπορούσα να πάω πάνω από τρεις ημέρες με τη φυσική μου κατάσταση, αλλά το έκανα. Ο αγώνας ήταν φοβερός, και τον απόλαυσα πραγματικά, τόσα πολλά συγχαρητήρια στη διοργάνωση. Η διοργάνωση, από χρονομέτρηση, πίστες και ενημέρωση, όλα ήταν άψογα. Αυτό σίγουρα αξίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο ολισθηροί ήταν οι βράχοι, αλλά μου άρεσαν πολύ οι ανηφόρες και μερικά ζιγκ-ζαγκ…το τοπίο ήταν απίστευτο. Περπατήσαμε σε μερικές δροσερές περιοχές. Περιμένω να επιστρέψω τον επόμενο χρόνο.”

2η θέση για τον Teo Kabakchiev. Η θέση στο βάθρο ήταν επίσης μεγάλη υπόθεση για τον Teodor Kabakchiev, ένα είδος τοπικού ήρωα, επειδή η Βουλγαρία, η πατρίδα του, είναι ο γείτονας της Σερβίας. Ήταν η καλύτερη επίδοση του Teo στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. “Μου άρεσε πολύ ο αγώνας και τον περίμενα με ανυπομονησία γιατί μου αρέσουν οι Romaniacs τύπου αγώνες και ήξερα ότι θα ήταν παρόμοιος. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα σωστό extreme enduro, ειδικά τη 2η μέρα. το επίπεδο ενέργειάς μας είναι πολύ χαμηλό. Είμαι χαρούμενος, πολέμησα πολύ και είμαι ευγνώμων σε όλους τους Βούλγαρους και την ECONT που με στήριξαν. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για εμάς και είμαι χαρούμενος που μπορώ να τους προσφέρω αυτή την πρόοδο. “

Ο Graham Jarvis 3ος στο Xross και 1ος στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος. Ο άνθρωπος, ο θρύλος – Graham Jarvis, πήρε την 3η θέση στο βάθρο, ανακοινώνοντας σε αυτά τα νεαρά παιδιά ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σύντομα. Στην πραγματικότητα, ο Graham είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος αναβάτης στην κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Αυτός, όπως και άλλοι αναβάτες, ήταν πολύ εντυπωσιασμένοι με το γεγονός στη Σερβία. “Ναι, αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα για μένα. Είμαι ξανά στο βάθρο και οδηγώ το πρωτάθλημα. Μου άρεσε πολύ η σοβαρότητα της διοργάνωσης και το τοπίο εδώ είναι τέλειο. Πολλοί χαλαροί βράχοι, ολισθηροί βράχοι, τρεις μέρες οδήγησης, αυτό ήταν πραγματικά εξουθενωτικό, οπότε όλοι ήταν κουρασμένοι. Ξέρετε ότι γερνάω, αλλά νομίζω ότι και τα νεαρά παιδιά ήταν κουρασμένα. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες που έχουμε κάνει ποτέ. Ελπίζω να επιστρέψουμε το επόμενο έτος. Η διοργάνωση έκανε η τέλεια δουλειά και ο αγώνας έχει καλό μέλλον».

Ανεπίσημα αποτελέσματα Rally Xross 2022

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...