AMA MX 2022 – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ J.ANDERSON ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ HANGTOWN

Την πρώτη νίκη του στο AMA Motocross πέτυχε ο Jason Anderson στην μεγάλη κατηγορία στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στο Hangtown, ανεβαίνοντας παράλληλα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Παρά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, ο Jett Lawrence κατάφερε να φύγει νικητής και από τον δεύτερο γύρο του θεσμού.

Αν και ο J.Anderson θεωρείται περισσότερο motocrosser από supercrosser, χρειάστηκε 12 χρόνια για να πάρει την πρώτη του νίκη στο AMA Motocross.

Κατηγορία 450
Από τον προηγούμενο αγώνα ο Jason Anderson έδειξε ότι φέτος έχει την ταχύτητα να διεκδικήσει νίκες και στο motocross αλλά οι κακές του εκκινήσεις δεν του επέτρεψαν να ανέβει στο βάθρο της Pala. Στο Hangtown συνέχισε να είναι γρήγορος και με καλύτερες εκκινήσεις ήταν εκεί για να διεκδικήσει την νίκη. Στο πρώτο σκέλος κέρδισε την μάχη με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και νικητή του προηγούμενου αγώνα Chase Sexton ενώ στο δεύτερο δεν ξεκίνησε καλά και έχασε το τρένο της πρώτης θέσης, τερματίζοντας τρίτος. Οι τερματισμοί του 1-3 όμως ήταν αρκετοί για να του δώσουν την πρώτη του νίκη στο AMA Motocross μετά από 12 χρόνια επαγγελματικής καριέρας και 92 αγώνες!

Για έναν βαθμό έχασε την νίκη ο C.Sexton, επέκτεινε όμως το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sextοn(2-2) πραγματοποιώντας καλές εκκινήσεις και καλούς αγώνες που τον βοήθησαν να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο Hangtown έδειξε να ξυπνάει το τέρας Tomac(4-1), πραγματοποίησε ένα συντηρητικό πρώτο σκέλος για να επιτεθεί και να κερδίσει το δεύτερο, σε μια πίστα όπου έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν. Τερμάτισε στην τρίτη θέση του αγώνα ενώ να αναφέρουμε ότι τους τρεις πρώτους χώριζαν μόλις τρεις βαθμοί στην κατάταξη του αγώνα. Οι καλές εκκινήσεις του Ken Roczen(3-4) τον έβαλαν και σε αυτόν τον αγώνα στην διεκδίκηση του βάθρου, όμως δεν μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά χάνοντας πολύτιμο έδαφος. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση του αγώνα και παρέμεινε δεύτερος στην βαθμολογία. Ο Christian Craig(6-5) συνέχισε να εντυπωσιάζει στην πρώτη του επίσημη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε όμως κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα και να καταλάβει την πέμπτη θέση. Συνεχίζοντας ανοδικά την πορεία του στην πρώτη του χρονιά στο αμερικανικό πρωτάθλημα, ο Antonio Cairoli(7-6) κατέλαβε την έκτη θέση στον αγώνα, κάτι που η ομάδα του εκτίμησε και του επέκτεινε το συμβόλαιο του για ακόμα δύο αγώνες.

Τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει τον J.Lawrence από την νίκη…ούτε τραυματισμοί ούτε ιώσεις!

Κατηγορία 250
Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο περσινός πρωταθλητής Jett Lawrence(3-1) κουβαλούσε έναν τραυματισμό στο γόνατο από την περίοδο του Supercross κάτι που δεν τον εμπόδισε να πάρει την νίκη. Στον δεύτερο αγώνα του Hangtown μια ίωση έβαλε σε περιπέτειες τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας μένοντας πίσω στο πρώτο σκέλος, αλλά επέστρεψε στο δεύτερο για να κερδίσει σκέλος και αγώνα. Βελτιώνοντας την αγωνιστική του απόδοση επιστρέφοντας από τραυματισμό, ο Justin Cooper(3-2) διαχειρίστηκε καλύτερα τις δυνάμεις του από τον προηγούμενο αγώνα και κατάφερε να ανέβει στην δεύτερη θέση του βάθρου ενώ τον βοήθησαν και πάλι οι καλές του εκκινήσεις. Αντίθετα ο Hunter Lawrence(4-2) συνέχισε να παίρνει κακές εκκινήσεις και έπρεπε να δουλέψει και πάλι σκληρά για να ανέβει στο βάθρο. Κατέλαβε την τρίτη θέση του αγώνα μπροστά από τον μαχητικό φέτος Jo Shimoda(5-4) που τερμάτισε τέταρτος. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Max Vohland(7-5) κερδίζοντας στην ισοβαθμία με τον “rookie” Levi Kitchen(6-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 11/6/22 Thunder Valley CO.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...